728 X 90

Muffin szoknyától a bugyor táskáig

By Frizura & Szépség

A Qualitat Alkotói Szalon – Q. A. S.,  őszi bemutatóján Szilágyi Eszter „Suttogo” ruhái mellett, Hajas Annamária „ELEGANNIE” táskái vonultak fel, összhangot, színes hangulatot kölcsönözve. A Szalon, mint platform kíván hátteret nyújtani a művészek és alkotók számára munkásságuk bemutatásához.

Bugyor szoknya bugyor taskaval

Szilágyi Eszter és Hajas Annamária közös munkájaként, együttgondolkodása végeredményeként készült el az anyaghasználatban nem megalkuvó, hagyományos és szokatlan formák párosításával kombinált egyedi kollekció.

A bemutatott ruhákon a Suttogora jellemző Haut Couture különlegesség a szalaghímzés ugyanúgy fellelhető, mint a sima és a rusztikus felületű anyagok párosítása, mely optikai játékot ad az öltözetnek. A bátor anyaghasználat taft, organza, tüll, muszlin, rugalmas bársony, kordbársony, csipke, flitteres műszőr teszi a ruhákat igazán érdekessé. Mindegyik ruhát egytől-egyig a kézimunka, a sok hímzés, a női vonalakat kihangsúlyozó szabásvonal és a gondos kidolgozás jellemzi.

Muffin szoknya es taska

A ruha nem csak egy darab textil, önálló élete van abban a pillanatban, amint az a viselőjével összhangba kerül. Ennek az összhangnak a megteremtése az, amit feladatomnak tekintek – mondja Eszter.

A felvonultatott táskák kifejezetten a ruhák mellé készültek. Merész formák, méretek, színek, anyagok mind-mind tervezőjük kreativitásáról árulkodnak. A muff jellegű, a boríték, a henger alakú, az „A” vonalú extra szabású, a klasszikus vonalvezetésű táskák mind formájukkal; mind a textilbőr, a vékony szövet, a mikrokord, a cordura, a műszőr anyag kombinációjukkal illeszkedik a ruhák stílusához.

Suttogo bunda es a hozza illo ELEGANNIE taska

Annamária szerint egy táska sok mindent elárul a tulajdonosáról. Nyitott szemmel járok a világban, folyamatosan keresem az összefüggéseket, vajon miért éppen olyan az a táska a hölgyek oldalán, amilyen. Célom, hogy ismerve a leendő tulajdonost kitaláljam, mi az, ami illik hozzá, mi az, ami az egyéniségét kiegészítheti, megmutatja, ha táskáimat viseli – mondja Annamária.

A Q. A. S., mint platform célul tűzte ki, hogy a klasszikus, „boldog békeidők” jellegzetességeivel és a modern, korszerű stílusjegyek keveredésével kíván hátteret nyújtani a művészek és alkotók számára munkásságuk bemutatásához. Teret kíván adni az egyénileg már évek óta a divat, az öltözködés, és a rokon szakmákban dolgozók munkáinak bemutatásához, és ügyfélkörük bővítéséhez.

Fotók: Qualitat Alkotói Szalon


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble