728 X 90

Őszi színek, és jelentéseik

By Frizura & Szépség

156546 őszi képek 2 201309

Barna, narancs, bordó, sötétzöld, arany. Ezek az ősz alapszínei már ősidők óta. Miden évben születnek újabb őszi trendszínek, de azok csak divatból lesznek azzá. A eredeti árnyalatok magukban hordozzák a természet puritánságát, a megújulást, a hidegebb idők közeledtét, az otthon melegét…

23.04.2013 , VANGRAAF FOT. AGATA JAKUBOWSKA / AGENCJA GAZETAAranysárga, sárga: A legboldogabb szín, hiszen nevettet, felvidít, reményt sugároz! A Nap sugaraira emlékeztet, így beragyogja napunkat, ha sárga vagy arany ruhát viselünk. A sárga aktív állapotba hozza agyunk vizuális központját, így javítja a gondolkodásunkat. A tanulásban is hasznunkra válhat, hiszen ha sárga tollal írjuk le a fontos információkat, akkor azokat könnyebben megjegyezzük. Az örök fény és a hatalom kifejezője, valamint a közvetítés jelképe emberek és Istenek között. A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció és az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma, az isteni szeretet és bölcsesség színe. A kínaiak szerint a Föld, vagyis a középpont színe. Eredetileg császári szín volt – csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott -, később az előkelőség kifejezője lett.

174681 tök fotó 201309

23.04.2013 , AGENCJA VANGRAFF , STYLIZACJA MAJA RYMUZA .FOT. LUKASZ FALKOWSKI / AGENCJA GAZETA06.05.2013 , AGENCJA GAZETA , PACK .  FOT. AGATA JAKUBOWSKA / AGENCJA GAZETANarancs: Életvidám, boldog színárnyalat, amely viselőjét is jobb kedélyállapotba hozza. Merészebbek, kezdeményezőbbek leszünk, ha ilyen színű ruhát öltünk! Erősíti az ellenálló képességet. Átmenet a piros és a sárga között, így a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe.

175403 őszi táj 201309

06.05.2013 , AGENCJA GAZETA , PACK .  FOT. ANDRZEJ KRASOWSKI / AGENCJA GAZETAPiros, bordó: A vért szimbolizálja, életet és halált is jelenthet. A nemiséget idézi, a libidó színe. Az antikvitásban a szeretet, a szerelem, a szenvedély megtestesítője, ezért Rómában a menyasszonyok tűzpiros fátylat viselnek az esküvőjükön, ez a flammeum.
06.05.2013 , AGENCJA GAZETA , PACK . FOT. LUKASZ FALKOWSKI / AGENCJA GAZETAAz Újszövetségben a bűn, az engesztelés, a vezeklés és az áldozat árnyalata. Az európai népszokásokban a húsvéti piros tojás a termékenység jelképe. Erősebbnek, bátrabbnak érezzük magunkat a piros szín hatására. Látványa növeli a pulzusszámunkat, gyorsítja a szívverésünket, emeli a vérnyomásunkat, valamint megerősíti legyengült szervezetünket. A piros színt szeretők kreatívak, kezdeményezők, nyitottak az új dolgokra. A piros ruhát viselő nő magára vonja a férfiak tekintetét, érzékiséget sugall, és szexuális vágyakat is ébreszthet.

Barna: A természet és a Föld színe. Szimbolizálja az anyaságot, a gondoskodást, a szorgalmat és a termékenységet. Az ösztönszféra kifejezője is. Szilárd, megbízható, önuralmat tanúsító emberek színe.

175405 őszi képek 1 201309

Sötétzöld: A természet színe, harmóniát, lelki békét áraszt. Ez a szín a legpihentetőbb az emberi szem számára. Főként a pénzre utal, anyagi világunk meghatározó árnyalata.

 

Boross Nóra

 

Ruhák: VAN GRAAF

Fotók: www.kepguru.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble