728 X 90

Nyári feltöltődés Bükfürdőn!

By Frizura & Szépség

Fogadjátok szeretettel bükfürdői élménybeszámolónkat a kétnapos sajtóútról. Elég intenzív két nap volt, amelyben megpróbáltuk felfedezni a város minden olyan pontját, ahova érdemes ellátogatni ott-tartózkodásunk idején. Sok színvonalas hotel és vendégház között válogathatunk, ha Bükfürdőt választjuk pihenésünk helyszínéül.

A mi vendéglátónk a Greenfield Hotel Golf & Spa****superior volt, ahol a hotel egyéb szolgáltatásai mellett a golfozással is megismerkedtünk. A szálloda és az őt körülölelő 18 lyukú „championship” minősítésű golfpálya közel 1 millió m2-en fekszik.

A kikapcsolódni vágyóknak a golf ideális sport lehet, szép zöld környezetben, jó levegőn lehetünk közben. És a gyakorlása alatt biztosan nem tudunk másra gondolni, mivel koncentrációt igénylő sport, így ki lehet tisztítani vele a fejünket is. A családnak is ideális lehet, mivel ha mi nem is csatlakozunk pl. a párunkhoz, addig lehet sétálni és sütkérezni a napon stb., de mindenképpen friss levegőn lenni egy szép zöld környezetben.

A golfpályát nem csak profi játékosoknak ajánlják, a pálya közelsége kitűnő lehetőség azoknak is, akik egyszerűen csak ki szeretnék próbálni a játékot. A szálloda különböző golfkóstoló programokat kínál vendégeinek, hogy mindenki megízlelhesse a golfjáték varázsát.

A Greenfield Hotel a wellness- és a golfszállodák egyedi kombinációját kínálja, hogy idilli környezetben töltődjünk fel. A szálloda 192 igényesen berendezett szobával és 15 lakosztállyal várja vendégeit. A komfortos és tágas szobák jellegzetes vonása az emeletenként kialakított 3 stílus: classic, retró, chili.

A hotel spavilága 700 m2-es vízfelülettel, 3500 m2-en, 6 medencével, 8 különböző szaunaattrakcióval és változatos fitneszprogramokkal vár minket, az aktív és passzív pihenést kedvelőknek egyaránt kedvez.

Exkluzív wellnessrészlege több mint 100-féle tradicionális gyógy-egzotikus (ayurveda, thai) és kényeztető kezelést kínál. A szálloda fő vonzerejéhez tartozik a saját, minősített gyógyvize. 718 méter mélyről tör fel közvetlenül a hotel alól a 38,5 °C hőmérsékletű termálvíz.

Bükfürdőn nemcsak a szálloda, hanem a városi élet is pezseg, színes kulturális programkavalkád várja az idelátogató vendégeket.  Íme pár hely, amit mi is kipróbáltunk.

Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma vár minket, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

Nagyon szép és rendezett sok zölddel, azaz ha valaki az árnyékot adó fák alatt pihenne szívesen, akkor nem kell aggódni, mert tele van ilyen helyekkel is a terület. A masszázst teszteltük is. Nagyon jólesett a második nap végén a lazító aromamasszázs.

Kneipp®-park

Újabb, 2013-as városi fejlesztésként kialakításra került a Kneipp-park, mely testi és lelki felfrissülést kínál a vendégek számára, ahol kipróbálhatjuk az 510 méter hosszúságú száraztaposót is, melynek burkolatához változatos anyagokat használtak fel.

 

A különböző méretű kavicsokon, zúzalékon, fenyőkérgen, tobozon és faaprítékon történő mezítlábas séta természetes masszázst kínál. Aki a jóga nyújtotta ellazulást és feltöltődést választja, a szabadtéri jógapark a megfelelő választás, de a gyerekekre is gondolva egy természetes bokorlabirintus is elkészült már.  A parkban különféle gyógy- és fűszernövényekkel is megismerkedhetünk.

Egy szuper napindító reggeli jógaórán is részt vettünk. Isteni a szabadban tornázni. Mindenképpen próbáljuk ki, ha tehetjük.

És ha ez még nem lett volna elég, egy csodás kis tízórai is várt minket ebben a szép környezetben, ahol arjuvedikus falatokat kóstolhattunk.

Kristálytorony

A Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes, a legmodernebb technológiával összeállított, látványos mászó- és kalandpályán minden generáció megtalálja a számítását. Az egy időben 120 fő kalandozását lehetővé tevő Caramell Hotelhez tartozó Kristálytorony a több mint egy kilométer hosszú pályavonalával, az óriás hintával és a közel 200 méteres Flying Fox csúszással kifejezetten alkalmas akár több egész napos családi, baráti szórakozásra.

Céges csapatépítő és vezetői készségfejlesztő kalandtréningek alkalmával alacsony és magas kötélkerti elemekkel kiegészítve látványos, pozitív eredmények érhetőek el. Én is kipróbáltam az óriás hintát, ami nagy élmény volt. Bátorságpróba kipipálva, de azért jó hogy a sütit a hintázás utánra hagytam.

Napsugár Játszópark

Ha kisebb gyerekekkel vagyunk, akkor egy óriási játszóház is vár minket Bükfürdőn, ez az 1700 m2-es játszóház igazi kikapcsolódást nyújt a családoknak hétköznapokon, közös programokat a hétvégéken. Kisebbeknek egy kétemeletes játszólabirintus áll rendelkezésükre, melyben 2 hinta, trambulin, hullámcsúszda, csőcsúszda labdatengerrel, mászóalagúttal és mellette egy kisebb légvár is található. Nagyobbaknak egy 4-pályás trambulin, egy 4-szintes izgalmas elemekkel kombinált labirintusrendszer közel 300 m2-en (4-ágyús lövöldözővel, 3-pályás 15 m-es hullámcsúszdával, csőcsúszdás labdatengerrel) nyújt felejthetetlen kalandokat. Ezenkívül az ide látogató gyerekek kipróbálhatják a állítható ülőtávolságú gokartot, futóbiciklit, triciklit, 2 nagy légvárat, melyből az egyik egy hatalmas krokodilszáj.  De ha még ez sem lenne elég, akkor a beltéri medencébe felfújható labdában pöröghetnek és még vízi dodzsembe is beülhetnek.

Emellett a játszóparkban országosan egyedülálló 2 különlegesség is található: az egyik az úgynevezett SPIN FRIZZ henger, melyet Magyarországon csak itt van lehetőség kipróbálni! Fürdőruhában beülve a csúszdázás végtelen élményét tapasztalhatjuk meg magas fordulatszámok mellett, vagy akár bekötve, hogy így biztosan forogjon veletek a világ körbe-körbe. A másik egyedülálló különlegesség: itt lehet nyáron is rövidnadrágban korcsolyázni! Téli-nyári korcsolyapálya közel 90 m2-es pályán. A bowlingot kedvelő baráti csapatok egy modern 2-pályás, UV-fénnyel ellátott pályán kapcsolódhatnak ki, melyből a gyerekek is kivehetik a részüket. A játszóház külső területén is találhatóak egyéb szórakozási lehetőségek: 15 elemes játszótér, 9-lyukú mini golfpálya, homokozó és nagy melegben igazi felüdülést nyújtó pancsipark.

Helyi ízek felfedezése

Érdemes a helyi termelői piacra is kilátogatni, mert nagyon szép árukat találunk. Sok finomságot meg is lehet kóstolni, pl. isteni kolbászokat, sajtokat, szörpöket stb.

A helyi Rigótanya éttermet csak ajánlani tudjuk, mivel nagyon hangulatos belső udvarában szép környezetben finom falatokat fogyaszthatunk, mindezt minőségi cigányzene kíséretében. Baranyai Lajos és zenekara a kedvenc nótámat is eljátszotta.

Nagyon szuper programokban vettünk részt, bár ha időnk engedi, akkor érdemes több napra menni, hogy nem legyen rohanós és pihenésre is maradjon időnk. A kisvonatozást se hagyjuk ki. 🙂

Kirándulási lehetőségek

Fertőd

A Greenfield Szállodától való távolság: 36 km.Bükfürdőtől nem messze található Fertőd, mely Eszterházy-kastélyáról híres. A kastély a XVIII. század végén épült, a kor kulturális életében rendkívüli szerepet töltött be. Júniustól szeptemberig manapság is minden héten komolyzenei hangversenyek hangzanak el a díszteremben.

Kőszeg

A Greenfield Szállodától való távolság: 25 km.Bük város közelében fekszik Kőszeg, a nyugati határszél ékszeresdoboza. A környék sűrű kerékpárút-hálózata lehetővé teszi, hogy kerékpárral fedezzük fel a 20 km-re fekvő várost. A Jurisics vár és vármúzeum, a városkút, a Szent Imre-templom, valamint a XVIII. században emelt Szentháromság-szobor mind olyan látványosság, amiért érdemes ide ellátogatni. De aki egy kellemes esti sétát szeretne, a belváros utcái és egyedi épületei erre is lehetőséget nyújtanak.

Szombathely

A Greenfield Szállodától való távolság: 27 km. A város történetéből adódóan számos római kori és barokk műemléket tudhat magáénak. A történelmi belváros szerkezetében máig őrzi középkori formáját. A Fő tér – korábban piactér – adott helyet több évszázadon keresztül a szombathelyi heti és országos vásároknak. Innen is kapta nevét a település: Szombathelyen szombaton tartották a heti vásárokat. A város zöldövezetének egyik gyöngyszeme a csónakázó- és horgásztó. Az érdeklődők április hónap közepétől szeptember hónap végéig bérelhetnek vízibiciklit vagy csónakot. A Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be. Az ország másodikként nyílott skanzene a leglátogatottabb szombathelyi múzeum. A láthatóan jól karbantartott – és gyarapodó – népi épületegyüttes csendes szigetként húzódik meg a város nyüzsgésében.

Sopron

A Greenfield Szállodától való távolság: 45 km. Magyarország leghűségesebb és egyik legszebb városa, Budapest után a legtöbb műemlék jellegű épülettel, élénk, hangulatos belvárossal, éttermekkel, borozókkal, változatos kikapcsolódási, kirándulási lehetőségekkel várja látogatóit. Sopron a múzeumok városa, múzeumváros. Az ország egyik legszebb történelmi városa 400 műemlék vagy műemlék jellegű épülettel, amely tény okán Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét. Először érdemes bejárni a történelmi városrész utcáit, benyomásokat szerezni egy-egy kapualjba bekukkantva. A legkülönbözőbb korokat és stílusokat képviselő emlékek a várost járó idegent azonnal rabul ejtik. A gótikus, barokk és reneszánsz építészeti megoldások mellett itt egyszerre jelen van a borpincékkel kialakított falusias városrészek hangulata is. A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről.

 Molnár Gréta

Fotók és forrás: Greenfield Hotel Golf & Spa, Bükfürdő  

promóció

 

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség