728 X 90

Óvja bőre épségét! Anyajegyszűrés hagyományos és digitális vizsgálattal

By Frizura & Szépség

bőrdiagnosztika _SIM0277

Anyajegyszámtól, bőrtípustól függetlenül mindenkinek évente egyszer el kellene látogatnia a bőrgyógyászához, aki ilyenkor szabad szemmel megvizsgálja a teljes bőrt, illetve dermatoszkóppal egyesével az anyajegyeket.

bőrdiagnosztika _SIM0272

Bőrünk fokozott mértékben van kitéve a környezeti ártalmaknak, mindenekelőtt a természetes (napfény) és mesterséges ultraibolya sugárzás (szoláriumozás) káros hatásainak. A bőrtumorok előfordulása folyamatos emelkedést mutat világszerte. A melanoma gyakoriságának ily jelentős emelkedését elsősorban környezeti tényezők magyarázzák, leginkább a bőrt érő megnövekedett ultraibolya sugárzás (mértéktelen napozás, kontrollálatlan szolárium használat) formájában.

Fontos kockázati tényezőnek tartják a gyermekkori, többszörös, súlyos, hólyagos leégéseket. Rizikótényezőnek tekinthető továbbá a nagyon világos bőrtípus, a magas anyajegyszám, ha egyéb bőrtumora volt már az illetőnek, illetve, ha családon belül már előfordult melanoma.

A melanoma leggyakrabban ép bőrön keletkezik, ritkábban anyajegy talaján alakul ki. Az esetek 90%-ban festékezett formában jelentkezik a bőrön, ritkán a nyálkahártyákon, valamint a szemben is kialakulhat. A pigmentáció mértéke rendkívül eltérő, a halvány barnától a feketéig minden árnyalat előfordul. Az egész bőrfelszínen bárhol (lábujjak közt, körmök alatt, hajas fejbőrön) kialakulhat. Klinikai megjelenése változatos.

bőrdiagnosztika szunailinda

A dermatoszkóp több mint 10 éve a bőrgyógyászok leghatékonyabb eszköze az anyajegyszűrésre, hiszen az eszköz több mint tízszeres nagyítást biztosít, és olyan képletek válnak láthatóvá alatta, melyeket szabad szemmel nem látnánk. Bizonyos jelek utalhatnak rosszindulatúságra, illetve fordítva, a dermatoszkópos kép alapján egyértelműen kizárható rosszindulatú elfajulást, sokszor szabad szemmel ijesztőnek tűnő képlet esetén is. A dermatoszkópos vizsgálat teljesen fájdalommentes!

Tekintsen meg egy anyajegyszűrésről szóló videofilmet itt: http://royalclinics.hu/royal-tv/Összes/497

Ha valakinek sok anyajegye van, nagy segítséget nyújthat az úgynevezett digitális dermatoszkópos vizsgálat, melynek lényege, hogy az anyajegy dermatoszkópos képét rögzítik, így a korábbi és néhány hónappal későbbi felvételeken jól látszik, ha az anyajegy változásnak indult, és ebben az esetben dönthet az orvos eltávolítás mellett.

Aki olyan anyajegyet észlel magán, amely hirtelen növekszik, szabálytalan alakúvá válik, széli irányában terjed, növedékek jelentkeznek benne, ha a színe egyenetlenné válik, vérzik, gyulladt, viszket, azonnal orvoshoz kell fordulnia!

bőrdiagnosztika cserhati tamara_bordiagnosztika_royalclinics

  • Az anyajegyszűrés évente egyszer, illetve a bőrgyógyász által személyre szabottan javasolt, esetleg gyakoribb időközönként (3–6 hónap) ismétlendő rákszűrés.
  • A vizsgálat fájdalommentes.
  • Az anyajegyszűrés során szabad szemmel észrevehetetlen elváltozások felismerésével történhet a kóros képletek kiszűrése.
  • A digitális dermatoszkóppal az anyajegyek rögzíthetők, változásaik könnyen nyomonkövethetők.
  • Az időben diagnosztizált melanoma több mint 90%-os eséllyel gyógyítható!

Bejelentkezés anyajegyszűrésre a Royal Clinics orvos-esztétikai központba: 06-20/323-3298-as telefonszámon vagy az info@royalclinics.hu e-mail címen.

Fotók: Royal Clinics


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications