728 X 90

Napvédelem a hajnak

By Frizura & Szépség

A napfény érzékelhetően fokozza a jó hangulatunkat, kedélyállapotunkat, felpezsdít, megmozgat, erőt ad és cselekvésre sarkall mindenkit. Miközben élvezzük jótékony előnyeit, hajunk védelméről sem szabad megfeledkeznünk a napfény hatásaival szemben.

image fotó  nagy webSP_sun_nyomdai_page9_image1

A napfény bőrre gyakorolt hatása

A nyári időszakban az erős UV-sugárzás során az UV-A-sugarak mélyebbre hatolnak a bőr rétegeiben az UV-B-sugaraknál.

Ennek hosszútávon súlyos következményei lehetnek, melyek a bőr idő előtti öregedéséhez valamint leégéshez vezethetnek. Ezért nagyon fontos a bőr megfelelő védelme napfényvédő faktort tartalmazó nyári termékekkel.

A napfény hajra gyakorolt hatásai

A haj kapcsán nem teszünk megkülönböztetést az UV-B- és UV-A-sugarak között, általánosságban beszélünk UV-sugarakról.

A nyári magas intenzitású UV-fényű napsugarak hatással bírnak a hajra, és károsodáshoz vezetnek.

Napozás közben a haj intenzív hőhatásnak és külső környezeti hatásoknak van kitéve a nap, fény, szél, sós és klóros víz által. Mindezek nagy igénybevételt jelentenek a haj számára. A kutikula réteget támadás éri, melytől a haj elveszíti rugalmasságát, simaságát és fényét. Ugyanakkor nehezen kifésülhetővé válik. Az előbbiekben említett hatások megfosztják a hajat nedvességtartalmától és a haj kiszáradásához vezetnek. Porózussá válik, veszít ellenálló képességéből és felülete egyre érdesebbé válik, a hajat töredezetté teszi, a haj ragyogásának elvesztését eredményezi. A haj színe kivilágosodik.

hajszál SP_sun_nyomdai_page4_image1

A napozást követően a haj szerkezetének újra kell építenie magát és pótolnia az elveszített nedvességtartalmát.

Miért használjunk a sun termékeket? Mit biztosítanak a sun termékek?

• megvédik a hajat a kiszáradástól

• helyreállítják és regenerálják a haj szerkezetét

• gondoskodnak a hajszín védelméről

• kellemes illatanyaggal rendelkeznek

• biztosítják a haj szükséges nedvességtartalmát

SP_sun_nyomdai_page8_image1

Mit jelent a napfényvédő faktor (SPF)?

Az SPF (sun protection factor – napfényvédő faktor) az a tényező, ami befolyásolja és meghatározza a napon való tartózkodás biztonságos hosszát az egyes bőrtípusokra vonatkozóan. Általánosságban véve az, akinek például a bőre a napon 10 perc alatt leég, napozótermék használata nélkül, SPF 15 napfényvédő formulával rendelkező termék használata esetén 150 percig biztonságosan tartózkodhat a napon.

Természetesen esetenként bőrtípustól függ, azonban minél magasabb az spf száma, annál nagyobb védelmet biztosít. Az SPF egy nemzetközi szabványon alapuló mértékegység, amely kizárólag a bőrvédelem mértékét határozza meg.

Minden napozás közben használatos System Professional termékben megtalálhatóak a napfényvédő szűrők a haj védelme érdekében, hogy a napozás valóban gondtalan legyen (SP Sun Concentrate, SP Sun UV Spray). A napozás közbeni termékek sunscreen formulát tartalmaznak, amely megfelelő védelmet biztosít az UV-sugarak, a szél, a sós és klóros víz káros hatásaival szemben. Az avokádóolaj gondoskodik a haj hidratálásáról és védelmet biztosít a kiszáradás ellen.

frizuraszepseg nagy web SP_SUN_GROUP_01_w

A System Professional napozást követő termékei tartalmazzák a speciális After SunBuilder formulát, mely mélyen beépül a hajba. Belülről javítja a haj struktúráját és plusz stabilitást, nedvességtartalmat kölcsönöz a hajnak, mely láthatóan ragyogóbbá válik (SP After Sun Shampoo, SP After Sun Conditioner, SP After Sun Fluid).

Forrás és fotó: System Professional


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications