728 X 90

Legyél pozitív, soha ne veszítsd el a hited!

By Frizura & Szépség

Bármi is van körülöttünk a világban, legyünk pozitívak és ne veszítsük el a hitünket! Minden helyzetben lássuk meg a jó dolgokat, az apró szépségeket! Lehet ez egy szépen virágzó fa, napsütés, egy kedves eladó a boltban, gyermekünk mosolya, figyelmes gesztus valakitől, finom étel.

Adjunk hálát minden jó dologért az életünkben

Már eleve az, hogy egészségesek vagyunk (remélem, hogy azok is maradunk), van mit ennünk és van hol laknunk, vannak szeretteink, egy nagy kincs, ami nem mindenkinek adatik meg. Legyünk minden jó dologért hálásak az életben és ezt köszönjük meg is mindennap!

Ha azok közé tartozunk, akik most otthon tudnak maradni, akkor maradjunk otthon! Ha olyanokkal vagy körülvéve, akiket nagyon szeretünk, akkor örüljünk, hogy sokkal többet lehettek együtt velük és jobban figyelhettünk egymásra.

Ha olyan személyekkel vagyunk körülvéve az otthonunkban, akik sajnos nem építenek, akkor próbáljunk meg függetlenedni tőlük! Gondoljunk valami szépre vagy valaki olyanra, akit tiszta szívvel szeretünk! Koncentráljunk terveinkre, ha túljutunk a mostani helyzeten!

Én home office-ban dolgozom már évek óta és nagyon szeretem. Szeretem magamnak beosztani az időmet és szerintem nagyon hatékony is tudok lenni. De ez most nekem is más, mivel a munkámhoz tartozó rendezvények, megbeszélések most nekem is kiesnek. Sőt nagy szomorúságomra pilatesóráimat sem tudom megtartani a vendégeimnek, ami nagyon hiányzik.

Én nem szoktam soha  unatkozni, mert mindig annyi minden van, amit csinálhatok itthon is.

Összeszedtem pár tippet, ami hasznos lehet, hogy otthon is megőrizzük a pozitív hozzáállásunkat és ne adjuk fel! Az ötletek egy része akkor is hatékony lehet, ha pont olyan munkánk van, hogy menni kell.

Pozitív hozzáállás

🙂 Hallgassunk sok jó zenét, mert a zene feltölti a lelket és a testet! Én nekem van pár kedvenc dalom, amely sok nehézségen átsegített nehéz időszakaimban. Ja és írtam is egy sajátot Never Give Up címmel. Ha van kedvetek, hallgassátok meg, mert most jól jön!

🙂 Nézzünk meg egy jó filmet, de olyat, ami valóban feltölt jó érzésekkel! Sajnos annyi olyan film megy még most is, amely félelmet kelt és negatív. Ezekkel az a probléma, hogy ha még nem is érezzük a félelmet, beivódik belénk a sok negatív képkocka a filmből, meghozza a hatását és a többi régihez csatlakozik. Most ilyen nehéz időkben nem szabad a negatív stressz-szintünket növelni.

🙂 Olvassunk sokat! Annyi jó könyv van. Ha lehet, szép és pozitív dolgokról, mert az, ami igazán feltölt, a negatív képek nem tesznek jót, amikor sok jó energiára van szükségünk.

 

🙂 Mozogjunk minél többet és  ha lehet mindennap! Lehet ez torna, tánc vagy bármi, ami kicsit felráz és átmozgatja a testet. Amennyiben tehetjük, akkor a kertben vagy az erkélyen is mozogjunk, mert a friss levegőn mindig jobb az élettani hatása. Persze a legjobb az lenne, ha kimehetnénk kirándulni és sportolni, de most ez nem lehetséges, csak akkor, ha olyan helyen lakunk, ahol úgy tudunk kiszabadulni, hogy ne sok emberrel találkozzunk és tudjuk tartani a megfelelő 2–3 méretes távolságot. Mozogni kicsit a munkahelyünkön is tudunk, egy-két nyújtózás felfelé a két kézzel, a törzscsavar, a vállkörzés már sokat segít pár légzőgyakorlattal kiegészítve.

🙂 Szellőztessünk, hogy a lakás mindig friss levegővel legyen teli!

🙂 Igyunk sok vizet vagy egészséges folyadékot! Én imádok teázni is.

🙂 Meditáljunk napi pár percet, vagy csak vonuljunk kicsit félre és tisztítsuk le a negatív gondolatainkat,  gondoljunk jó dolgokra!

🙂 Hívjuk fel a szeretteinket, akik nem lehetnek velünk! Most talán a telefonbeszélgetésekre is több idő jut.

Ami a lényeg, hogy nem szabad hagynunk, hogy a sok rossz dolog, ami történik körülöttünk, beigya magát a fejünkbe, mert a félelem, a negatív stressz a legnagyobb ellenségünk a világon, gyengíti az immunrendszert és beivódik a sejtjeinkbe. Amúgy is sok mindent hordozunk sejtszinten születésünk óta, sőt szüleinktől is megörököljük a megörökölnivalót, ami nem mindig jó dolog. Ne rétegezzünk még rá további félelemhalmazokat! Ha azon kapjuk magunkat, hogy ez az érzés jár át minket, akkor próbáljuk törölni! Nem könnyű feladat kordában tartani a gondolatainkat, de én folyamatosan dolgozom rajtuk.

Nekem a torna vagy egy jó zene mindig segít. Ha letarol a félelem vagy  szomorúság, akkor átvonszolom magam a tornaszobába és elkezdek mozogni. Fantasztikus érzés, amint érzem, hogy ez a negativitás elszáll, oldódik a testemben és a lelkemben is. Jó hír, hogy mozgás közben örömhormonok termelődnek és csodás hasznos folyamat megy végbe bennünk. A tervek szövögetése és az álmodozás is segít. Gondoljunk arra, hogy minden jól fog alakulni körülöttünk és túljutunk a mostani nehézségen! És akkor mennyi mindent megvalósítunk. Ne felejtsük el, hogy mindennap egy ajándék és új lehetőségek tárháza!

Molnár Gréta – Gretas World

Cikkajánló:

Kedvenc tavaszi sminkújdonságaink

Figyeljünk tavasszal is a fényvédelemre!

Tavaszi szépítőújdonság csokor tőlünk nektek!

Tegyük szebbé az otthon töltött időnket!

Tavaszi feltöltődés kívül belül a Galvanic Body Trioval és a Nu Skin Tegreen kapszulával

Tavaszi megújuláson jártam Mathisz Helga Szépségszalonjában

Tavaszi sminktrend Schlovicskó Kata sminkmester tippjeivel!

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications