Őszi egészségmegőrzés
A szervezetünk mindig együtt változik a természettel. Ez történik ősszel is, éppen ezért fontos, hogy megfelelően alkalmazkodjunk az őszi hónapokhoz.
Az esős, szeles idő és a napsütéses órák nagyszámú csökkenése a legtöbb embernél rossz hangulatot, melankóliát okoz.
Amennyire időnk engedi, legyünk kint sokat a szabadban, mozogjunk, sétáljunk, kiránduljunk, hogy a szervezetünk minél erősebb és ellenállóbb legyen. Az ősz a tavasz után a legalkalmasabb a testünk méregtelenítésére, tisztítására.
Éppen ezért figyeljünk oda az étkezésünkre és az idényételeket helyezzük előtérbe, amelyek kifejezetten jót tesznek az egészségünknek. Ételeink alapanyagaként használjunk fehérrépát, sárgarépát, édesburgonyát, sütőtököt, gombát, karfiolt, céklát, padlizsánt, póréhagymát. A gyümölcsök közül pedig az almát, a szőlőt, a körtét, a szilvát, a birsalmát és az olajos magvakat részesítsük előnybe. Ha tisztító kúrát végzünk, két hétig csak idényzöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk és étrendünk 60 százaléka ezekből álljon.
Minőségi fehérjét körülbelül 20–30 százalékban és teljes kiőrlésű termékeket (tészta, kenyér, péksütemény) csak kis mennyiségben fogyasszunk. A cukrot és a fehér lisztet pedig legalább két hétre felejtsük el, de utána is csak minimális adagot szabad fogyasztani belőlük.
Meghitt hangulat teázással
A hűvös napok újra meghozzák a teázás utáni vágyat és meghitt hangulatot teremtenek környezetünkben. Igyunk a kávé helyett inkább zöld teát! A zsírégető teák közül a gyömbér-, a borsmenta-, a csalán-, a gyermekláncfűtea szintén hozzájárul a szervezetünk tisztulásához és jó hatással van az emésztőrendszerünkre is.
Kovács M. Dóra
Fotók 1-2: Frizura & Szépség
Fotó 3: Kepguru
Forrás: Internetpatika – Nézzük meg az őszi ajánlatokat!
Vélemény, hozzászólás?