728 X 90

Pakolások és maszkok a szép ragyogó bőrért!

By Darók Ramóna

Napjainkban mindig csak rohanunk, így  alig jut egy kis időnk magunkra. Pedig néha meg kell állni, mert igen is mindenkinek jár egy kis kényeztetés. Ha nincs időnk elmenni egy teljes wellnesshétvégére vagy pár órára egy kozmetikushoz, akkor egy finom pakolás is megteszi. Vezessünk be minden héten magunknak egy mini otthoni wellnessnapot vagy -délutánt vagy legalább egy -órát! Ki mennyit foglalkozik magával? 🙂

Pakolások és maszkok a szép ragyogó bőrért!

Arcmaszkok és pakolások!

A sok smink nem megfelelő arctisztítással egybekötve a szennyezett levegő, a nem megfelelő étkezés vagy a kevés folyadékfogyasztás és a sok stressz sajnos az arcbőrünkre is káros hatással lehet. Mindennapos megpróbáltatásnak van kitéve, ezért hálánk jeléül adjuk meg a neki járó kényeztetést például arcmaszkokkal és pakolásokkal. Már nagyon sokféle arcmaszkot és pakolást találunk minden bőrtípusra, többek között pl. hidratálót, pórusösszehúzót, kollagénest, de akár leopárdmintásat is. 🙂

Pakolások és maszkok a szép ragyogó bőrért!

 Arcmaszkokból és pakolásokból 3 fajtát különböztetünk meg:

Sima krémállagú, melyet bizonyos hatóidő letelte után le kell mosni langyos vízzel. Itt is nagyon sokféle van a boltok polcain, ne féljünk kísérletezni!  🙂 Vannak már éjszakai maszkok és pakolások is, amelyeket viszont már nem is kell lemosni, átaludhatjuk bennük az éjszakát is. Ezek  a maszkok és az éjszakai krémek tulajdonságait egyesítik.

Gélállagú, ugyanúgy felkenjük az arcunkra, viszont annyiban eltér az előzőtől, hogy ez az arcunkra köt, és le tudjuk húzni. Figyelnünk kell, hogy ne kenjük fel vastag rétegben, mert csak a saját dolgunkat nehezítjük vele! Elvileg egyben lehúzható, de nekünk még sosem sikerült. 🙂

Pakolások és maszkok a szép ragyogó bőrért!

Lapmaszkok, melyeket csak fel kell simítanunk az arcunkra. Nagyjából 15 perc elteltével levehetjük, és arcbőrünket mintha csak kicserélték volna pl. Nu Skin Tri-Phasic White Radiance Mask vagy az Image Skincare Recovery Mask. 🙂 Egyszerű használatuk miatt nagyon népszerűek.

Pakolások és maszkok a szép ragyogó bőrért!

 7+1 tipp az arcmaszkok használatához:

🙂 Törekedjünk alkoholmentes és illatanyagmentes terméket választani, mert az alkohol szárítja, az illatok pedig irritálhatják a bőrünket!

🙂 Minden esetben tisztítsuk meg arcunkat a maszk felhelyezése előtt, hiszen a szuper hatóanyagok csak így tudnak felszívódni! Egy arcradírozás is hatékony előtte, mert felfrissíti a bőrt és eltávolítja az elhalt felső hámsejteket.

🙂 Használjunk kifejezetten a bőrtípusunknak megfelelő maszkot és pakolást

🙂 Ne vigyük túlzásba, heti 1 ajánlott! A lapmaszkokat lehet gyakrabban is használni.

🙂 Ha időnk engedi, akkor a pakolás felvitele előtt gőzöljük fel arcunkat, mivel így megnyílnak a pórusok, és a maszk összetevői könnyebben felszívódnak!

🙂 Elérhetőek szem alá való maszkok is, amelyek nagyon hatékonyak tudnak lenni a szem alatti karikák és puffadások, ráncok ellen. Esti program előtt is feldobhatjuk és az eredmény szuper lesz.

🙂 Ha egy kicsit több időnk van, készíthetünk otthon is arcmaszkot. Az egyik kedvencünk a banános-mézes. Ez inkább száraz bőrre ajánlott. Csak teljesen letisztított bőrre vigyük fel! Csak nagyon friss hozzávalókból szabad készíteni és azonnal fel kell használni.

Kozmetikus tanácsát is érdemes kikérni, hogy milyen maszkok ajánlottak nekünk például otthoni használatra. A kozmetikusok számos pakolást és maszkot használnak a kezelések alatt, amelyekkel viszont nem érdemes otthon próbálkozni, még ha be is tudjuk szerezni az alapanyagokat, mert szakértelem is kell hozzájuk. Inkább lepjük meg magunkat egy pár órával a kozmetikusunknál!

Pakolások és maszkok a szép ragyogó bőrért!

Pakolások és maszkok testre

A pakolásokat a testünk is szereti. A testre ajánlott pakolások nem minden esetben megfelelőek az arcra. Az arcbőr sokkal érzékenyebb, mint a többi terület. Az arcmaszkok és pakolások viszont általában alkalmazhatók a testre is, csak mivel általában drágábbak, így nem érdemes nagy felületre kenni. Szerkesztőségi tipp: ha az arcpakolásunk már régebbi és már nem merjük feltenni az arcunkra, például mert érzékenyebb bőrünk van, de sajnáljuk még eldobni, akkor a testre még használhatjuk előzetes teszteléssel egy kisebb felületen. 🙂

 A Epoch Glacial Marine Mud iszappakolása nagyon jó. Készíthetünk testre is  pakolásokat, de itt is fontos betartani az arcpakolásoknál javasoltakat, például olívaolaj és méz kis tejszínnel.

Cikkajánló: Radírozzunk bőrünk felfrissüléséért! 

Pilates első próbára szerelem!

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications