728 X 90

Megnyílt a Qualitat Alkotói Szalon

By Frizura & Szépség

A Q. A. S. – Qualitat Alkotói Szalon első, nyitó rendezvényének két alkotója Rieder Ágnes és Szilágyi Eszter „Suttogo” ruhakészítők voltak, akiknek szebbnél szebb öltözékeit a Spicc & Flex táncegyüttes fiatal táncosai mutatták be. A jövőben a Qualitat Alkotói Szalon, mint platform kíván hátteret nyújtani a művészek és alkotók számára munkásságuk bemutatásához.

m ásolat QAS_Rieder Agnes 1 másolat QAS_Rieder Agnes 2 másolat QAS_Rieder Agnes 3 másolat QAS_Szilagyi Eszter 1 másolat QAS_Szilagyi Eszter 2

A Szalon azzal a céllal jött létre, hogy teret és rálátást adjon az egyénileg már évek óta a divat, az öltözködés, a stylist és a rokon szakmában dolgozó alkotók munkáinak, képességeiknek bemutatására, és – nem titkolt szándékkal – ügyfélkörük bővítésének elősegítésére. A jövőben a Q. A. S., mint platform a klasszikus, „boldog békeidők” jellegzetességeivel és a modern, korszerű stílusjegyek keveredésével kíván hátteret nyújtani a művészek és alkotók számára munkásságuk bemutatásához.

A nyitó esemény két alkotója: Rieder Ágnes és Szilágyi Eszter „Suttogo” volt, akik a hasonló, de mégis teljesen egyéni látásmódjukkal kiegészítik egymást.  Ágnes és Eszter ez év elején egy közös ismerősük révén találkoztak. Beszélgetéseik és elkészült munkáik alapján egyértelmű volt számukra, hogy segíteni tudják egymás tevékenységét.

Ágnes már több mint 20 éve dolgozik ruhakészítőként. Tervez, modellez és készíti a ruhákat, a megrendelővel közösen alakítja ki a megálmodott ruhát igény, és alkalom szerint. Célja mindig olyan páratlan kézműves ruhák készítése, amelyekkel ügyfelei egyedi megjelenéséhez hozzájárul. A ruhák alkotása mellett szívesen ad tanácsot az öltözködés területén. Ágnes ruhái a klasszikus, a mindennapokban viselhető, hagyományos öltözködési stílust képviselő darabok. Az alapanyagok főleg vékony szövetek, szatén, selyem, taft, hímzett organza és csipke. Az elkészült ruháit a kézimunka, a sok hímzés, a gondos kidolgozás jellemzi.

A bemutatóval sikerült kézzelfoghatóvá tenni a „Suttogo” ars poeticáját: Hiszem, hogy minden ember teste gyönyörű és különleges. Őrzi az élet minden pillanatát, ettől senki máséhoz nem hasonlít. A ruha arra való, hogy ezeknek a különlegességeknek hangsúlyt adjon. – mondja Szilágyi Eszter a „Suttogo” márka tulajdonosa. A ruha nem csak egy darab textil, önálló élete van abban a pillanatban, amint az ember testével összhangba kerül. Ennek az összhangnak a megteremtése az, amit feladatomnak, célomnak tekintek – teszi hozzá. Hagyományos és extrém vonalvezetésű ruhák egyaránt megtalálhatók a felvonultatott kollekcióban. Az alapanyagok felhasználásánál a különböző habitusú, karakterű anyagok párosítása jellemző, mint az organza és taft, nehézselyem és muszlin, szatén és csipke, flitter és hernyóselyem. A „Suttogo” specialitása, a szalaghímzés, mely több ruhán is megjelent.

A trendnek megfelelő színű: drapp/barna, kék, fekete, ezüst/fém ruhákat vonultattak fel. Ruháik szakértelemmel, szeretettel ésmásolat QAS_Rieder Ágnes_Szilágyi Eszter odafigyeléssel készültek.

A tervező számára minden, amit lát a világban, minden, amit tapasztal, öltözetté szintetizálódik. Ők a ruhák fodraiban, gallérok ívében gondolkodnak. Nem véletlenszerűen alakítják a textilt, de képesek hagyni, hogy a textil suttogjon nekik, hagyják, hogy társukká váljon az alkotásban.

Ágnes és Eszter ruháit, Fásy Ildikó művészeti vezető által irányított Spicc & Flex táncegyüttes fiatal táncosai mutatták be.

 

Fotó: Q.A.S.


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble