728 X 90

Menyasszonyi frizura ötlet hosszú hajra

By Frizura & Szépség

Hosszú hajból lehet a legkülönlegesebb frizurákat készíteni, és ha a ruha megengedi, akkor szárnyalhatunk csak igazán – engedjük el a fantáziánkat!

Zsuzsi hajszobrászunk a fej hajas részét több részre osztotta és mindegyik részen külön kis copfokat készített, majd ezeket egyenként simítóvassal és lakk segítségével plasztikus textúrává tette. Ezeket a tincseket formázta különböző módon a modell arcához igazítva, és így jutott el végső kontyformához. Nagyon aprólékos és időigényes munka, de nagyon látványos tud lenni a végeredmény. A tincsek elhelyezése hajhossztól is függ és csak a fodrász fantáziájára van bízva, nincs szabály. A végén díszíthetjük a hajat apró kövekkel, gyöngyökkel, de akár a ruhán is található díszekhez is igazodhatunk.

Ne felejtsük el, hogy a ruha, cipő, ékszer, smink, haj, manikűr, virágcsokor mindig harmonizáljon egymáshoz. Így érhetjük el a teljes összhangot és így lesz teljes a kép.

Lilla bőrén nem sok kifogásolni való akad. Rendkívül szép, egészséges arcbőre van, ami alapozás nélkül is foltmentes. Sminkjét a természetesség jellemzi, ezért hangsúlyosabb színeket nem használt Kriszti.

Az egyszerű sminkek elkészítésénél is figyelni kell apróságokra, mert könnyen beleválaszthatunk olyan színekbe, ami nem hogy nem hat természetesnek, de akár elveszítheti az arc a szimmetriáját is. Például Lilla szemei másképp hatnának, ha alul szemceruzát használt volna Kriszti. Optikailag kisebbnek tűnnének a szemei és nem lenne „lillás”.

A natúr sminknél ajánlatos olyan színeket választani, amelyek valamilyen árnyalatban megtalálhatóak az arcon (halvány barnás, rózsaszínes árnyalatok legfőképp).

Miután kiválasztottuk a megfelelő színeket, használhatjuk segítségképpen ezt a kis képet, ami lépésről lépésre megmutatja, hogyan kell felvinni a szemhéjfestéket.

Lilla sminkjét is ez alapján készítette el Kriszti. Jól látszik, hogy a legsötétebb terület a szem külső részeinél található (szemzug környékén) és egy „c” betűt formáz. A különböző árnyalatú részeket óvatosan kell összesatírozni egy tiszta ecsettel vagy fültisztítóval. Minden lépésnél ellenőrizzük, hogy egyformán vittük-e fel mindkét szemünkön. Ha először az egyiket készítjük el és utána a másikat, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy nem lesz egyforma, ezért érdemes párhuzamosan dolgozni.

A natúr sminket végül fel lehet dobni szempillaspirállal, kevés pirosítóval és szájfénnyel.

Aki nem gyakorlott a sminkelésben, és úgy érzi, hogy minden reggel csak 5 percet akar szánni erre a dologra, annak ez a kép biztosan segítséget fog nyújtani. Persze ne adjuk fel az első próbálkozásnál, egy kis gyakorlás után garantált lesz a siker!

Ajánlott cikkek:

Álomszép esküvői ruhák

Szépítő nap – megálmodott frizuráját el is készítjük Önnek

Esküvői frizurák 2013 – variációk 1 frizurára

Mit kell tudnunk a műszempilláról?

Frizura: Nemes-Meggyes Zsuzsanna

Smink: Kapin Krisztina

Ruha: Navona by Pastellstudio

Modell: Árvai Lilla

Fotós: Wertán Botond


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble