728 X 90

Milyen ékszer illik hozzánk?

By Frizura & Szépség

Csodaszép a ruhánk, mesés a sminkünk, mégis hiányzik valami? Hát persze, hiszen az ékszerek elengedhetetlen részei a tökéletes megjelenésnek, ráadásul a színek, formák, stílusok kombinálásával mindig a hozzánk és az alkalomhoz illő összeállítást viselhetjük! Íme néhány tipp, hogy az elismerő pillantásokat bezsebelhessük! Nézzük, mire kell figyelnünk…

színes

Sötét, illetve semleges színű ruhákhoz bátran válasszunk arany ékszert színes kövekkel!

 

Hajszín

Hajunk színe erőteljesen meghatározza megjelenésünket, kiemelten igaz ez az élénk, festett színek esetén. Általában a szőke, barna és fekete hajakhoz a legtöbb ékszer nyugodt szívvel illeszthető, viszont ha vörös a hajunk, válasszunk inkább az ezüst, fehérarany vagy platina ékszereket a sárga arannyal szemben! Ha élénk színű a hajunk, mindig figyeljünk arra, hogy az ékszereiben megjelenő kövek, gyöngyök színe ne ütközzön a hajszínnel!

 

Ruha és smink színe

Amennyiben ruhánk sötét, például fekete, remekül passzolnak hozzá a sárga arany ékszerek, nem kell félni egy színes köves változattól sem! Ha ruhánk világosabb, például fehér vagy világoskék, válasszunk ezüst ékszereket hozzá! Ne tartózkodjunk attól sem, hogy színes ruhákat színes ékszerekkel kombináljuk, hiszen igazán meghökkentő hatást érhetünk el vele – természetesen attól függően, hogy harmonizáló vagy komplementer színeket választunk. Ebben segítségünkre lehet egy egyszerű színkör, melyben az egymás melletti színek harmonizálnak, míg az éppen szemköztiek komplementerek. Tehát például harmonizál a türkiz-kék-lila összetétel, komplementer a piros-zöld, kék-narancs és a sárga-lila. A ruhák példáján elmondottak szerint illesszük ékszereinket a sminkünkhöz is.

 

komplementer

A türkiz és a narancs árnyalatai komplementer színek, szinte vonzzák a tekintetet!

 

Arc és nyak alakja

Ha kerek arcunk van, hordjunk hosszúkás ékszereket, ha vékony, válasszunk inkább kerek formákat, például karika fülbevalót! Érdemes arra is ügyelni, hogy olyan méretű ékszert válasszunk, ami nem vonja el a figyelmet az arcról, tehát ha nagyon keskeny az arcunk, ne hordjunk hatalmas, súlyos ékszereket! Ha hosszú a nyakunk, illetve mély dekoltázsú a ruhánk, nyugodtan kísérletezzünk hosszú láncokkal, például többször körbetekert gyöngysorral, nagy medálokkal, amely kihangsúlyozza vonalainkat!

 

Az alkalom

Munkába, hivatalos megbeszélésekre viseljünk szolid, de minőségi ékszereket! Ne feledjük, az ékszereink rólunk árulkodnak! Ha randira megyünk, hordhatunk ezüst vagy gyöngy ékszert, megjelenésünket feldobhatjuk például egy lógós fülbevalóval vagy több egyforma karkötővel. Ha elegáns partira vagy vacsorára indulunk, viseljünk csillogó ékszert, briliánst vagy cirkóniát, ennek segítségével könnyen a társaság középpontjává válhatunk! Ha barátainkkal, családunkkal töltjük az időt, hordjunk kézzel készített, vidám kiegészítőket, például színes gyöngysort, szőtt- vagy fonott karkötőket, kagylós nyakláncot, melyeket nyugodtan felvehetjük egy átlagos pólóhoz, rövidnadrághoz vagy szoknyához – a hatás elbűvölő! Amennyiben olyan helyre megyünk, ahol erősek a fények, például fotózásra, érdemes erőteljesebb, színesebb ékszereket viselni. Esküvőre pedig jöhet az örök divat, a gyöngy!

fülbevaló

Elegáns összejövetelekre, esküvőre kitűnő választás a gyöngyös ékszer!

Nagy Kinga

Ékszer: www.facebook.com/NagySzaboEkszer

Modell: Kapin Krisztina.

Fotó: Leskó Róbert.

 

Források:

http://www.ehow.com/how_7261614_match-jewelry.html

http://www.capitalfm.co.ke/lifestyle/2011/05/26/how-to-match-your-jewelry-to-your-outfit/


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble