728 X 90

Mesteri sminktetoválás

By Frizura & Szépség

A nők már ősidők óta sminkelnek, például Kleopátra a szemét felül kékkel, alul zölddel kontúrozta, száját pirosra festette, szemöldökét szénnel feketítette. Ha ma már nem is így festenénk magunkat, abban biztosak lehetünk, hogy smink nélkül ugyan lehet élni, de vele még jobb! A tetoválás kezdetekben rituális célokat és társadalmi megkülönböztetést szolgált. Manapság az önkifejezés egyik formája lett. Sminktetoválással kapcsolatos feljegyzések már az 1900-as évek közepétől származnak, azonban a mikropigmentáció a 2000-es évek elejére nőtte ki magát.

sminktetovalas-magazinba-201610

 Mathisz Helga 1995-től kezdett el a sminktetoválásokkal ismerkedni. Azóta több tanfolyamon és sminkiskolai képzésen vett részt, és teszi ezt a mai napig is. Fontos számára a precíz tervezés, mely néha a vendég számára sokszor feleslegesnek tűnik, mindig figyelembe veszi a vendég szépségét és előnyös tulajdonságainak a kiemelését!

 „Nagyon szeretem a munkám, boldog vagyok, hogy másokat átváltoztathatok és az eredmény nap mint nap örömmel tölti el, valamint széppé, magabiztossá varázsolja a vendégeimet. Előnyben részesítem a természetes, szolidabb sminktetoválást, mely esztétikai minőséget sugároz. Napjainkban az anyagok és az eszközök fejlődésével igen látványos sminkek, sminktetoválások készíthetők” – mesélte lelkesen Helga.  A lenti kép púderes satír technikával készült.

tetovalas-foto-magazinba

 Mikroblading technika

A hagyományos technikák mellett Helga kedvence a mikroblading technika. Ha valakinek a természetesség a legfontosabb szempont, garantáltan ez a technika ajánlott. Még azok is kedvelik, akik eddig idegenkedtek a sminktetoválástól. Vékony szálak készíthetők és nem mosódnak össze a gyógyulás után sem. A saját szálakhoz könnyen igazíthatók. Gyorsan elkészíthető és látványos. Lágy, finom, természetes hatású szemöldök = soft powder, ami nem más, mint a satírozás újragondolva! Az idei év nagy újdonsága. Helga több színnel dolgozik, a szemöldök első része világosabb, kevésbé hangsúlyos, így nem tűnik szigorúnak és természetellenesnek vele az illető. Gyógyulás után púderes hatást kelt. Tartósabb, mint a szálazott szemöldök.

 Kinek ajánlott a tetoválás?

Az arc az életkor előrehaladtával változik, ebben sokat segít optikailag a sminktetoválás! A vonások fakulhatnak, az ajkak teltsége csökken, a szem beesettebb, a szemöldök íveltségét veszti. Ebben az esetben egy jól átgondolt smink évekkel fiatalabbnak mutatja az illetőt! A minőségi sminktetoválás első hallásra költségesnek tűnik. Az egyszer kifizetett összegért cserébe olyan sminket kapunk, amelyhez több évig hozzá sem kell nyúlni, nem kenődik, nem rabolja reggelente az időnket!

tetovalas-szaj

Mit lehet tetoválni az arcon?

Helga szerint a szemhéjtetoválás az, amely kivétel nélkül bármelyik nőnek előnyös és ajánlott! Ami pedig még tökéletesebbé teszi, az a szempillák közötti rész pigmentálása. Nagyon szereti az ajaksatírozást, mert ez tudja a női arcot a legjobban élettel telivé, frissé varázsolni.

 Hogyan válasszunk szakembert?

Olyan szakemberhez menjünk, aki rendelkezik referenciával, többféle technikát tud alkalmazni, nagy gondot fordít a tervezésre, előrajzolásra, a szimpátia és a hitelesség elengedhetetlen! Akinek van hivatása, annak van küldetése is.

szalon-3Mathisz Helga szépségszalonjában a sminktetoválás mellett sminkelés, szempillafestés, gyantázás, arckezelések széles választéka és körömszépítés is várja a vendégeket. A sminktetoválást még nem próbáltuk ki Helgánál, de számos szép munkáját láttuk már (a sminkelést és a kozmetikai kezeléseket teszteltük már :)), így bátran ajánljuk a szalont.

Itt találjátok a szalont: Budapest. I. Ker. Csalogány u. 28. Telefonszám: (20) 262 8286

Facebook elérhetőség

 

szalon-2


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble