728 X 90

Női stratégia az öregedés jelei ellen!

By Frizura & Szépség

Életkortól függetlenül minden nő jól szeretne kinézni. Életünk szakaszaihoz hasonlóan a bőrünk is más-más hozzáállást igényel, ha 30, ha 40, vagy 50 évesek vagyunk. Ezért hallgassunk a testünk szavára és adjuk meg a bőrünknek minden korban azt, amire szüksége van.

Ne várjunk az első jelekre – Semmi újdonság nincs abban, hogy a külsőnket rengeteg tényező befolyásolja: a kor előrehaladtával bőrünkön egyre inkább meglátszanak a stressz, a betegségeink, az alváshiány, a rossz táplálkozási szokások jelei és még folytathatnánk a sort. Ne várjunk az első lépésekkel, és dolgozzunk azon, hogy a helyzet javuljon! Figyeljünk oda az étkezésünkre, mozogjunk és használjunk az életkorunknak megfelelő kozmetikumokat. Minél hamarabb elkezdjük, annál inkább értékeljük majd ezt az igyekezetet az elkövetkező években – idősebb korban ez az ápoló gondoskodás többszörösen is megtérül.

A szépség az egyszerűségben rejlik – A fiatalos külső megtartásához minden korban elegendő 3 dolog: hidratálás, ránctalanító összetevők és napvédelem. A Nivea Anti-Wrinkle krémek új termékcsaládja mélyen hidratálja a bőrt, védelmet nyújt a napsugarakkal szemben és hatékonyan kombinálja a három különböző korú arcbőr igényeit kiszolgáló természetesen ápoló összetevőket.

A harmincasok stratégiája – Sok nő számára a 30. születésnap mérföldkövet jelent az életben, ugyanakkor már a bőrön is észrevehető néhány változás – romlik a bőr állapota, megjelennek az első ráncok, előbújnak az esetleges dehidratáltság jelei. A nappali krém ápoló formulája mélyen hidratál, emellett szőlőmagolajat és E-vitamint tartalmaz, amelyek együttes erővel hosszútávon erősítik a bőr természetes védekezőrendszerét. Az UVA- és UVB-szűrők védik a bőrt a napsugaraktól. Az éjszakai krém ezen kívül panthenolt is tartalmaz, amely támogatja a bőr megújulását alvás közben és segít a bőrnek megőrizni a szükséges nedvességet is.

A negyvenesek stratégiája – A 40. életév betöltése után már sokkal jobban meglátszanak a bőrön az öregedés jelei – az eddig feszes területek már nem tudnak többé ellenállni a gravitációnak. Kollagén „uraság“ sztrájkol, a bőr pedig jelentősen veszít feszességéből és rugalmasságából. Egyre több új ránc jelenik meg, a már meglévők elmélyülnek, bőrünk megereszkedik, az arc körvonalai elhalványulnak és táskák alakulnak ki a szemünk alatt. Az UV-sugárzás mindezt felgyorsítja és még inkább ront a helyzeten. A barackmagolajat tartalmazó nappali krém hatékonyan ápolja a bőrt, segít csökkenteni a ráncokat, feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt. A krémben található antioxidánsok védik és táplálják a bőrt. A sheavaj ápolja a bőr természetes védőrétegét és véd a kiszáradástól. A telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmazó éjszakai krém tápláló makadámdió olajjal feszesíti és táplálja a bőrt, a benne található panthenol pedig hatékonyan regenerál.

Az ötvenesek stratégiája – Ötven után bőrünk rengeteg változáson esik át – a változókorral összefüggésben az öregedés folyamata kifejezetten felgyorsul. Bőrünk jelentősen veszít feszességéből, tömörségéből és rugalmasságából, a ráncok még inkább elmélyülnek. A bőr felső rétege elvékonyodik, gyengül a megújulóképessége, sérülékenyebbé, szárazabbá és érzékenyebbé válik. Megmutatkoznak a pigmentáció változásának észrevehető jelei, a nem megfelelő bőrápolás, a helytelen életvitel és a hiányos fényvédelem következményei. A nappali krém segít lassítani a bőröregedést, csökkenti a ráncok kialakulását és a bőr megereszkedését, hidratál, erősíti és táplálja a bőr védekezőrendszerét. A kálcium stimulálja a bőrsejtek növekedését és megújulását, javítja a lipidek és a kollagén termelődését.  Az éjszakai krém elősegíti a bőr védekező rétegének a megújulását, amely a kor előrehaladtával egyre gyengül. A panthenol segít megőrizni a bőr hidratáltságát és támogatja az alvás közbeni regenerálódást.

Fotók és forrás: NIVEA


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél feliratkozás

Frizura és szépség