728 X 90

Lábápolás, a mostohagyerek

By Frizura & Szépség

A láb ápolása legalább annyira fontos kellene  legyen, mint a test többi részének ápolása, de sajnos általában elhanyagoljuk, mert nincs annyira szem előtt.

Nap mint nap nagy tehernek van kitéve. Becslések szerint az átlagember  112 500 kilométert gyalogol élete folyamán. Nagyon megérdemli a törődést, és meghálálja, mert ha megfelelően ápoljuk és foglalkozunk az vele, akkor megelőzhetjük a fájós lábakat.

Az egészséges láb titka

  • Olyan cipőt vásároljunk, amely passzol lábunkra és kényelmes viselet!  Délután érdemes cipőt vásárolni, amikor a láb a legterjedelmesebb.
  • Minden nap mossuk meg és alaposan töröljük szárazra!
  • Hidratáljuk testápolóval vagy a lábra készült készítményekkel! A lábfejen kevés a faggyúmirigy, így a bőr erősen kiszáradhat, nagyon igényli a mindennapos ápolást.  A borsmentát tartalmazó készítmények frissítik a lábat. Hetente végezzünk bőrradírozást a lábon is. Külön kaphatóak lábra készült bőrradírok. Fontos, hogy ezt a test többi részén ne használjuk, mert durvább szemcsék vannak benne.
  • Nagyon jó hatása van a lábmasszázsnak. Ezt akár minden este megtehetjük krémezés közben.
  • Ha lehetőség van rá, akkor járjunk mezítláb, hogy levegőzhessen.
  • Tornáztassuk meg rendszeresen! Ezt akár az ágyban is megtehetjük lefekvés előtt. Spicc, pipa spicc. Spicc, macskakarom és pipa. Bokakörzések kifele és befele. Állásban pedig lábujjhegyre emelkedés, kisebb papírgolyók felszedése a földről stb.

 

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble