728 X 90

Olajok a természetes szépségért!

By Frizura & Szépség

Növényi olajok a természetes szépségért! A természetes szépség kedvelői jól ismerik a növényi olajok jótékony hatását, melyeket már évezredek óta nagy előszeretettel használnak szerte a világban. Nem véletlen, hogy egyre több nő és férfi fürdőszoba polcain egyaránt megtalálhatóak ezek a termékek.

A jó minőségű olajok összetételüknek köszönhetően könnyen beépülnek a bőrbe, mivel alkotóanyagaik hasonlítanak a bőr természetes lipideihez. Értékes hatóanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaznak, melyek a zsír felszívódásával, sokkal mélyebbre jutnak, mint a különféle mesterségesen előállított krémek. Éppen ezért egyre sokoldalúbban használják fel őket és egyre népszerűbbek a natúrkozmetikában is. A növényi olajok hatékonyan hidratálják a bőrt, lassan szívódnak fel, és a mélyebb rétegekbe bejutva erős védelmet nyújtanak a hideg, és a fűtött helyiségek száraz levegője ellen.  Regenerálják a sejteket, javítják a hámréteg állapotát és igen sok bőrproblémát orvosolnak is. Természetesen az olajok minősége nagymértékben függ a felhasznált mag, gyümölcs, vagy éppen a csíra minőségétől, valamint a kinyerés módjától és idejétől is. Valódi gyógyító hatása azonban, csak a hidegen, 20 fok alatt sajtolt olajoknak van. A növényi olajok tisztítanak, hidratálnak, védenek, regenerálnak, nyugtatnak, gyógyítanak és szabályozzák a faggyúmirigy termelést is. Azonban csak akkor fejtik ki sejtmegújító hatásukat, ha helyesen használják őket.

Íme, néhány ötlet a helyes alkalmazásukhoz:

Arcolaj

Mielőtt az értékes hatóanyagot bevinnénk fontos a bőr alapos megtisztítása.  A tökéletes hatás elérése érdekében az arctisztítás után egy meleg vízzel átitatott, jól kicsavart törülközőt kell néhány percre az arcbőrre helyezni. Ezután az olajat apró körkörös mozdulatokkal kell bemasszírozni.

Testolaj

Mindig fürdés vagy zuhanyzás után, körkörös mozdulatokkal, a még nedves bőrre kell felvinni.  A hőtől kitágult pórusokon sokkal mélyebbre jutnak be és gyorsabban is szívódnak fel. A hatást még jobban növeli, ha előtte bőrradírozást is alkalmaznak.

Illóolajok

Mivel illatanyagokban igencsak gazdagok, koncentrált tömény állapotban irritálhatják a bőrt. Ezért csak hígítva, vivő-vagy bázisolajokkal keverve ajánlott használni.

Kovács M. Dóra

Forrás: Internetpatika

Fotó: frei öl, NIVEA, Nu Skin

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség