728 X 90

Programajánló, hírek és újdonságok

By Frizura & Szépség

Május 5-én rendezik meg idén az első, nagyszabású fesztivált a Krisna-hívők a Lélek Palotájában Óbudán. Anyák napja alkalmából igazi anya-lánya programokat varázsolnak az érkezők elé, ezúttal a jóga és a gasztronómia kerül majd a középpontba.

Vegán gasztro- & jóganap a Lélek Palotájában

A szervezők azt javasolják, hogy legyen ez meglepi anyának, és ezen a napon legalább ne neki kelljen főznie. 🙂 A Jógízz Fesztiválon tradicionális indiai virágszertartással köszöntik majd az édesanyákat, színpadi és jógás programokkal és a vegán gasztronómia igazi ízparádéjával várják a vendégeket. Most is egzotikus ízkavalkáddal készülnek a szervezők, 20-féle vegán étellel, köztük szabadtéren – bengáli tűzhelyen – készült csemegékkel.

A tradicionális jógaórákat és elméleti előadásokat a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) diplomás jógamesterei vezetik majd. Kezdő jógásokat és komoly gyakorlókat egyaránt várnak a fesztiválra. A belépő tartalmazza az egész napos programokat és a korlátlan ételfogyasztást. „All you can eat” jegyárainkról a lap alján olvashatsz. További programok: védikus puspandzsalí szertartással köszöntjük az édesanyákat, egész napos színvonalas színpadi program és minőségi bazársor, asztrológia és tudatosság, Mehndi hennafestés, örömzenélés és mantréneklés, körvezetés az indiai templomok hangulatában, jó társaság. Időpont: 2019. május 5., vasárnap 10-től 17 óráig. Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15–17., www.lelekpalotaja.hu. Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/423978015032205/  

Új helyszínen lesz a tavaszi kiemelt ételosztás

Új helyszínen lesz elérhető a Krisna-hívők humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány kiemelt tavaszi ételosztása. A Blaha Lujza téri átalakítások végett a segélyakció a Népligetben, az Üllői út és Könyves Kálmán körút sarkánál található P+R parkolóban kerül majd megrendezésre április 28-án, vasárnap. 800 csomaggal és meleg ebéddel készülnek. Az Ételt az Életért Alapítvány minden hétköznap oszt ebédet a Népligetben 12 órától, az áprilisi kiemelt akció célja azonban az, hogy a meleg étel mellett egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal is segítsék az érkezőket. A tizenötféle összetevőből álló segélycsomag többek között a legalapvetőbb tartós élelmiszereket is tartalmazza, pl. olaj, liszt, cukor, de olyan finomságokat is rejt, mint a gabonapehely vagy a csokoládé, amely többnyire kuriózumnak számít a rászoruló családok asztalán. Az alapítvány évente 4 alkalommal, minden évszakban tart egy kiemelt ételosztó akciót a fővárosban, hogy néhány havonta a lakosság segítségére lehessen. Az étel- és csomagosztásra olyan családok is nagy számban érkeznek, akik a szó szoros értelmében talán nem éheznek, de nagy szükségük van az értékesebb élelmiszer-alapanyagokra és az ebből fakadó megtakarításra.

„Akciónkat a húsvéti hosszú hétvége utánra időzítettük, az ünnepek alkalmával ugyanis sokszor más szervezetek is akcióba lendülnek. Április 28. a fizetés és juttatások előtti utolsó hétvégére esik a hónapban. Sok magyar családnak a hónap utolsó hetében forintra pontosan ki van számolva, mennyit költhet étkezésre. Olyanok is vannak, akik a hónap végét gyakorlatilag üres zsebbel vészelik át, és teljesen a segélyszervezeteken függenek ebben az időszakban. Ilyenkor semmilyen váratlan kiadást nem tudnak finanszírozni, a hónap elejéig kell várniuk a számlák befizetésével, a bevásárlással vagy akár egy-egy gyógyszer beszerzésével” – mondja Szilaj Péterné, a Krisna-tudatú hívők szóvivője.

A segélyprogram április 28-án 11 órakor kezdődik, a karszalagokat reggel 8 órától kezdik osztani. A karszalaggal nem szükséges az akció kezdetéig a helyszínen maradni, elegendő az osztás indulásakor visszaérni a helyszínre. Az ételosztás anonim és bárki számára igénybe vehető, aki úgy érzi, szüksége van a segítségre. A pontos helyszín az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán található egyetlen P+R parkoló, a Groupama Arénával és autóbusz-pályaudvarral szemközt. A kiemelt ételosztásra 800 tál étellel és élelmiszercsomaggal készülnek a szervezők. A kiemelt akciót adományokkal a www.eteltazeletert.hu oldalon át lehet támogatni, illetve a 13600-as adományvonalon keresztül, hívásban a 33-as kódot kell tárcsázni, vagy sms-ben a 33-as kódot kell elküldeni a telefonszámra, ez bruttó 500 Ft segítséget jelent. A Krisna-hívők és az Ételt az Életért az adó 1%-os felajánlásokat is köszönettel fogadja, hosszú távú munkájuk ilyen módon is támogatható: www.egyhazi.hu.

A chocoMe már hivatalosan is a világ első számú drazsémágusa

 Az International Chocolate Awards kelet-európai és mediterrán versenyzőinek selejtezője idén összevontan zajlott, a rangos nemzetközi megmérettetésen a világelső magyar csokoládémágus, a chocoMe régi és új kedvencekkel indult, szereplése pedig újabb díjesővel végződött, 11 díjjal tért haza a magyar manufaktúra az International Chocolate Awardsról.

Színtelen sebfertőtlenítő?

Ki tudja, hogy melyek a megfelelő sebkezelő lépések sérülés esetén? Hogyha nem, ne aggódjunk: egyszerűbb, mint gondolnánk! Tisztítás sebfertőtlenítővel, védelem sebtapasszal, a folyamatos gyógyulásért pedig a sebkezelő kenőcs felelős. Ezzel a rutinnal elkerülhetjük a seb elfertőződését, amely akár a legapróbb, felületi sérülések esetében is megtörténhet. Hogy ezentúl a fertőtlenítés könnyű és foltmentes legyen, a Hansaplast forradalmi innovációval rukkolt elő, és megalkotta a színtelen Sebfertőtlenítő spray termékét. Amikor egy kisebb sebesülés ellátásáról van szó, néhányan egyszerűen a levegőre bízzák a gyógyulást vagy letudják a dolgot egy vizes tisztítással. Ennek számos oka lehet, például valahol azt hallották, hogy a seb száraz levegőn való gyógyítása a leghatékonyabb módszer, esetleg a sebkezelési rutin ismeretének hiánya vagy negatív tapasztalatok a színes sebfertőtlenítők ruhán, egyéb felületen hagyott nyomát illetően. Ez utóbbi probléma elkerülése érdekében már alkalmazhatjuk az új Hansaplast Sebfertőtlenítő sprayt, mely amellett, hogy sprayjellegéből adódóan könnyen használható, színtelen textúrája nem ejthet kellemetlen foltokat öltözetünkön vagy személyes tárgyainkon. A teljes körű sebkezelés nemcsak azért alapvető fontosságú, mert így felgyorsul a gyógyulási folyamat, hanem elkerülhetjük vele a hosszú távon megmaradó hegek létrejöttét is. Az alábbi lépésekkel egyszerűen segítheted elő a bőr regenerációs folyamatát, és ezentúl magabiztos lehetsz, ha megtörténik a baleset. 1. Tisztítás: Az optimális gyógyulás érdekében fontos, hogy elsőként megtisztítsuk a felületet a szennyeződésektől, a baktériumoktól és a látható idegen részecskéktől. A sebfertőzések megelőzéséhez a színtelen sebfertőtlenítő sprayvel nagyjából 10 cm távolságból fújjuk be a teljes sérült területet. A készítmény széles spektrumú antibakteriális hatásának köszönhetően hatékony fertőtlenítő, amely érzékeny bőrön és gyermekek kezelésénél is könnyedén használható. Nem csíp, így fájdalommentes sebkezelést tesz lehetővé, ráadásul a hagyományos fertőtlenítőkkel szemben nem hagy foltot a ruhákon sem. 2. Védelem: A zavartalan regenerálódás érdekében elengedhetetlen, hogy megvédjük a felületet a szennyeződésekkel és a baktériumokkal szemben. A seb szabadon ugyanis védtelen, így könnyen fertőzés, duzzadás vagy egyéb komplikáció is felléphet. A kezelési rutin második lépéseként a sérülés jellegének megfelelően fedjük le a területet sebtapasszal, steril sebkötözővel vagy védőpárnával. 3. Gyógyulás: Nedves környezetben bizonyítottan gyorsabban gyógyulnak a sebek, valamint kevesebb az esélye a hegesedésnek is. Erre szolgál a  sebkezelő kenőcs, amelyet naponta egyszer-kétszer, óvatosan, vékony rétegben ajánlott felvinni a száraz és tiszta sebre, valamint ügyeljünk rá, hogy a tubus felbontása után már ne érintkezzen vele. A készítmény a nyílt, kisebb felületi sérülésekre alkalmazható, kisgyermekek kezelésére és sérült, irritálódott, száraz vagy érzékeny bőrön is használható.

Két magyar induló az idei Fjällräven Polaron

Idén két magyar indult a világ egyik leghíresebb kutyaszános sarkvidéki túráján, a Fjällräven Polaron. Varga Dávid és Kitlinska Anna 92 ország 2183 jelentkezője közül került be az expedíció résztvevői közé, előbbi a világ harmadik legnépszerűbb pályázatával, utóbbi kreatív videójával nyerte el a zsűri tetszését. A két magyar résztvevő közül Varga Dávid több mint 55 ezer szavazattal lett Közép-Európa legnépszerűbb, a világ harmadik legtöbb szavazatot gyűjtő indulója. Kitlinska Anna kreativitásával nyerte el a zsűri tetszését: a videója egy olyan budapesti minitúrát mutatott be, amely a térképen a Fjällräven Polar logóját rajzolta ki.  Az ötnapos, 300 kilométer hosszú túrára 18 társukkal együtt indultak április 8-án, és 200 szánhúzó kutya segítségével szelték át az északi sarkkört. http://polar.fjallraven.com/

A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon. A Mesetárában immár több mint 300 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek, mint Molnár Piroska, Szacsvay László, Gálvölgyi János hangja keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A bizonyítottan szövegértést segítő Mesetárat a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ akkreditálta és ajánlott pedagógiai módszertani csomagként népszerűsíti általános iskolák körében. A startup tavaly 1 millió euró tőkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től, amely a cég technológiai fejlődését és nemzetközi terjeszkedését segíti. A BOOKR-mesék így már Norvégiában, Csehországban, Németországban is a gyerekek kedvencévé válhattak. A cég jövő hónapban mutatja be legújabb fejlesztését Kínában, amely az angolnyelv-tanulást szolgálja. Ma a képernyő az egyik legmegosztóbb téma a kisgyerekes családok körében. Valaki a teljes tiltás mellett dönt, valaki szabadon engedi garázdálkodni csemetéjét a Youtube végtelenített videólabirintusában. A középútra reflektál egy friss oxfordi kutatás, amely szerint gyakorlatilag nincs összefüggés a képernyő előtt töltött idő és a gyerekek egészségi állapota között. A mentális betegségeknek nem maga az idő, hanem a veszélyes tartalmak a legfőbb okozói. A BOOKR Kids ezért folyamatosan olyan technológián dolgozik, ami a digitális szórakozást egészségesebbé és klasszabbá teszi minden család számára. A BOOKR kikezdhetetlen értékkel, a könyvek világával dolgozik, hiszen a világon egyedülálló módon digitalizálja a papíralapú könyveket.

Az oxfordi tanulmány kutatói is azt is javasolják a szülőknek, hogy ne a képernyőidő mennyiségére, hanem a minőségére, a közös digitális élményekre koncentráljanak. Ilyen például a meseolvasás. Nem az a fontos, hogy milyen platform segítségével olvas együtt a család, hanem az, hogy a közös mesélés élménye ugyanúgy a legjobb együtt töltött idő maradjon. Egyes kutatók a képernyőt a cukorhoz hasonlítják: nem tesz jót és sok rossz mellékhatása is van, a gyerekek pedig függhetnek tőle. Ugyanakkor azok a kis rituálék, amik néha a kakaóhoz és a sütihez kapcsolódnak, sokkal több előnnyel járhatnak egy család életében, mint a cukor teljes eltiltása. A tiltások ráadásul sokszor visszafelé is elsülhetnek: megágyazhatnak a falánkságnak és a bűntudatnak, elősegíthetik a bizalmatlanság és a titkolózás kialakulását.

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications