728 X 90

Rend a lakásban, rend a lélekben!

By Frizura & Szépség

Kicsi a lakásunk, mégis sok a baj vele? A hétvégéink fele takarítással telik ahelyett, hogy a barátainkkal vagy a családunkkal lennénk? A minimalista lakásoktól és berendezésektől sokan tartanak, pedig amellett, hogy exkluzív hatást keltenek, számtalan előnyük van. Íme, pár ötlet, amivel lakásunkat és egyúttal az életünket is egyszerűbbé tehetjük!

A letisztult és a minimalista dizájn hazánkban még nem annyira ismert, Ázsiában viszont annál nagyobb népszerűségnek örvend és egész filozófia épül rá. Eszerint a tárgyak és a kacifántos belsőépítészeti elemek elterelik a figyelmet az élet igazán fontos dolgairól, emellett pedig stresszforrásként szolgálnak, folyamatosan arra késztetnek, hogy a múltra koncentráljuk, és még a nagyobb tereket is beszűkítik. Nézzük, melyek a legfőbb pillérei egy letisztult otthon kialakításának!

Letisztult felületek, megnyugtató színek – A falak színének megfelelő kiválasztása alapvető a minimalista otthon esetében. A világos árnyalatok vizuálisan bővítik a teret, így még egy kisebb lakás is tágasabbnak tűnhet. A fehér és a bézs falszín is jó választás, hiszen amellett, hogy nyugalmat sugároznak, bútort is könnyű hozzájuk párosítani. A falat természetesen dekorálhatjuk letisztult képekkel, de ajánlatos ezekből csak párat feltenni, lehetőleg a fal mértani közepére, hogy a tér homogén jellegét csak minimálisan törjük meg.

Kevés bútor, kevés takarítás – Rendezzük be otthonunkat a lehető legkevesebb bútorral, így nemcsak hatalmas teret nyerhetünk, de sokkal kevesebbet kell takarítanunk is! Ha bútorvásárlásra kerül a sor, próbáljunk meg multifunkcionális darabokat választani, amelyek könnyen mozgathatók, így akár egyszerűen el is rejthetjük őket egy beépített szekrénybe. A tér átalakíthatósága rengeteg arcot tud kölcsönözni lakásunknak, amelyet így sosem fogunk megunni.

Szabaduljunk meg a felesleges tárgyaktól – Sokaknak nehéz lépés, de ha egyszer elkezdjük, nem lehet abbahagyni! Dobjuk ki vagy ajándékozzuk el a fiók mélyén lapuló szuvenír kulcstartót, a három éve nem hordott ruhát, vagy a szekrény tetején vesztegelő poros vázát, amit utoljára akkor vettünk közelebbről szemügyre, amikor ajándékba kaptuk. A felesleges tárgyak száműzése nemcsak a lakásban, hanem életünkben is teret fog teremteni.

Az elektronikus berendezésekből csak a legjobbat – A lakás lelke a nappali, annak pedig az egyik központi eleme a tévé, így nem mindegy, milyen típust választunk. A választott TV-hez kapható falikonzol lehetővé teszi, hogy a készülék belesimuljon a környezetébe, akár egy festmény. Otthonuk harmóniájának megőrzéséhez olyan távirányító választása is hozzájárul, amellyel a tévénkhez csatlakoztatott összes eszközt irányíthatjuk, így megszűnik a folyton rendetlenséget okozó távirányítók halma is.

Fotók és forrás: SAMSUNG

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél feliratkozás

Frizura és szépség