728 X 90

Pilates első próbára szerelem!

By Darók Ramóna

Több mozgásformát kipróbáltam már korábban, de valahogy a Pilates első látásra, vagyis próbára szerelem lett. Éreztem a hatását testileg és lelkileg. Sok mindent elindított bennem más területeken is. Pilatesórákra járó vendégből végül én is pilatesoktató lettem.

Mindent a Pilatesről

Az életem egyik legjobb döntése volt, hogy elindultam ezen az úton és képeztem magam évről évre. Azóta szerencsére már nagyon sok vendégem fejlődésének, feltöltődésének, derék- és egyéb problémáinak megszűnésének tanúja lehettem. Nagyon szeretem a sokszínűségét és hogy mindenki szintről szintre tud haladni vele az egyéni képességeinek megfelelően anélkül, hogy túlterhelné magát. Fűzy Gábor az egyik oktatóm, akitől az alapokat is tanultam, pár pontban nagyon jól összefoglalta a vele kapcsolatosan keringő tévhiteket és prekoncepciókat.

Mindent a Pilatesről

Itt van néhány általános tévhit, amit szeretnénk eloszlatni.

Női torna:

A megalkotója férfi volt, Joseph Pilates. Sok férfi tanár van jelenleg nálunk is. A stúdiók vendégeinek felét szintén férfiak képezik. A világon megszámlálhatatlan férfi sportoló jár rendszeresen Pilatesre, például Kendrick Louis vasember. Cristiano Ronaldo focista is esküszik rá és korábban David Beckam is edzette magát vele.

Mindent a Pilatesről

Könnyű:

Amennyiben ezt érzed, akkor két eset állhat fenn. Nem jól csinálod, vagy nem jó szinten csinálod. Gyakoribb azonban az első. Ugyanis, ha megfelelő kivitelezéssel hajtod végre a gyakorlatokat, akkor mindent lehet mondani rá, csak azt nem, hogy könnyű. Sőt. Minél jobb a testtudatod, minél gyakorlottabb vagy, annál jobban megérzed, hogy az egyszerűnek tűnő gyakorlatok is igen nehezek.

Csoportos torna:

Már amennyiben csoportos foglalkozásra jársz. Az ország számos stúdiójában nyílik alkalmad egyénre szabott, nem csoportos edzésen részt venni, ami persze sokkal jobban tud a te igényeidhez igazodni.

Mindent a Pilatesről

Talajtorna:

Már amennyiben nem használtok semmi olyan segédeszközöket vagy gépeket, amik segíthetnek, akkor az adott óra talajtornának is nevezhető. De nem a Pilates, mert rengeteg eszközt, gépet használ céltól függően, például pilateskarika, pilateshenger vagy a gépek közül csak a legnépszerűbbeket említve a Reformer, Combo chair stb.

Túl lassú:

Eleinte talán, de semmit nem lehet jól elsajátítani gyorsan. Ez csak egy tanulási, gyakorlási szakasz.

Mindent a Pilatesről

Túl unalmas:

Mindenkinek más jön be. Amennyiben te nem találod meg a saját tested uralásában, fejlesztésében, jobbá tételében a kihívást, amennyiben nem élvezed, hogy javul a tartásod, mozgásod, fittséged és egy csomó minden más, akkor neked valószínűleg az lesz. Ugyanúgy, ahogy sok minden más is lehet.

Tartásjavító torna:

Ugyan javítja a tartásodat, de ennél sokkal több. Ez csak egyike a számos pozitív hatása közül. Ez egy teljes testet erősítő, átdolgozó, megmozgató edzés.

Ha ez a teljesség igénye nélkül született felsorolás eloszlatott néhány tévhitet benned, akkor akár ki is próbálhatod. Gyere Pilatesre!

Mindent a Pilatesről

A Frizura & Szépség magazin alapítójaként fontosnak tartom, hogy az egészséges életmód is nagy szerepet kapjon a többi téma mellett, így az egészséges tippek, ötletek mellett a Tanácsadás rovatunk is vár benneteket sporttal, egészséges életmóddal és Pilatesszel kapcsolatos témákban is.

Molnár Gréta

Forrás: Fűzy Gábor – Fűzy Pilates

www.jazminpilates.hu

Cikkajánló: Radírozzunk bőrünk felfrissüléséért!

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications