728 X 90

Lila, a sejtelmes szín

By Frizura & Szépség

A lila ruhák viselete a régi Európában kizárólag csak a nemesek részére volt engedélyezett, az ókori Rómában a császárok kiváltságai közé tartozott. Alexandria és Egyiptom királynőjének, Kleopátrának a kedvenc színe a lila volt.

Számtalan színárnyalat

 A lilának az erős sötétlila padlizsántól, a kékeslilán át, az indigó liláig számtalan színárnyalata ismert. A mély vagy fényes lila szín gazdagságot sugall, a világosabb lilák romantikusabbak és gyengédebbek, a vöröses árnyalatúak melegséget, míg a kék változatai hűvösséget sugároznak. A lila speciális szerepet tölt be a természetben, mivel egyaránt rendelkezik meleg és hűvös tulajdonságokkal.

A tavasszal és nyáron nyíló virágok között mind a harsogó, mind a finomkodó lilák megtalálhatók, mint például az ibolya, az árvácska, az orgona, a viola, a ciklámen, a levendula, az akác, a mák virága és az orchidea. A kertben nyíló lila virágok nyugtató hatással vannak az emberre. A mákvirág az alvás és álmok jelképe, a levendula színe a nőiességet, a kecsességet, az eleganciát jelképezi.

A Jupiter bolygó színe

A lila a Jupiter bolygó színe, és a február hónappal társítják. Azoknak, akik februárban látták meg a napvilágot, a sötétlila ametiszt a „születési köve”. Az ametiszten kívül lila színű kövek még az ametrin, a szugilit, a levendula jáde, a szelenit, a levendula kvarc, a lepidolit.

 A lila egy sejtelmes szín, a két ellentétes szín, a forró vörös és a hűvös kék kombinációja hozta létre. A lila szín a vörös stimulációjának és a kék hűvösségének az egyensúlyát testesíti meg. A lila az emberre mentálisan és fizikailag felemelő hatást gyakorol. Lélek és idegnyugtató, a spiritualitás érzését kelti, erősíti az alkotás utáni vágyat.

A meteorológusok e színnel jelölik a kékkel jelzett hideg és a pirossal szimbolizált meleg frontok egyesüléséből létrejött okklúziós frontokat. Nem véletlen, mert a lila egyszerre meleg és hűvös szín.

Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.

A spektrum színei között a lila a legrövidebb, ugyanakkor a lilának van a legnagyobb energiája. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés. A lila szín gyulladásgátló, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság ellen, gyulladásos folyamatokban segít.

A lila szín a legtöbb alkalomra megfelelő választás. Ha úgy döntünk, hogy lilába öltözünk: azt jelenti, hogy szeretnénk kibontakozni, megnyílni a minket körülvevő világ felé, hogy megértsük a felénk jövő események igazi értelmét.

A lila színt kedvelő embereket a végletek jellemzik, egyesek önzőek, míg másoknak hatalmas szívük van.

Minden, ami lila – szépítkezés, kiegészítők

 

Cikkajánló:

Szépségújdonságok

Azért vannak a jó barátok …

Dr. Dana a szép körmökért és Nu Skin Hand Lotion az ápolt kezekért

Fény és hidratálás a szájfényekkel

Legyél pozitív, soha ne veszítsd el a hited!

Fotók: ebizsu, www.kepguru.hu, Frizura & Szépség – Wertán Botond

 

 

 

 

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications