728 X 90

Októberi divathíreink

By Frizura & Szépség

Az elmúlt években annyira erőssé vált a kapcsolat a hollywoodi sztár, Julia Roberts és az olasz harisnyamárka között, hogy a vásárlók már csak így emlegetik a Calzedonia termékeit.

Októberi divathíreink

Julia idén egy új epizóddal tér vissza a kedvenc Calzedonia-üzletébe, ahol ismét felejthetetlen és vidám pillanatokat tölt el. Egy véletlen folytán a színésznő egy teljes éjszakát tölt az üzletben az imádott harisnyái társaságában.

Természetesen nem tud ellenállni a kísértésnek és – ha már így alakult – felpróbálja a teljes kollekciót. Ő a Calzedonia-nő megtestesítője: energikus, pozitív és mindig egyedi, akit mindenki imád, legyen akár nő, akár férfi.

A Deichmann egy Fashion Dinner keretén belül mutatta be a legújabb kollekcióját. Az est remekül sikerült a Deichmann StyleExplosion-hangulat jegyében, amelyen nem csak a divat és a cipők iránti szenvedélyünknek hódolhattunk csak, mivel a gasztronómia is helyett kapott, Lakatos Márk pompás, a kollekcióhoz készült finomságait is megkóstolhattuk.

Megla Rózsa divattervező 2018-as őszi Navona Fashion-kollekciója ismét csodás lett. Rózsa szalonbemutatóján személyesen is megcsodálhattuk, hogy a szépséges és nagyon jó minőségű anyagokból meseszép és hordható szettek születtek. Minden korosztályú és alkatú hölgy megtalálhatja kedvenc darabját a szalonban.

A VAN GRAAF idén ősszel is nagyon színes választékkal vár minket. Idén ősszel a főszerep a kockás ruháké. Legyen az szoknya, nadrág vagy blézer; remekül feldobja az irodai szettünket! Sőt! Az igazán merészek viselhetik akár tetőtől talpig ezt a mintát. 

Amikor eljönnek az igazán zord, hűvös reggelek, kinek van kedve kibújni a jó meleg takaró alól és nekivágni a városnak? Van egy jó hírünk a vacogóknak! A VAN GRAAF hosszú kabátjai között mi is megtalálhatjuk az új stílusos kedvenceinket! Akár a pihe-puha Marie Lund-, akár a sportosabb Hugo Boss-darabokat választjuk, a hideg idő nem állhat a szuper napunk útjába!

Egyre pontosabban ketyeg. Az új Junghans Meister MEGA stílus és pontosság szempontjából is mestermű. Expresszív design, intelligens rádióvezérlésű óramű és több mint 150 év tapasztalat az óragyártásban. Ez a három elem adja a Junghans legújabb fejlesztése, a Meister MEGA alapját. Az órát Schrambergben álmodták meg a designerek, az óraszerkezetet pedig a vállalat belsős mérnökei dolgozták ki. A design a hagyományos Meister-vonalat követi. A harmonikus arányosságot mutató, kiegyensúlyozottságról tanúbizonyságot tevő számlap elegáns stílusú óráról árulkodik. Az órán ábrázolt földrészek arra utalnak, hogy a Meister MEGA mindenhol otthon van a világban. A teljes óramű összesen 146 alkatrészből áll, melyek mindegyikét a legszigorúbb pontossági kritériumok szerint tesztelik. Az óralapot például 1462 mérési ponton tesztelik 5 mikrométeres pontossággal.

Az ITC-technológia (intelligens időkorrekció) naponta 1440-szer összehasonlítja a másodpercmutató helyzetét a legfrissebben beérkező információval, és ha szükséges, korrigálja a mutató helyzetét. Az SHM-technológia (okos mutatómozgás) még nagyobb pontosságot biztosít: a másodpercmutató fél másodpercenkénti léptetésének köszönhetően a karóra még precízebb. Továbbá a lehető legpontosabb, valós idő megjelenítésének céljából a másodpercmutató és a percmutató mozgása, valamint a dátumváltozás a másodperc töredéke alatt történik meg, még mielőtt az idő változna. Az óra viselője mindenkor számíthat a pontos dátumváltásra, a dátumjelzés ugyanis automatikusan átáll a hónap utolsó napjáról a következő hónap első napjára, amikor az óra kvarcmódban van, vagy amikor egy hónapban 30, vagy annál kevesebb nap van.

2018-as őszi-téli kollekciójával a Fjällräven a nagyvárosok és a természet közötti szakadék áthidalására vállalkozott. Az új ruhadarabok és kiegészítők mindenkit a szabadba csábítanak: a városlakók, a könnyű erdei séták kedvelői és a technikai túrázás szerelmesei egyaránt megtalálják közöttük a számukra ideális termékeket, amelyek október közepétől érhetők el a svéd márka viszonteladóinál.

A természetben töltött idő szerepet játszik egészségünk megőrzésében: ellentétben sok mozgásformával, a túrázás úgy tart fitten, hogy ízületeinket kíméli. Egy egyórás könnyed kirándulással akár 500 kalória is elégethető, míg a gyakori természetjárás akár 4–10 ponttal csökkentheti vérnyomásunkat. A rendszeres természetjárás emellett csökkentheti a szívelégtelenség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is, sőt koncentrációkészségünket és problémamegoldó képességünket akár 50 százalékkal javíthatja. A túrázás stresszoldó hatásának köszönhetően mentális egészségünk megőrzéséhez is hozzájárulhat.

A Fjällräven a természetben töltött időnek ezt a jótékony hatását vette alapul a legújabb kollekciójának megalkotásakor. Az új téli Greenland-termékek az ikonikus, immár 60 éves Greenland Jacket által megteremtett örökséget viszik tovább, és továbbra is arra biztatják a vásárlókat, hogy szakadjanak ki a városi környezetből, és töltsenek minél több időt a természetben. A téli kollekcióval együtt érkezett meg az újragondolt Fjällräven Keb-termékcsalád is, amely a technikai túrák szerelmeseinek minden igényét kielégíti. A Keb Touring Jacket technikai soft-shell túrakabát, illetve az extrém körülmények között is szabad mozgást biztosító Keb Touring Trousers nadrág Svédország legmagasabb hegycsúcsáról, az északi sarkkörtől 150 kilométerre északra elhelyezkedő Kebnekaise-ről kapta a nevét, ezzel is jelezve a termékcsalád darabjainak tartósságát.

A divatiparban nehéz újat mutatni, a francia tervezőnek, Aurélie Fontannak mégis sikerült: megalkotta az első olyan kapszulakollekciót, amelyet kizárólag okostelefon segítségével tervezett meg és gyártott le. A Samsunggal együttműködve Aurélie a Mobile Couture-kollekciójának hét főbb lépésből álló kivitelezéséhez kizárólag a Galaxy Note9 készülékét használta. A Galaxy Note9 S Pen tollának köszönhetően precízen tudta felskiccelni a terveit, míg a készülék nagy teljesítményének, tárhelyének, valamint a technológiai berendezésekhez való akadálytalan csatlakozásnak köszönhetően valós időben szerkeszthette az anyagokat, felgyorsítva és megújítva a tervezés egyes fázisait és a végső gyártást, mindezt egyetlen, a zsebében elférő készülékről.

Aurélie az ikonikus S Pen és a telefon kamerája segítségével örökítette meg azokat az ötleteket, momentumokat, amelyekből később ihletet merített a digitális vázlatfüzetéhez. A szabásmintákat vezeték nélkül továbbították a Joto X-re, egy fejlett, digitális robot rajzolóeszközre, amely rámásolta a komplex mintát a ruha bőranyagára. A mintás bőranyagokat 3D nyomtatott öltésekkel illesztették össze, így nyerte el a ruha a végleges formáját. Ezután a digitális katalógus összeállítása következett. Ehhez Aurélie a Bluetooth-kompatibilis S-Pen tollat használta, amellyel úgy tudott fényképeket készíteni, hogy hozzá sem kellett érnie a telefonhoz. Így mindig volt egy szabad keze, hogy elvégezhesse a végső simításokat, így tökéletesen beállított fotókat készíthessen.

 A kreativitásomat nagyban inspirálják a tudományban és a technológiában rejlő lehetőségek, ezért nagyon izgalmasnak találtam, hogy létezik egy okostelefon, amely magában hordozza a potenciált egy teljes kollekció megtervezéséhez és megvalósításához – mondta Aurélie Fontan. – Mindig ambiciózus ötleteim voltak, amelyek feszegették a hagyományos divatipari megoldások határait. Fiatal tervezőként felszabadító érzés volt látni, hogy elképzeléseim hogyan kelnek életre egyetlen eszköz segítségével, amelyet mindig magamnál tarthatok.

A Mobil Couture-kollekció darabjai a progresszív dizájnt helyezik előtérbe, átgondolt alternatívát nyújtanak a fast fashion üzleti modelljére és a legtöbbet hozzák ki a digitális és mobiltechnológiában rejlő lehetőségekből. A ruhák újrahasznosítható bőrből, biológiailag lebomló 3D műanyag rögzítésekkel készültek, a tervezési és gyártási folyamat összesen hat hetet vett igénybe. Az OnShape csak Android-eszközökön érhető el.

Leopárdminta, te csodás! Mert lehetetlen ráunni, idén ősszel is érdemes időtálló párducpöttyös kiegészítőkre szert tennünk. A STUDIO JULIANNIE-kapszulakollekciója, a Leo Print segítségével most 3+1 tippet adnak, hogyan viseljük ezt az örök kedvencet. Csak egy csipetnyi: egy kevés párducpötty is csodákra képes! A szettünk izgalmassá válik tőle, ugyanakkor szofisztikált marad. A Leo Print hátizsák letisztult, mégis markáns darab, mintás előzsebe élettel tölti meg az egyébként egyszerű összeállítást. Puha tapintású, erős marhabőrből készült, arra született, hogy a város utcáit rója a rohanós hétköznapokon. A klasszikus szett: kifinomult összhatást érhetünk el, ha klasszikus szettünk mellé egy tisztán leopárdmintás kiegészítőt választunk. A Leo Print Purse pénztárca stílusa egyszerre kortárs és időtálló, nem lehet vele hibázni!

Féktelen élvezet: határozzuk el, hogy határtalanok leszünk, ha párducpöttyről van szó! Most nincs olyan, hogy túl sok: halmozhatjuk, keverhetjük, mindenhogy megállja a helyét. A feltűnő formájú Leo Print Mini Bag vérpezsdítő párost alkot egy kockás nadrággal, a Leo Print Purse pénztárca pedig egy hasonló kabát mellett is sikkesen mutat. Ragadjuk meg, nyugodtan túlzásba eshetünk. Feszegessük a határokat, és ne féljünk a mintáktól!

Ismét elérkezett a Marie Claire Fashion Days, immáron tizedik alkalommal. A Marie Claire november első hétvégéjén rendezi meg exkluzív divateseményét, a Marie Claire Fashion Dayst, ezúttal a Millenáris „B” épületében. Az egyedülálló divatgálát szombat este egy különleges szakmai est is színesíti, melyen hírességek vezetik fel hazánk meghatározó tervezőinek 2019-es tavaszi/nyári kollekcióit.

Az ősz egyik legexkluzívabb divateseménye idén is változatos programokkal, feltörekvő magyar tervezők kollekcióival és különleges meglepetésekkel készül a divat kedvelőinek. Szombaton bemutatkoznak a KREA Kortárs Művészeti Iskola diákjai, majd a nagy márkák inspirációit követően megválasztják „Az év street style szettjét” is a Hungária pezsgő jóvoltából. A nap folyamán találkozhatunk a fiatal magyar tervezőinkkel és nagyszabású show-val készül a Romani Design, míg vasárnap a Daalarna bemutatóját csodálhatják meg a látogatók, sőt „Az év fiatal divattervezőjét” is  megválasztják a Perwoll támogatásával. A szombat estét a legismertebb hazai tervezők bemutatói zárják: a nagyszabású fashion show-n hírességek vezetik fel az Anna Daubner, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Nora Sarman, a Nubu és a Tomcsanyi márka legújabb, 2019 tavasz-nyári kollekcióit.

Elindult az Answear legújabb divatkampánya, ahol a stílus kerül a középpontba! Már megszokhattuk, hogy a lengyel multibrand webáruház minden szezonban előrukkol valami divattal kapcsolatos aktivitással. Most a stylistszakma kerül a középpontba. Magyarországon először indulhatnak a divatra érzékeny tehetségek a 2018 Legjobb Stylistja címért és a vele járó számtalan izgalmas ajándékért. A Stylist születik nagyszerű lehetőség kezdő stylistoknak, bloggereknek és divatimádóknak, akik karriert akarnak csinálni a divatvilágban és jól ismerik a trendeket és a divatipart. Töltsd fel saját magad által megálmodott stíluskölteményed, tehát egy teljes outfitet egy egész alakos fotón és használd a #styleistheanswear és a #sytlistszuletik hashtageket! Műveiddel H2X-órát nyerhetsz a FashionWatch jóvoltából, vagy IsaDora beauty-csomagot zsebelhetsz be! A játékon IX. 26-tól 2018. XI. 30-ig vehettek részt. Hajrá!

Az Answear Heritage-kollekció ötvözi a legújabb trendeket, a nemes szöveteket és a legfrissebb női divatot egyenesen a kifutóról. A márka őszi kollekcióját az elmúlt idők méltósága ihlette, némi keleti népművészeti behatással. A kollekció színei az ősz legszebb árnyalatai: a vadszőlő vörös levele, borospalack haragos zöldje, a keleti fűszerpiacok mustársárgája és a karamell édes színe. A kollekcióban őszi kabátok, maxi ruhák, puffos ujjú blúzok, a 70-es évek szoknyái, bő szárú nadrágok és praktikus dzsekik találhatók meg. Könnyen variálható, mégis extrém darabok, melyek pillanatok alatt egymáshoz hangolhatók és toptrendi hatást nyújtanak.

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble