728 X 90

Legyél Te a bálkirálynő!

By Frizura & Szépség

Lassan közeledik az időszak, amikor magunkra ölthetjük szebbnél szebb ruhánkat, kisminkelhetjük magunkat, szabad kezet adhatunk a fodrásznak, és magabiztosan léphetünk be az idei év báli termeibe.

Viszont ne feledjük, hogy a kevesebb sok esetben több! Mint, minden nő én is szeretem nézegetni a frizurákat, és előfordul, hogy nem hiszek a szememnek.

Hölgyeim, kérem, a csillámhajlakk nem divat! Úgy gondolom, hogy a fodrász nagy bakit követ el, ha a szépen befont, besodort, besütött vagy feltűzött hajat egy csilli-villi sprayjel fújja be.

A másik hátborzongató eset amikor minden egyes hajcsat, illetve hajtű látszódik a frizurában, s azok már  az első fél órában, táncikálás közben egyszerűen kiesnek.

De ennél is cikibb, ha a frizuránkat megpakolják kilónyi mennyiségű hajdísszel és olyan érzésünk van, mintha minimum 5 kilóval többet mutatna a mérleg, csak azért, mert bálba megyünk.

Én mindig azt javaslom, hogy olyan frizurát kell a fodrásznak készítenie, amitől a nő nőnek érzi magát, amitől magabiztos lesz és sugározni fog. Úgy gondolom, egy alkalmi frizurának nem az agyonlakkozott hajról, és nem is az odatapasztott póthajakról kell szólnia. Minél inkább törekedjünk a természetes hatásra, hiszen akkor mi is sokkal kényelmesebben fogjuk érezni magunkat az est folyamán.

Ez ugyanúgy érvényes a színekre is. Mind frizura, mint smink téren figyeljünk arra, hogy ne papagájként jelenjünk meg a táncparketten. Sminkünk ilyenkor lehet erősebb, de ne legyen hivalkodó. Ez esetben is kerülném a mű dolgokat, viszont ha mégis a műszempilla mellett döntünk, válasszunk egy olyat, ami teljesen természetes, hogy ne essen nehezünkre egy-egy kacsintás a párunkra. Sminkelés előtt az arcunkat ajánlatos letisztítani és a „csupasz” felületen dolgozni. Válasszunk az arcszínünknek megfelelő alapozót, amit tökéletesen dolgozzunk el az egész arc felületén, illetve az állunk vonalán. Semmiből se használjunk túl sokat! Az alapozót érdemes a matt hatás érdekében átpúderezni.  A pirosítót-bronzosítót satírozással tudjuk természetessé varázsolni. Aki nem tud szép tusvonalat húzni, ne ilyenkor próbálkozzon!  Nélküle is lehet egy smink szép! Ha elkészült a remekmű, a fixálásról se feledkezzünk meg.

Ezúton kívánok mindenkinek jó készülődést a báli szezonra! Ne feledjétek, jelenjetek meg úgy, hogy a „Bál királynője” díját ti vihessétek majd haza.

 

Farkas Anikó, Salon Manager

BADroom – Hair / Salon  & Academy

Fotó: BADroom – Hair Salon


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél feliratkozás

Frizura és szépség