728 X 90

Őszi divatkörkép

By Frizura & Szépség

A divat tárháza szinte kimeríthetetlen, folyamatosan érkeznek az újabb modellek. Ősszel szinte minden divatmárka kihozza az őszi-téli kollekcióját.

Nyissunk a természet felé!

A VAN GRAAF idén a természet érintését hozza el a gardróbunkba: vegyük magunkra a lehulló falevelek színeit egy barna vagy rozsdás árnyalatú szoknya vagy dzseki formájában! A szürke ötven árnyalata helyett válasszuk a sárga megannyi alternatíváját: sáfrány-, mustár-, okkersárga darabok izgalmassá teszik bármelyik outfitet. Ha pedig textúrákról van szó, lágy bőrhatású és kordanyagoktól válik különlegessé a legegyszerűbb szabás is. Az eredmény egy igazán rafinált összhatás. Hangolódjunk erre a szép, színes évszakra és nézzünk körül a VAN GRAAF-áruházakban további páratlan őszi darabokért!

„Telefon, pénztárca, rúzs, a kedvenc könyvem… indulhatunk!” Kinél kezdődik így a nap? Ha szeretjük, hogy minden a kezünk ügyében van, hű társunk lesz egy nagy pakolós táska! Válasszunk egy univerzális darabot, ami legtöbb szettünkhöz jól passzol, mégis stílusával magához vonzza a tekintetet!

Íme 4 tipp, hogyan kombinálhatjuk az ősz két kedvenc trendjét, a bőrhatású és a kockás darabokat: 🙂 bőr vagy bőrhatású ceruzaszoknyánk mellé válasszunk egy kockás oversize-inget! Hordhatjuk akár betűrve, akár lezseren. 🙂 Ha igazi „skótként” inkább alul viselnénk a kockát, vadítsuk meg a szoknyát egy motoros dzsekivel, a hatás nem marad el!  🙂 A kockás tárgyalásra is telitalálat: egy tartánmintás ruhában biztos sikert aratunk!  🙂 Kockában este is? Naná! Egy kockás estélyi biztosan meghozza az őszhöz a kedvet!

Pár napos kiruccanást tervezünk a párunkkal? Akár városi felfedezők, akár a hegyek szerelmesei vagyunk, utazáshoz érdemes kényelmes darabokkal megtölteni a bőröndöt. Színes pufidzseki vagy vagány övtáska? Növeljük a cool faktort laza kiegészítőkkel!

Az újrahasznosított gyapjú a Fjällräven új kollekciójának fő alapanyaga

A fenntarthatóságot és a praktikus, felhasználóbarát megoldásokat szem előtt tartva alkotta meg új őszi-tél kollekcióját a Fjällräven. A népszerű svéd outdoormárka számára mindig is fontos volt a környezet védelme, így miután csatlakozott az ENSZ klímaegyezményéhez, őszi-téli kollekciójának megalkotásakor is a fenntarthatóságot tartotta szem előtt.

A Re-Wool újrahasznosított gyapjú használatával kompromisszumok nélkül, ennek a természetes alapanyagnak az egyedülállóan előnyös tulajdonságaira építve kínálnak fenntartható forrásból származó termékeket, amelyek használatával a leghidegebb hónapokban sem kell lemondani a természetjárás örömeiről.

A gyapjúból készült termékek kiváló hőszabályozó és nedvességelvezető képességüknek köszönhetően minden időben melegen és szárazon tartanak. A Fjällräven a környezetkímélő megoldásokat a kezdetektől előnyben részesítő vállalatként Re-Wool újrahasznosított gyapjúból készíti ezeket a termékeit. Ezt az alapanyagot a svéd márka olaszországi feldolgozóüzemében régebbi ruhákból vagy a gyártás során megmaradt többletgyapjúból – szín alapján szétválogatva és újrafonva – állítják elő, majd új ruhadarabokat készítenek belőlük.

„Amikor csak lehet, ragaszkodunk az újrahasznosításhoz” – mondja Christiane Dolva, a Fjällräven újrahasznosítási részlegének vezetője. – „Ennek oka, hogy a már feldolgozott anyagok alkalmazása energia- és erőforrás-kímélőbb, mint az új nyersanyag előállítása. A gyapjú lenyűgöző lehetőségeket rejt magában, sokoldalúan alkalmazható, ezért hatalmas pocsékolás lenne, ha nem gondoskodnánk az újrafelhasználásáról. A Re-Wool tökéletesen kiváltja a szűz gyapjút, hiszen maradéktalanul rendelkezik annak előnyös tulajdonságaival.”

A Fjällräven 2019-es őszi-téli kollekciójában nem csak a ruhadarabok, de a kiegészítők is gyapjúból készülnek. A Norrvåge-termékcsalád újrahasznosított gyapjúból készült, bőr díszítőelemekkel ellátott táskákból áll. De a Re-Wool a Greenland sapkáinak és sáljainak szintén az alapját képezi. A Greenland Re-Wool Hat és a Greenland Re-Wool Scarf divatos és időtálló kötött kiegészítők, melyek biztosítják számunkra a meleget a hidegebb hónapok során, legyen szó akár egy erdei kirándulásról, akár a városi hétköznapokról.

A Fjällräven mostanra szinte teljes termékkínálatában fenntartható módon előállított anyagokat használ, különösen igaz ez a Greenland-termékcsalád darabjaira. Ennek a kollekcióknak a ruhadarabjai hidat képeznek a túrázás szerelmesei és a városi életet preferálók között. A letisztult, klasszikus külső és a tartós anyagok együttállásából jött létre többek között a Greenland Jacket, a Greenland Trouser és a Greenland Sweater is, melyek kiváló városi viseletek, és egyben nagyszerű túraruházatok.

„Vissza a természethez!” a 11. Marie Claire Fashion Daysen

A természetesség  iránti vágy, a fenntarthatóság szövi át az idei Marie Claire Fashion Dayst, amelyet november 22–24. között a Millenáris Park B épületében rendeznek meg. Három nap alatt harminc magyar tervező mutatja be 2020-as tavaszi-nyári kollekcióját az újrahasznosítás jegyében. A hangsúly a mennyiség helyett idén is a minőségen lesz a kifutón. A Marie Claire idén is nagy örömmel támogatja a magyar tervezők már ismert és új generációját, akik a három nap során szabadon megmutathatják a kifutón, milyennek álmodták meg a jövő évi tavaszi-nyári divatot, és mit tesznek azért, hogy márkájuk ökológiai lábnyoma egyre kisebb legyen.

A 11. Marie Claire Fashion Days idei tervezőiben az a közös, hogy a kreatív szemléleten túl a fenntartható gondolkodás is kezd beszivárogni a tevékenységükbe. Vannak köztük olyanok, akiket már évek óta foglalkoztat az újrahasznosítható divat, a hulladékmentes szabászati eljárások és a környezetkímélő gyártási technológiák gondolata, és vannak, akik most ismerkednek a zöld életmódváltással. Ők ígéretes kezdők, akik nyitottak a Földünket érintő problémákra, és tenni szeretnének a változásért. November 22–24. között tehát mindenképp érdemes ellátogatni a Millenáris B épületébe a 11. Marie Claire Fashion Daysre, amelyen kreatív, játékos bemutatók, egyediséggel átszőtt különleges kollekciók várnak mindenkit a fenntarthatóság jegyében. Velünk tartanak a nagy magyar tervezők: TOMCSANYI, Celeni, Nora Sarman, NUBU, Elysian, CAKO, VIKTORIAVARGA, megcsodálhatunk két exkluzív show-t Anita Pasztor és KATTI ZOÓB különleges darabjain keresztül, és izgalmas kísérőprogramokon kapcsolódhatunk ki.

Itt a DESIGUAL-forradalom! 

A Desigual legújabb AW19-kollekciója tele van energiával. Olyan energiával, amely jobban alkalmazkodik a jelenlegi éghajlathoz, mint valaha. És az érzelmeink melegéhez is. Nyárias lendület, tele fénnyel, fehér, illetve hihetetlen színű ruhadarabokkal. Átmeneti őszi darabok, földszínekben, valamint fekete vagy kontrasztos tónusok és szövetek kombinációjában, amelyek arra csábítanak minket, hogy bebugyoláljuk magunkat. Télen a kollekció punk arcával hódít, mélyebb és sötétebb színekkel, melyeket élénk részletek egészítenek ki. Indonézia, Japán, Tibet, Hawaii, Törökország… rendkívüli helyek felé nyitja meg a márka a kapuit, amelyek lehetővé teszik, hogy számtalan színben láthassuk a világot. Kreatív energia. Etnominták.

Rengeteg kultúra ragyogó keveredése. Mélyen elmerültek archívumukban, hogy újra felfedezzék az 1984-es és a Desigual teljes DNS-ét. A kollekciót pozitív üzenetekkel töltötték fel és megújították azokat a kódokat, amelyek egyedivé teszik a márkát. Békeszimbólumok szívmintában. Robotok. Ez a Desigual-forradalom. Libertè, Fraternitè, Desigualitè, avagy szabadság, egyenlőség, desigualitás.

Megújul a Nemzeti Filharmonikusok női tagjainak fellépőruhája

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar meghívásos pályázaton keresi azt a hazai divattervezőt, aki megtervezi a női művészek sokoldalúan használható fellépőruháját. A tervezőkre háruló kihívás nem kevés, hiszen hangszeren játszani fizikai munka is, a zenekar sokat utazik, nem mindegy, hogy az új öltözék hogyan szállítható, mosható, variálható, emellett a hölgyek korban, testalkatban is különbözőek.  A pályázat szerint olyan fellépőruhára várnak terveket, amely méltó a művészek kimagasló szakmai kvalitásaihoz, illeszkedik a nemzetközi komolyzenei színpadokon elvárt, elegáns megjelenéshez, egyéni, jól felismerhető és azonosítható karaktert ad az együttesnek és alkalmazkodik a zenekar férfitagjainak ruházatához.

A beérkezett pályázatokat zsűri bírálja el, melynek tagjai a Nemzeti Filharmonikusok női művészei, az együttes gazdasági igazgatója, Aradi Gizella, Rohmann Ditta világhírű gordonkaművész, valamint Lakatos Márk stylist és a MOME textiltervező tanszékének vezetője, Harmati Hedvig. A zsűri november végére választja ki a három legígéretesebb mintakollekciót. A pályázat kiírása szerint még idén eredményt hirdetnek.

Cikkajánló: A négy legtrendibb őszi kiegészítő

Frizura & Szépség Szépítő nap

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications