728 X 90

Őszi hírek, érdekességek

By Frizura & Szépség

Mérföldkövek, érzelmek, félelmek: Itt az új James Blunt-album!

Megérkezett James Blunt várva várt hatodik stúdióalbuma, tele olyan klasszikus popdalokkal, amik miatt a közönség megszerette az énekest 16 évvel ezelőtt. A „Once Upon A Mind”-on 11 dal hallható, ezek közül több máris előkelő helyet foglal el a külföldi slágerlistákon. A „The Truth”-t, a „Monsters”-t és az „I Told You”-t is világszerte lelkesen streamelik, a lemez pedig ezeken kívül még rengeteg érdekességet tartogat.

James Blunt olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Steve Robson, aki többek közt a Take That, Cher, Miley Cyrus vagy James Morrison dalait írta, de Jimmy Hogarthot is bevonta, aki Siával és Jameliával készített népszerű felvételeket. Minden egyes dalt az énekes érzései és élményei ihlettek, általuk mindenki egy kicsit jobban megismerheti a brit popfenomént.

Cara Delevingne és a Samsung bemutatta a világ első űrbe küldött szelfiét

A Samsung a londoni Samsung KX élményközpontban mutatta be a világ első atmoszféra határára küldendő szelfijét, amelyet Cara Delevigne, a népszerű modell, színésznő és filantróp készített. A szupermodell fotója az első, amelyet a Samsung-űrszelfi projekt keretében juttat el a Földön kívülre. A küldetés célja, hogy további felhasználóknak biztosítson lehetőséget arra, hogy képüket kilőjék a sztratoszférába. „Megtisztelő, hogy én lehetek a Samsung-űrszelfi-küldetés arca. Ezért is szerettem volna az első Földön kívülre szánt csoportszelfit is elkészíteni, és alig várom, hogy a rajongóim is kövessenek a sztratoszférába és ők is megkapják saját űrszelfijüket” – mondta el Cara Delevingne.

Az eseményen Carát egy egyedileg készített telefontokkal lepte meg a Samsung, amelyeken személyes csillagképe, az Oroszlán és monogramja látható. Az űrszelfiküldetés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy csatlakozzanak Carához az atmoszféra határán. Ehhez a Samsung irányítóközpontjának weboldalára kell feltölteniük a képüket: www.samsung.com/spaceselfie. A szerencsés fotókat véletlenszerűen választják ki, majd a Galaxy S10 5G 6,7 colos kijelzőjén jelenítik meg, így lenyűgöző kép készülhet róluk a háttérben a Földdel. Ezt a képet küldi vissza az irányítóközpont az eredeti tulajdonosának, aki megoszthatja a közösségi médiában.

Több mint 40 ezren ünnepelték együtt a kürtőskalácsot a Városligetben

40 ezer látogató, 30 kürtőskalácssütő stand, 45 ezer elkészült kürtőskalács és közel 8 ezer kg liszt. Ez az idei 7. Kürtőskalács Fesztivál mérlege. A számok mellett persze kiváló hangulat, mosolygó arcok, koncertek és mennyei kürtőskalácsok kényeztették a látogatókat október 11–13. között a Városligetben.

„Idén újabb ezren sajátították el a kürtőskalács-készítés fortélyait az évek óta nagy népszerűségnek örvendő „Csináld magad!” sátorban. Közel 2500 ételintoleranciával élő vendégünknek sütöttünk vegán, glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsot, valamint több mint ezren kóstolták meg az alacsonyabb kalóriatartalmú fitneszkürtőskalácsainkat is – mesél a 7. Kürtőskalács Fesztiválról András Tünde, a KürtősFeszt rendezvényigazgatója. A Kürtőskalács Fesztivál középpontjában idén a környezettudatos szemlélet állt, a gyermekek csillogó szemekkel vették át a saját rajzaikkal ellátott újrahasznosítható anyagból készült uzsonnászacskóikat, mellyel ők is sokat tettek az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért. Emellett a standok felénél a zöld életmódváltás jegyében növényi alapú csomagolópapírban adták át a friss kürtőskalácsokat.

Abaúj ízei – minden halmazállapotban – taroltak

A BESTILLO Pálinkaház őszköszöntő pálinkavacsorára várta ínyencségekre fogékony gourmet-közönségét az encsi Anyukám Mondta étteremben. A minőség tekintetében kompromisszumokat nem ismerő páros ismét nagyot alkotott.

Csecsemő- és koraszülött-elsősegélytanfolyamokat szervez országszerte a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAqua

A bölcsőhalál kialakulásának oka ismeretlen, és bár az utóbbi időkben ritkábban, de sajnos mindmáig előforduló jelenség, és bizonyos hajlamosító tényezők – például a koraszülés – fennállhatnak.

Hogy minden kisbabás család, vagy akik épp gyermekük érkezésére várnak, felkészülhessenek az esetleges vészhelyzetekre, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) a NaturAqua támogatásával az ősz folyamán országszerte csecsemő-újraélesztés és kisgyermek-elsősegélytanfolyamokat szervez, melyekre bárki jelentkezhet és előzetes regisztrációt követően ingyenesen részt vehet.

Cikkajánló: A hangulatos Halloween titka: Együnk, öltözzünk és díszítsünk tökösen!

Hoztunk nektek egy muffin-receptet Halloweenre!

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble