728 X 90

Nyári hajápolás, ahogyan a profik csinálják

By Frizura & Szépség

A forró levegő szárítja, az UV-sugárzás fakítja, és a gyakori hajmosás is roncsolja a hajat. Sőt, a káros hatások összeadódnak… Hogyan ápoljuk a frizuránkat nyáron?

Sokaknak jelent bosszúságot, hogy a tökéletesen elkészült frizura éppen addig tart, amíg kilépnek az ajtón. Nyáron fokozott odafigyelést igényel a haj, mert a meleg, a magas uv sugárzás és a sűrű hajmosás együttes hatása nagyon megviseli. A meleg szárít, az uv sugárzás fakít és roncsol a sok hajmosás sérülékennyé teszi a hajszálakat. Ráadásul a nagy melegben a hajformázók is másképp viselkednek.

„A nyári hajápolásnak alapvetően három fő szabálya van. A kíméletes hajápolás, a fokozott hidratálás és a megfelelő nyári hajviselet” – mondja Lafferton Annamária.

Kíméletes ápolás

Hanyagoljuk a sampont!

Nyáron sokkal jobban izzadunk, strandra járunk, gyakrabban kell hajat mosnunk. Tegyük ezt tiszta vízzel vagy csak egészen kevés samponnal, hogy megkíméljük a hajat a felesleges terheléstől.

Strandoláskor öblítsünk!

Mielőtt találkozna a haj a klóros vagy sós vízzel, öblítsük le egy zuhannyal. Ennek következtében vizesen már kevesebb klórt és sót fog a haj magába szívni. Miután kijöttünk a vízből, öblítsük ki a hajat ismét, hogy kellően megtisztítsuk.

Sohase dörzsöljük a törülközővel, csak gyengéden itassuk fel a nedvességet.

Felejtsük el a hajszárítót és a forró hajsütőket! Ha elég meleg van, nyugodtan hagyhatjuk, hogy a hajunk magától száradjon meg, így kivédjük az extra stresszt, amit a forró levegő okozna a hajszálaknak. A hajegyenesítő és göndörítő vasak pedig különösen roncsoló hatásúak, ezért hagyjuk meg ezeket különleges alkalmakra.

Mellőzük a hajformázókat!

A különféle fixáló készítmények, waxok, hajhabok és lakkok a napsütés hatására ragacsossá válhatnak, tönkreteszik a frizurát és még szárítják is a hajat.

Használjunk kifésülő sprayt!

Ez a legjobb trükk, amit nyáron bevethetünk. „A spray könnyen kezelhetővé teszi a frizurát, és védi a kiszáradástól, illetve a rendszeres fésülés okozta sérülésektől is. Fésülés előtt a haj teljes hosszára kell felvinni” – javasolja a szakértő.

Fokozott hidratálás

Használjunk sűrűbben pakolást!

Legalább minden második, harmadik hajmosásnál használjunk pakolást a balzsam helyett. Az öblítést nem igénylő olajok és krémek is sokat segíthetnek a nedvességmegőrzésben, de minden esetben ügyeljünk rá, hogy csak a hajvégeket hidratáljuk, különben zsírossá, elnehezültté válik a frizuránk.

Gondoskodjunk a hajunk fényvédelméről!

A kifésülő hajspray ebből a szempontból is remek megoldás, hiszen hővédő hatása is van.

Igyunk sok folyadékot!

A vízhiány azonnal meglátszik a szálakon, márpedig a belső pótlást semmilyen külsőleg felkent ápoló termék nem tudja helyettesíteni.

Könnyű, nyárias frizura

Frissítsük fel a hajat vágással!

A szezon elején és a végén is érdemes elmenni a fodrászhoz egy-egy frissítő vágásra. Ezáltal egészséges hajvégekkel vághatunk neki a nyárnak, amelyeket kevésbé visel meg a kivédhetetlen károsodás (bármennyire is jól ápoljuk a hajat, valamennyi károsodás akkor is éri). Szezon végén pedig gyorsan meg is szabadulhatunk a szálkás hajvégektől (ha rendesen ápoltuk nyáron a hajat).

Ne válasszuk el középen!

A középválaszték és az éles oldalválasztékok is kerülendők nyáron, különben könnyebben kapunk napszúrást és a fejbőrünk is leéghet.

Viseljünk kalapot!

Védi a hajat a tűző naptól. Sőt, ha kalapot vagy kendőt teszünk a fejünkre, még a középválasztékot is megtarthatjuk…

Legyen strandálló a frizuránk!

Jobb mielőbb tudatosítani magunkban, hogy a párás környezetben így is, úgy is begöndörödik, kócolódik a hajunk. Semmit sem tehetünk ellene Éppen ezért teljesen felesleges álló nap igazgatni a frizuránkat. Válasszunk inkább természetesen kócos hatású hajviseletet.

Forrás: www.lafferton.hu

Fotó: Calzedonia 2017 nyári fürdőruha kollekció


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications