728 X 90

Mire figyeljünk a menyasszonyi frizura készítésénél?

By Frizura & Szépség

Vannak kivételes alkalmak az életben, amikor a frizurának a megszokottnál  ünnepibbnek, különlegesnek kell lennie. Ilyen esemény az esküvő és a menyasszony frizurája.

Kivételes gondossággal kell összhangba hozni a menyasszony egyéniségét a frizurával, sminkkel, ruhával és az egész esküvő hangulatával. Minden igényt kielégítő tudással kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a legegyszerűbb kontyoktól a legkülönlegesebb hajkölteményekig el tudjunk készíteni, hogy a nagy napon tökéletes legyen az összkép és az alkalom örökké felejthetetlen maradjon.

Ahhoz hogy a frizura minél jobban harmonizáljon a viselője egyéniségével, figyelembe kell vennünk a fejformát, a  haj növését, a haj mennyiségét és a hosszát. Minden egyes frizurát külön-külön meg kell terveznünk és egyénileg a vendégnek kialakítanunk. A mai modern frizurák harmonikusak, sikkesek és nagyon munkaigényesek. A legjobb ha a menyasszonynak több próbafrizurát is megmutatunk, ezáltal segítünk, hogy a legmegfelelőbbet találjuk meg számára.

A konty kiválasztásánál kérjük meg a menyasszonyt, hogy hozzon képet a ruhájáról, esetleg milyen virág tetszik neki, a hajdíszét és ékszereit is nézzük meg előtte.

Mindenképpen fontos a fej formáját figyelembe venni. A hosszúkás fejformához inkább a tarkón elhelyezett konty mutat jól, míg a  szélesebb fejformához a fejtetőre kell építkezni, és ezáltal megnyújtjuk az összhatást. A lényeg, hogy a fej formája és a konty együtt adjon szép vonalú formát.

Mivel sokféle hajhossz és minőség létezik, mindenkinek a hajtípusához megfelelő frizurát kell megtalálni. A nagyon rövid fazonú hajakat is jól ki lehet emelni egy-két jól harmonizáló hajszínnel, vaxszal, csillámmal, hajékszerekkel. A sima, egyenes hajból készíthetjük a legtöbb variációt, igyekezzünk kiemelni egyszerűségében rejlő szépségét. A göndör hajat ki lehet egyenesíteni, de célszerű kihasználni természetes hullámokat, hiszen ez legtöbb esetben már önmagában nagyon szép.

A természetes hajszínt melírcsíkokkal tehetjük még izgalmasabbá, de ügyelni kell a színek harmonizálására és az összhatásra.

Idén a visszafogott díszítés az elegáns: apró díszkövekkel vagy élő virággal és az elengedhetetlen fátyollal koronázhatjuk meg a szépen elkészített frizurát.

Frizura: Nemes-Meggyes Zsuzsanna mesterfodrász

Ruha: Léber Barbara


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble