728 X 90

Lássunk csodát húsvétkor

By Frizura & Szépség

Húsvét nyuszi 188911

Húsvét két nyúszi 188640

Ébredezik a természet, pompáznak a fák, nyílnak a krókuszok, a nárciszok, az ibolya, és megannyi színes virág, melyek láttán lelkünk is megtelik reménnyel és vidámsággal.

Húsvét 208126

Boldog az az ember, aki egy gyönyörű, nyíló virágot észre tud venni, meg tud állni mellette és meg tudja csodálni. Ennyi is elég. Ez az apró odafordulás is mennyit tud segíteni. Kiléphetünk a hétköznapok rohanó tempójából, észrevehetjük az apró szépségeket, örülhetünk, mosolyoghatunk bátran, felszabadultan, mint gyerekkorunkban. És ehhez nem kell pénz, logisztika és sok idő. Csak fel kell ébresztenünk magunkban a szépre való hajlamot. Hiszen mindenkiben benne van, csak sokan nagyon ügyesen elnyomják, nem is vesznek róla tudomást. Talán mert úgy érzik, hogy ciki. Ciki megállni egy percre egy tulipánfa előtt és csodálni azt. Megvizsgálni ágról-ágra, megfigyelni mesébe illő színeit, a madárkák táncát ágain. A gyerekeknek ez még szerencsére természetes. Ők nyitottak a csodára és a csodálkozásra. Nem gondolkoznak el azon, hogy most megálljak-e és megnézzem-e ezt vagy azt. Ösztönösen cselekszenek, és milyen jól teszik. És nem csak a nézik, hanem tapintják is. Milyen fontos a tapintás! Rengeteg információt szerezhetünk az adott dologról megfigyelés közben, de ha megfogjuk, még közelebb kerülünk hozzá.

Húsvét 125133

Merjük tehát teljes lényünkkel befogadni a körülöttünk és bennünk élő természetet, hiszen mi is szerves részei vagyunk, még akkor is, ha ezt néha elfelejtjük. Merjünk rácsodálkozni a napsütésre, szeressük a lágy tavaszi szellőt, amely simogatja arcunkat és hajunkat, vágyjunk az éltető záporra, amely erőt és energiát ad a földnek. Járjuk az erdőt, szippantsuk be ezer illatát, tegyük természetessé gyermekeink számára a kirándulást, a fák, gombák, bogarak, madarak megfigyelését. Tanuljunk a természettől: türelmet, egyszerűséget és elfogadást.

Húsvét 189031

Ajándékozzuk meg lelkünket egy-egy rácsodálkozással, hiszen ilyenkor sokkal többet tehetünk testi egészségünkért is, mint azt gondolnánk. A húsvéti hosszú hétvége kiváló alkalom erre, hiszen ilyenkor oly sok alkalmunk van szép dolgokat látni: lázasan készülődő gyerekek, elegáns kisfiúk locsolóverssel és kölnivel a kezükben, copfos kislányok szoknyában, festett tojásokkal kosarukban, az aranyeső pompázatos látványa, ahogy a szél játszik a húsvéti ajtódísszel, a megterített ünnepi asztal tele színnel, ízzel, formával. Ezek mind-mind rácsodálkozásra adhatnak alkalmat, és így lelkünket is ünnepi díszbe öltöztethetjük.

Húsvét 188907

Kárpátiné Boross Nóra

Fotók: www.kepguru.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications