728 X 90

Legyél formában bármennyi éves is vagy!

By Frizura & Szépség

Míg húszévesen a bőrünk feszes, rugalmas és jól táplált, addig az évek gyarapodásával egyre inkább hajlamos lesz a kiszáradásra. Ez egyáltalán nem szokatlan, mert ahogy öregszünk, a bőrünk egyre kevesebb természetes bőrfaggyút termel. A regenerálódás folyamata is lassul, és a sejteknek több idő kell a megújulásra. Fiatal korban a magas Q10 koenzim szintnek is köszönhetjük, hogy a bőr természetesen feszes. Amint azonban csökkenni kezd a koenzimszint, ez a bőrünkön is meglátszik. Hogyan segítsünk hát a bőrünknek, hogy a kor előrehaladtával képes legyen feszes és élettel teli maradni?

Feszesítés és fiatalítás Q10 koenzimmel

A Q10 koenzim antioxidáns, amely képes feltölteni a test sejtjeit a szükséges energiával. Sokan kifejezetten keresik ezt az összetevőt a kozmetikumokban, mert köztudott, hogy fiatalon tartja és feszesíti is a bőrt. Az életkor előrehaladtával azonban a testben található mennyisége lecsökken, ezért a sejteknek szükségük van pótlásra, például hatékony testápolók formájában.

Mozogjunk is!

A szép bőr megtartásához a bőrápolás mellett a helyes táplálkozás és a mozgás is hozzájárul. Próbáljunk ki pár remek gyakorlatot, melyeknek köszönhetően a popsink és a combunk is feszesebb lesz.

Mielőtt azonban elkezdenénk, melegítsünk be: nyújtózzunk felfele váltott karokkal, csináljunk pár teljes vállkört hátrafelé. Két percig fussunk egyhelyben.  Aztán vágjunk bele!

Hídállás és vállhíd

Feküdjünk hanyatt, a karodat helyezzük a csípőnk mellé, térdek hajlítva. Mielőtt magát a popsit szépítő gyakorlatot elkezdenénk végezzünk pár le és felgördülést, azaz vállhíd gyakorlatot. Ez átmozgatja a gerincoszlopot és rugalmasabbá teszi. Amennyiben úgy érezzük, hogy bizonyos részek nem gördülnek csigolyáról csigolyára, hanem egyben maradnak, akkor ott koncentráljunk jobban a legördülésnél. Ha 5-6 alkalommal megcsináltuk, akkor kezdhetjük a popsi erősítést. Fontos, hogy a gyakorlat közben a gerincet stabilizáló mélyizomzatot bekapcsoljuk. Pl pilatesben ezt a pilatesöv bekapcsolásának is nevezzük, ami nem csak a pilates gyakorlatok végzése közben ajánlatos. Az öv bekapcsolás lényege, hogy olyan érzésünk legyen hogy a köldökünk a gerincoszlop felé közelít befelé, a has behúzásának következtében. Mintha egy szoros fűző körbeölelne minket. A mélyhasizmok mellett a mélyhátizmok alsó része, a gátizomzat és felülről a rekeszizom is aktiválódik az képzeletbeli öv bekapcsolásakor.

Szorítsuk össze a popsit és emeljük fel a talajról. Vigyázzunk, a lapocka maradjon lent! Tartsuk ki 2-3 másodpercig.  Lazítsunk és lassan térjünk vissza a kezdő pozícióba. Ismételjük meg 10-12 alkalommal. Pihenjünk kicsit, és ismételjük meg az egész sorozatot.

Fél guggolás

Álljunk vállszélességű terpeszbe. Belégzéssel ereszkedjünk fél guggolásba. Vigyázzunk, a hátat tartsuk egyenesen és a hasat behúzva, azaz az övünk legyen bekapcsolva. A mozdulatot egy húzásra csináljuk, és ne ereszkedjünk a térdednél mélyebbre. Ismételjük 3-szor 10-es sorozatban. Amennyiben fáj a térdünk, akkor ne végezzük tovább.

Kitörések

Helyezkedjünk csípőszélességű terpeszállásba, és lépjünk előre kitöréssel. Vigyázzunk, az elöl lévő térdünk ne kerüljön a lábfejünk elé. Ne hajlítsuk be 90 foknál jobban. Ereszkedjünk lefelé, a másik térdünk közvetlenül a talaj felett álljon meg. A hátunk legyen egyenes, a hasadat húzzuk be. Egy mozdulattal, de lassan emelkedjünk fel, majd ismét ereszkedjünk le. Az egész gyakorlatsort ismételjük meg 3-szor.

Forrás és fotók: NIVEA

NIVEA tipp a feszes bőrért: NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Testápoló + C-vitamin, NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Testápoló Tej + C-vitamin, NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Hatású Önbarnító Testápoló

Cikkajánló:

Hidratált és ragyogó arcbőr a NIVEA  Hydra Skin Effect termékcsaláddal

Fáradtság? Gyengeség? Fejfájás? Figyeljünk a vashiány jeleire!

Öleljünk minél többet!

A meditálás jótékony hatásai. Ismerd meg a Transzcendentális Meditációt!

Mivel lepjük meg magunkat?

Schlovicskó Kata sminkmester 2021-es esküvői sminktippjei

Szeresd önmagad!

Almás süti Gretas Kitchen konyhájából

Kneipp-kúra a test, a lélek és a szellem harmóniájáért

Így segít a böjt a testnek és a léleknek

A séta a legjobb orvosság

Tavaszi szépségújdonságok

Így válasszunk a tavaszi arckezelések között!

 

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble