728 X 90

Mi is az allergia tulajdonképpen?

By Frizura & Szépség

A tüsszögés, csöpögő orr, könnyben úszó, viszkető szemek és légutak, irritáltság és kimerültség a szénanátha állandó kísérői. Tavasztól őszig milliók és milliók szenvednek ettől a betegségtől. Komolyabb esetben ezeket a tüneteket köhögés, zihálás és nehéz légzés is kísérhetik. Égető viszketés, duzzanat és bőrpír, akár csalánkiütés is előfordulhat.

Tehát mi is az allergia tulajdonképpen?

Egy „divatos” betegség, egy újkori nyavalya, mondhatjuk első ránézésre. És valóban, az utóbbi harminc évben drasztikusan megnőtt az allergiások száma a népesség körében. A fiataloknak már több mint az 1/3-a allergiás. A káros környezeti hatások (pl.: UV sugárzás, levegő- és vízszennyezés, dohányzás, pollen, tartósítószerek, stressz) nagy mennyiségben szabadítanak fel szabadgyököket a szervezetben. Ezek felszaporodva, már jelentős számú egészséges sejtet károsíthatnak, azokba beépülve megakadályozzák természetes védekező-, megújuló hatásmechanizmusát.

Mi is történik bennünk allergia és gyulladás esetén?

Az esetek legnagyobb részében egy hisztaminnak nevezett anyag szabadul fel bennünk. Ez a hisztamin egy pici kis molekula, az egyik aminosavból, a hisztidinből képződik. Ez a hisztamin csak nagy mennyiségben ártalmas, ugyanis kis mennyiségben folyamatosan jelen van. A sejtek ezeken a hisztaminhoz is hasonló anyagokon keresztül tartják egymással a kapcsolatot, ha jelen van, akkor növeli a vérátáramlást például az erekben.

,,Általánosan elmondhatjuk, hogy ha valaki allergiában szenved, sokkal nagyobb eséllyel lesz egyre több mindenre érzékeny. A kezeletlen légúti allergiában szenvedő betegek igen magas százaléka (20-40%) az évek elteltével asztmás lesz. Ezért fontos a betegséget időben felismerni és kezelni, valamint törekedni az egészséges immunrendszer kialakítására. Sajnos az is megfigyelhető, hogy ha a szülő allergiás, a gyermeke 30% eséllyel lesz allergiás, azonban ha mindkét szülő allergiás, akkor a betegség kialakulásának az esélye akár már 50% is lehet.,,mondja Szabó Nikolett tudományos kutató.

Az allergia és a gyógygombák

A gombák allergia esetén úgy tudják hatékonyságukat megmutatni, hogy a gyulladáskészség ne legyen olyan intenzív. Immunrendszer harmonizáló hatásuk van. Egy fajta Rendezést hajtanak végre a szervezetben. Mind a prevenció, mind a kurtaív terápia, mind pedig a rehabilitáció szempontjából jelentősek. A Reishi gombában található triterpenoidok olyan természetes vegyületek, melyek anti-allergikus hatással rendelkeznek, mivel gátolják a hisztamin felszabadulását. Egy  klinikai vizsgálat során 2000 fő krónikus bronchitises beteget kezeltek Reishi gombával. Két héten belül a betegek 60-90%-ánál jelentős javulás mutatkozott, még az idősebb és asztmás betegek esetében is.
Az allergia hátterében immunrendszeri defektus áll, mely idült gyulladást idéz elő a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. A Reishi gomba természetes gyulladáscsökkentő, mivel növeli vér oxigénszállító kapacitását. Segíti a szövetek és a vér oxigén telítettségét. A Reishi gyógyító ereje nem kifejezetten egy-egy konkrét betegség gyógyításában teljesedik ki, hanem abban, hogy az immunrendszer támogatásával normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javulását. Feltérképezi a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat és ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen. A Mandulagomba  béta-glükán és természetes D-vitamin tartalma jelentős. Egyfajta ,,üzemanyagként,, szolgál az immunrendszer számára, így rendezi a kóros immunológiai folyamatokat.

Az allergiás tünetek hosszú távú enyhítője pl. NAJA FOREST N3 Bio Mandula, Bio Reishi (Internetpatika: https://internetpatika.hu/spd/25127390/Naja-Forest-N3-bio-Mandula-bio-Reishi-100-ml Az allergia hátterében immunrendszeri defektus áll, mely idült gyulladást idéz elő a szervezetben. Az allergiás reakció során a felszabadult anyagok (pl. hisztamin) gyulladást váltanak ki a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. A Mandula gomba és a Reishi gomba megfelelő arányú kombinációja hatóanyagaik révén képesek megállítani a hisztamin felszabadulását, vagyis az allergiás reakció kialakulását. Az N3-as készítmény Reishi és Mandulagomba hatóanyagainak kombinációit tartalmazza, így két oldalról is segíti az allergiás tünetek enyhítését. A Reishi gomba hatóanyagai csökkentik az immunrendszeri gyulladást, a Mandula gomba pedig segíti a sejtek közötti kommunikációt.

Szabó Nikolett tudományos kutató

Forrás és fotó: Naja Forest

Promóció

 

 

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség