728 X 90

Mit is kell tudni a műszempilláról?

By Frizura & Szépség

Modellünket, Bernit kérdeztük, milyen tapasztalatai vannak a műszempillával

– Alvásnál zavarónak érzed a műszempillát?

– Az elején nagyon szokatlan volt és mindig figyeltem, nehogy úgy forduljak, hogy hozzá érjen a párna vagy a kezem, de később rájöttem, nyugodtan lehet vele aludni, nem lesz semmi baja. Szóval nem zavar alvásnál.

– Általában hogyan készítesz el egy hétköznapi sminket? Befolyásolja a műszempilla viselete, vagy ugyanúgy sminkeled magad mint azelőtt?

– Általában csak alapozót szoktam használni meg pirosítót, mert a műszempilla sokat dob a szememen, így nem szoktam szemceruzát sem használni.

– Milyen előnyei, hátrányai vannak a műszempilla viselésének?

– Előny: dús és hosszú; nem kell spirálozni; kiemeli a szemet. Hátrány: arcmosáskor zavar; amikor kiesik, kihúzza a saját szempillám.

– Általában mennyi ideig marad fent a műszempilla?

– Körülbelül kéthetente kell töltetni, az az ideális idő, de valakinek három hétig is szépen bírja! Attól függ, kinek mennyi idő alatt cserélődik a saját szempillája.

– Az alapozásnál, vagy bármilyen folyékony állagú krém használatánál vigyáznod kell a műszempillákra?

– Igen vigyázni kell az alapozásnál, de csak azért, hogy a szempillára ne kerüljön alapozós, mert utána nehéz letörölni róla.

– Smink eltávolításánál mire kell ügyelni, hogy a pillák ne sérüljenek? Ugyanúgy sminklemosót használsz?

– A smink lemosásnál figyelni kell, hogy ne olajos sminklemosót használjunk a szempillák körül, csak vattakoronggal lehet arcot mosni, és amikor ki van festve a szemhéjam, akkor elég nehéz eltávolítani a festéket.

– Sok nő panaszkodik arról, hogy a műszempilla felrakása után roncsolódnak a saját szempillái, és utána nem képesek regenerálódni. Neked van ilyenfajta tapasztalatod?

– Amikor kiesik, akkor kihúzza a sajátomat is, de ez olyan, mint a haj, hogy folyton növekszik, kihullik, cserélődik, nekem szerencsére kinőttek alatta a saját szempilláim, ez személyfüggő szerintem, hogy kinek mennyi idő alatt nő a pillája.

Fotó: Wertán Botond

Modell: Vigmann Bernadett


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség