728 X 90

Naja Forest Mushroom Shakek – egészséges táplálkozás a gyógygombák erejével

By Frizura & Szépség

A Naja Forest kozmetikumairól és étrend-kiegészítőiről már sokszor írtunk a magazin oldalán. Ti is velünk tesztelhettétek korábban. Most megérkeztek a Naja Forest termékcsaládba a Naja Forest Shakek, természetesen ezekből sem maradhattak ki a gyógygombák.

Miért olyan értékes a csíráztatott mag és a gyógygombák keveréke?

A Naja Forest Mushroom Shakek megalkotását őseink bölcsessége ihlette. Megoldást kerestünk az egyes tápanyagok tökéletes megformálására és elegyítésére, és olyan összetevőket használtunk, amelyek megfelelnek az egészséges táplálkozás legmagasabb színvonalának, így született meg ez a formula: csírázott, erjesztett, bio, lúgosított! A termékekben a csíráztatott gabonafélék, gyógygombák és bélbaktériumok szinergikus hatása érvényesül az egészséges bélflóra és erős immunrendszer elérése és fenntartása érdekében.

„Csíráztatva az életre”

A legtöbb élelmiszeripari termék nem feldolgozott gabonafélékből készül. Az érintetlen magok a tápanyagokat hatalmas molekulák formájában tárolják, hasonlóan a számítógépek archivált fájljaihoz. Az emésztésünk számára egy hatalmas feladat, hogy ezeket az óriás molekulákat sejtjeink számára feldolgozható formájává bontsa, ennek az első lépése a magvakat védő enzimek (antinutriensek) lebontása. A magvak csíráztatásának az egyik legnagyobb előnye, hogy csökkenti az antinutriensek jelenlétét. A nehezen emészthető fehérjemolekulákat a csíráztatás során keletkező enzimek könnyen emészthető és lebontható, magas biológiai hozzáférhetőségű aminosavaká alakítják át. Ugyanakkor növekedik a jó minőségű zsírsavak biológiai hozzáférhetősége is. Nő a klorofill mennyisége is. Összegezve: a gabonában található létfontosságú tápanyagok és ásványi anyagok megsokszorozódnak és könnyebben emészthető formává alakulnak.

Ezek a csíráztatott termékek tulajdonképpen az „ősi superfoodsokk”, melyekben természetesen magas a többszörösen telítetlen Omega–3 esszenciális zsírsavak (ALA) és optimális mennyiségben tartalmaznak lignánokat. A lignánok növényi fitohormonok, amelyekről úgy gondolják, hogy védő hatást fejthetnek ki a daganatok kialakulásával szemben.

Technológia

A terméket és a termékkoncepciót a Naja Forest és a Biogreen csapata dolgozta ki. A csíráztatásnak és a gombák hatóanyaginak együttesen számos előnye van mind a krónikus betegségek (cukorbetegség, inzulinrezisztencia, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek), mind pedig a daganatos betegségek megelőzése szempontjából.

A technológa lényege, hogy megőrzi az alapanyagok tápanyagtartalmát. Az eljárás során a magok egy részét erjesztik, a másik részét csíráztatják, amely 36 órán át tart, és amikor a csírázás eléri az anyag koncentrációjának csúcsát, a folyamatot megállítják, megszárítják, őrlik és hozzáadják a különbőző gyógygombák komplex keverékét: süngomba, mandulagomba, Cordyceps sinensis vagy Chaga (hamvaskéreggomba). Továbbá hozzáadtunk egy speciális probiotikus keveréket, amely teljes egészében növényi eredetű, és  nagyon hasznos a vegeteriánus étrendet követők számára. Ez a 100%-ban természetes és biotermékcsalád alkalmas szinte minden táplálkozási igény kielégítésére, legyen szó fogyókúráról, sportolásról, az energiaszint vagy a szellemi frissesség növeléséről vagy a bélrendszer regenerálásáról. Valamennyi Shake egy holisztikus formula, amely az alábbi, a test számára előnyös összetevőket tartalmazza. De nézzük az egyes összetevők hatásait!

Fitt & Mushroom Shake

A harcos nők ihlették

Speciálisan kialakított formula a nők számára az optimális anyagcseréhez, a testsúlyhoz és a mindennapi vitalitáshoz. Ásványokban és élelmi rostban gazdag, lúgos termék. Támogatja az immunitást és az ideális testsúly elérését; hozzájárul az egészséges haj, bőr és köröm fenntartásához; öregedésgátló hatású. Alkalmas étkezés mellé terhes és szoptató anyák számára is.

Csíráztatott barnarizsliszt: ez a gabona más néven „ázsiai csoda”. Megakadályozza a zsír felhalmozódását a szervezetben. Gamma-amino-vajsavat tartalmaz, amely antioxidáns.

Csíráztatott lenmagliszt:  nagyon értékes, mert szerves vegyületeit szinte teljesen felszívja a test. Megfelelő arányban tartalmazza az esszenciális zsírsavakat: Omega–3, –6, –9.

Probiotikus baktériumok: segítik a bélflóra egyensúlyának fenntartását, az emésztést és a  súlyszabályozást.

Süngomba: más néven oroszlánsörény-gomba a természet egyik ajándéka az idegrendszernek és az emésztőrendszernek.  A süngombát Ázsiában évszázadok óta gyógyszerként használják, Nyugaton még szinte ismeretlen. Ázsiában azt mondják az oroszlánsörényre, hogy „acélidegeket és oroszlánelmét” ad.

Az eddigi tudományos kutatások alapján az alábbi egészségügyi problémák esetén nyújthat segítséget:

  • kognitív funkciók javítása,
  • idegregeneráció,
  • jobb emésztés,
  • a reflux tüneteinek enyhítése
  • a gyomorhurut tüneteinek csökkentése,
  • a gyomor- és bélgyulladás tüneteinek enyhítése,
  • Chron-betegség,
  • gyulladásgátló és antioxidáns,
  • enyhe ACE-gátlóként is működik, és javítja a vér koleszterinszintjét.

A Fitt & Mushroom Shake nagy mennyiségű D-, C-, B6-, B12– és E-vitamint tartalmaz, és gazdag magnéziumban, kalciumban, vasban és káliumban.

A vezér – Sport & Mushroom Shake

Törzsfőnökök ihlették

Aktív életet élő férfiak számára kifejlesztett formula a mindennapi élet több energiájáért és vitalitásáért. Ásványokban, élelmi rostban és fehérjében gazdag termék. Támogatja az immunrendszer működését, hozzájárul az izomépítéshez és az energiaszint helyreállításához, erős antioxidáns hatással és  50%-os fehérjetartalommal rendelkezik.

Csíráztatott kenderfehérje: a kendermagban található fehérjék 65%-a biológiailag aktív fehérje, úgynevezett edesztin. Az edesztin képes növelni az antitestek termelődését a szervezetben, ezért az egészséges immunrendszer fenntartásához ez a fehérjeforrás ideális. A kenderfehérje könnyen emészthető, könnyen felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük a szervezet számára nélkülözhetetlen 8 esszenciális aminosav. A kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (THC, a marihuána és a hasis hatóanyaga).

Len fehérje: minden nélkülözhetetlen aminosavat, ásványi anyagot, vitamint és oldhatatlan rostot tartalmaz.

Rizskorpa: elképesztő, hogy milyen sok tápanyagot tartalmaz a barna rizs héja. Nagy mennyiségű mikrotápanyagok, lipidek és proteinek, valamint nagy mennyiségű rost. A fermentáció növeli a bioaktív komponensek mennyiségét és elősegíti a GABA (gamma-aminó-vajsav) szintézisét, amely támogatja az agy működését és elősegíti az endorfinszekréciót. Ez segít csökkenteni a stresszt és támogatja a pihentető alvást is.

Napraforgófehérje: 50% fehérjét tartalmaz, de ezenkívül nagyszerű ásványi anyag, zsír, szénhidrát és más, egészségre jótékony hatással bíró növényi eredetű anyag forrása. A tejsavófehérje teljes értékű helyettesítésére szolgál.

Inaktív élesztő: a B-vitaminok teljes csoportját és az ásványi anyagok széles skáláját tartalmazza.

A Cordyceps sinensis és Chaga gombák összetevői nagymértékben támogatják a sportolók egészségi állapotát, a normális izomtömeg-növekedést, csökkentik a fáradságérzetet és növelik az energiaszintet.

Probiotikus baktériumok: segítik a bélflóra egyensúlyának fenntartását, az emésztést és a  súlyszabályozást.

Az összetevőknek köszönhetően ezek a Shake-ek magas tápértékkel rendelkeznek. Esszenciális zsírsavakat, foszfort, magnéziumot, mangánt, rezet, cinket, vasat, kalciumot, szelént tartalmaz. Az A-, C-, E-, K- és B-vitaminok támogatják a keringési rendszert, az emésztőrendszert, az izom- és csontrendszert, elősegítik a jó látást, táplálják az agy szerkezetét és serkentik annak működését.

Magas fehérjetartalma miatt kiválóan alkalmas sportolók számára, a húsokhoz hasonló teljes értékű fehérjetartalommal rendelkezik, azonban koleszterin és telített zsír nélkül. Ezenfelül magas komplex szénhidrát- és rosttartalommal rendelkezik. Természetes, aktív hatóanyagainak köszönhetően hozzájárul a szervezet normál, kiegyensúlyozott működéséhez az alábbiak szerint:

  • normális koleszterinszint fenntartása,
  • az idegrendszer működésének támogatása,
  • az izomtömeg és a normál csontozat és fogazat fenntartása,
  • a fehérjeszintézis és a szénhidrát-anyagcsere szabályozása,
  • az immunrendszer normális működése,
  • a fáradtság csökkentése,
  • a bőr, a haj, a látás és a körmök karbantartása,
  • a szív működésének támogatása.

Orákulum – Energy & Mushroom Shake

Speciálisan kialakított formula az agy kognitív és mentális képességeinek támogatására. Ásványokban és rostban gazdag termék, mely segíti a szervezet méregtelenítését. Erősíti az immunrendszert, hozzájárul a koleszterinszint optimalizálásához, támogatja a memóriát és a mentális képességeket. Csírázott  barnarizslisztet és rizskorpát és nagy mennyiségben vitaminokat és ásványi anyagokat, fehérjéket, rostot és zsírsavakat tartalmaz.

A fermentáció növeli a bioaktív komponensek mennyiségét és elősegíti a GABA (gamma-amino-vajsav) szintézisét, amely támogatja az agy működését és elősegíti az endorfinszekréciót. Ez segít csökkenteni a stresszt és elősegíti a pihentető alvást. A többi Shake-hez hasonlóan tartalmaz inaktív élesztőt és probiotikus baktériumokat. Organikus kötésű szelénben gazdag, organikus cink- és rézforrás. A szelén, a cink és a réz támogatja az immunrendszer normális működését, valamint az antioxidációs hatásuk következtében védelmet nyújtanak a DNS-ek, a fehérjék és a lipidek oxidációs károsodásával szemben. A szelén, a cink és a réz segíti a haj és a köröm normális állapotának fenntartását. A szelén segíti a normális pajzsmirigyfunkció és a normális spermaképződés fenntartását. A cink támogatja a gondolkodóképesség, a vérszérum-tesztoszteron szintjének, valamint a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartását.

A mandulagomba (Agaricus Blazei Murrill) támogatja a természetes immunológiai védekezést, hozzájárul a normál immunválaszhoz.

A védelem csírája

Miért fontos a bélflóránk támogatása?

A bélflóra NEM kiegészítésünk, hanem létfeltételünk! Az elmúlt 10 év intenzív kutatásai bizonyították, hogy a mikrobiom és összetétele az egészség szempontjából fontosabb, mint az emésztett táplálék.

A baktériumtörzsek száma

Bélflórának nevezik a bél felszínén található védőréteget. Ez kb. 500 különböző pozitív és negatív mikroorganizmusból áll, és összesen kb. 100 000 milliárd baktériumot foglal magában. Egy pozitív kultúra uralta, tehát egyensúlyban lévő bélflórával az ember születésétől fogva szükségszerűen szimbiózisban él, ami egy szabályozott élelmiszer-felhasználásért, az immunrendszer aktiválásáért, valamint a nem kívánatos mikroorganizmusok elhárításáért felelős.

Így neveld a sárkányodat, VAGY így neveld a bélflórádat!

Gondolt már arra, hogy nemcsak a gyerekeit, a kutyáját, hanem a bélbaktériumait is nevelheti? Valószínűleg még nem, pedig lassan ideje lenne elgondolkodni rajta. A bélflóra összetétele nagy hatással van az egész szervezet működésére, különösen az immunrendszerére, de kihat az agyműködésre és a testsúlyra is.

A tudósok régóta tudják, hogy a bélrendszerben egy sűrű neuronhálózat helyezkedik el, amely „második agyként” jelentősen befolyásolja a test működését.  A bélidegrendszer a döntéshozatalt és a tudatosságot ugyan nem befolyásolja, de az emésztés szabályozásával így is kulcsszerepet játszik az életünkben. Egyes elképzelések szerint a rendszer akár az érzelmeinkre is hathat a különböző hormonok előállításával.

Bélflóránk és az anyagcsere

Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és az emberek bélflórája. Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs-összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló” törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá” alakul a bélflóra (Bacteroidetes).

A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből. Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták. Az egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet.

A probiotikum-fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek. A fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl. káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével két hónap alatt jelentősen csökkenthető a testzsír. Jól használható súlycsökkentésre és az elért testsúly megtartására a Lactobacillus rhamnosus is.

A bélflóránk összetételét támogató anyagokat és probiotikus törzseket tartalmaz a Naja Forest Fiber Shake. Adagonként 1×109 tke B ifidobacterium bifidum BB12 élő baktériumot tartalmaz. Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink- és rézforrás, Omega–3 zsírsav- és kiváló fehérjeforrás, SDG-lignant tartalmaz.

Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben. Kedvező élettani hatásai közül kiemelhető a kellemes teltségérzés, a lassabb gyomorürülés és kisebb glikémiás terhelés, a jó bélműködés elősegítése, valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez. Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns.

Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktózláncokból álló növényi rostról van szó, amely prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.

A Shake-ek fogyasztása mellett nagyon fontos, hogy tartsuk szem előtt az egészséges táplálkozás irányelveit, lehetőség szerint kerüljük a glutént, a cukrot és a laktózt, valamint az állati eredetű tejtermékeket. Erre a következő cikkben részletesebben kitérünk…

Szabó Nikolett, tudományos kutató Naja Forest Kft.

Fotók és forrás: Naja Forest

Cikkajánló:  Teszteltük a Nu Skin ageLOC Nutriol fejbőr- és hajápolási rendszert! Most ti is kipróbálhatjátok velünk!

Shiitake gombával a HPV ellen

Decemberi szépítő újdonság

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség