728 X 90

Mi, szeplősök

By Frizura & Szépség

szeplő1 másolat nagy web

 

Apró, barnás pöttyök. Néha sok, néha kevés. Lehet szeretni, és büszkén viselni, lehet szégyellni, és púderrel takargatni. Vannak, akik irigylik, mások lekaparnák magukról. Így vagy úgy, a szeplősök különlegesek.

Szeplőt általában vörös és szőke hajúak viselnek, és főként erősebb napfény hatására bújnak elő, azonban a hormonháztartásunk, idegeink állapota és májműködésünk is hatással van rájuk.  A változó méretű pöttyök a bőrünkben megtalálható barna bőrfesték, a melanin egyenetlen eloszlása miatt alakulnak ki. Általában valamely felmenőnktől „kapjuk” őket, szabálytalan domináns módon öröklődnek.

szeplő 1 vágott
Én nagyon büszkén viselem a szeplőimet, és ahogy visszaemlékszem, gyerekkoromban sem volt ez másképp. Szeretem, hogy télen elhalványulnak, de azért látható távolságban maradnak, nyáron pedig harsányan előbújnak, és beborítják az arcomat, a vállamat, és a kézfejemet. Jelenlétük számomra a természetességet sugallja, és eszembe sem jutna eltüntetni őket. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a szeplők általában a világos bőrűeket ékesítik, így nyáron gondoskodnunk kell bőrünk megfelelő védelméről.

Ha valakit mégis zavarnak ezek az apró foltok, és halványítani szeretné őket, számos praktika közül választhat:

  • keverjünk össze egy kiskanál mézet egy kiskanál natúr joghurttal, és gyengéden vigyük fel az arcbőrre! 20 percen át hagyjuk rajta, majd alaposan öblítsük le! A kívánt hatás eléréséhez minden nap ismételjük meg ezt a kezelést!
  • ha valaki nagyon elszánt, akkor egy nap többször is dörzsölje át az arcát friss citromlével!
  • az aloe vera is képes halványítani a szeplőket: vigyük fel az arcunkra a zselés anyagot, majd miután megszáradt, mossuk le!
  • vannak bőrgyógyászok által tesztelt fehérítő krémek is
  • hatásos lehet még az uborkapakolás

A férfiak többsége azonban nagyon szereti a szeplős lányokat, szexisnek és kislányosnak találják.

Íme néhány vélemény tőlük:

„Szerintem nagyon nőies, én nagyon szeretem a szeplőket!”

„Aranyos, de közben vadító is!”

„Az enyhébb, halványabb szeplők nagyon tetszenek!”

„Hmm, szeplős lányok? Jöhetnek!”

Szexi szeplős sztár – Julianne Moore

image044 JM másolat kiemeléshez

 

A népi hiedelmek sorából sem maradhatnak ki a szeplők: a tibetiek szerint a nyak bal oldalán a szeplő testi szenvedést szimbolizál, férfiaknál magas szikláról való lezuhanást, nőknél nehéz szülést. Ha térdünkön jelenik meg a pötty, akkor hosszú utazás vár ránk, ha pedig a vádlinkat ékesíti, sikeres életünk lesz! Egy babona arra figyelmezteti a gyerekeket, hogy ne dobják egymás arcába a platánfa gömb alakú termését, mert szeplősek lesznek. Egy szeplő a jobb szemöldökünkön korai házasságot és nagy szerencsét hozhat. A régi időkben az asszonyok testén megjelenő szeplőket boszorkányjegyeknek tekintették, de ha egy férfi viselte, akkor őt varázslónak tekintették.

Boross Nóra

 
Fotó: Kárpáti Tamás, L’Oréal Paris – Julianne Moore, NIVEA

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble