728 X 90

Öt jó tanács Lakatos Márktól, hogyan hozhatunk ki még többet egyéni stílusunkból

By Frizura & Szépség

A legjobb divattipp: legyünk újra gyerekek!

Ahogy a külsőnk, úgy a személyiségünk, sőt az ízlésünk is változik idővel, ez pedig természetesen öltözködésünkben is megjelenik. Megváltoznak az igényeink, ugyanakkor szeretnénk lépést tartani a változó trendekkel, melyek között sokszor nem egyszerű eligazodni, ezért a téma szakértőjéhez fordultunk tanácsért. Lakatos Márk és a Fashion Days egy új szemléletmódot ajánl stílusváltásra: ismerjük meg az adottságainkat, legyünk merészek, kísérletezzünk, ne csupán az aktuális divatra hagyatkozzunk és öltözzünk az élethez, amire vágyunk!

Hogy mindezt szemléltesse a gyakorlatban is, Márk meginvitált hat izgalmas embert egy átalakítással egybekötött fotózásra. Ők nem profi modellek, de szívesen vettek részt ebben a stílus-kirándulásban, és számos új ötlettel lettel gazdagabbak, melyekből mindenki ihletet meríthet. Lakatos Márk szerint a következő 5 divattipp a legfontosabb saját stílusunk kialakításában:

Nincsenek divatbakik, a szabályokat mi diktáljuk!

Az, hogy mit veszünk fel reggel, az egész napunkat meghatározza, ezért az első és legfontosabb szabály, hogy azt viseljük, amiben jól érezzük magunkat. Ezt pedig ne más döntse el helyettünk, az öltözködés ne stresszforrás vagy megfelelési kényszer legyen. Hagyatkozzunk az érzéseinkre, mert ha jól érezzük magunkat valamiben, azt mások is látni fogják rajtunk, a pozitív kisugárzás pedig az egyik legjobb kiegészítő, amit viselhetünk. Nincs divatrendőrség, aki megmondja, mit vegyünk fel és mit ne: viseljük azt, amiben jól érezzük magunkat, és ne azt, amit a társadalmi konvenciók diktálnak. Nem léteznek divatbakik, csak társadalmi bakik, amikor nem vagyunk toleránsak egymás stílusát illetően.

Csilla fekete szoknyában és farmerdzsekiben érkezett a fotózásra, amit fiatalos élénk színekre és mintákra cserélt. Új szerelésében úgy kávézgat az Opera előtt, akár egy filmsztár!

Inspiráljon a minket körülvevő világ!

Örök kérdés, hogy honnan merítsünk ihletet? Márk szerint mindenki könnyedén megtalálhatja az őt leginkább kifejező ruhadarabokat, hiszen az inspirációt megadja hozzá a környezetünk. Járjunk nyitott szemmel, és akár egy színesre festett házfalon, vagy egy zöldségesbolt kirakatában is észrevehetjük a legjobb színkombinációkat, amiket beépíthetünk az outfitünkbe.

Betti átalakulását a természet ihlette: a zöld mintás nyári ruhát szalma kiegészítők dobják fel. Tökéletesen illik hozzá férje, Gergő szerelése is, akinek az öltözékében szintén visszaköszönnek a növényi motívumok.

Legyünk felfedezők, kísérletezzünk bátran, és tekintsük jó bulinak a divatot!

Soha ne felejtsük el, hogy a divat tulajdonképpen jó szórakozás, melyben bátran kiélhetjük fantáziánkat. Tekintsük kiindulási pontnak az alkatunkat, az élethelyzetünket, valamint az életmódunkat, és elsősorban ezekhez válasszunk ruhadarabokat. Vásárlás közben pedig legyünk merészek, bátran kísérletezzünk, próbáljunk ki új stílusokat is, és ezt ma már gyakorlatilag kockázatmentesen megtehetjük, hiszen mindent vissza lehet vinni vagy küldeni. Hallgassunk a megérzéseinkre, legyünk bátor felfedezők, és használjuk ki a divatban rejlő korlátlan lehetőségeket!

Johanna klasszikus fekete-fehérben érkezett a fotózására, Márk azonban olyan új stílust varázsolt neki, amiben merész mintatársításokat alkalmazott.

Ne csak az aktuális divat szerint éljünk!

Ez az a szabály, amit mindig, minden ruha kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani. Azért, mert valami divatba jön, nem kell mindenkinek azt hordania, hiszen nem mindenkinek áll jól. Legyünk mindig kritikusak a friss trendekkel szemben, és válasszuk ki az aktuális szezonális kínálatból azokat a darabokat, melyekkel igazán tudunk azonosulni, valamint ne feledjük, hogy a hirtelen jött divathóbortok ugyanilyen hirtelen tudnak a semmibe veszni.

Bundy Gergő egyszerű oufitben érkezett, és egy igazi klasszikus összeállítást kapott, ami megunhatatlan: farmer, bőrdzseki, mintás póló és egy ikonikus Ray-Ban napszemüveg tette tökéletessé a megújult stílusát.

Legyünk újra gyerekek!

Gyerekként az egyik legjobb buli a farsang volt, szerettünk jelmezekbe bújni, hogy azzá váljunk, akivé csak szeretnénk, akinek csak megálmodtuk magunkat. Miért ne tehetnénk meg ezt felnőttként is, ezúttal a divat színterén? Öltözzünk fel ahhoz az élethez, amire vágyunk, merjük megmutatni a céljainkat a külsőnkben is! Bátran játszhatunk a mintákkal, színekkel, fazonokkal és kiegészítőkkel, pont olyan felszabadultan, mint egy gyerek.

Fanny operaénekesnőnek készül, ezért Márk nem fogta vissza magát: színes, élénk, feltűnő darabokat javasolt neki, amiben már az utcán is úgy érezheti magát, mint a reflektorfényben.

 

A Fashion Days Öltözz az élethez, amire vágysz! kampányának modelljei: Nzala Dorothy Fanny tanuló, operaénekesnek készül, Horváth Johanna eladó, stylist, Kemény Csilla rendezvényszervező, Rausch Bettina smink -és maszkmester és férje, Csizmadia Gergely színész, Bundy Gergő szakács, a Konyhafőnök VIP és a Survivor versenyzője

Stylist: Lakatos Márk

Fotók: Viszlay Márk, fashiondays.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség