728 X 90

Rövid hajjal nőiesen és szexin

By Frizura & Szépség

A rövid haj praktikus, vagány és a frizuránknak köszönhetően minden nap másképp nézhetünk ki. Halle Berry, Emma Watson vagy akár Judi Dench. Mi a közös bennük? A rövid haj! Miért is ne, hiszen a rövid haj nem csorbítja a nőiességünket, ellenkezőleg: kiemeli a finom lányos vonásokat.

A nők többsége fél a nagy változástól. Ráadásul úgy gondolják, hogy a hosszú hajukkal együtt a nőiességüket is elveszítik. Ez azonban nem igaz. A rövid haj is lehet nőies. Mi több, hihetetlen, mennyire variálható. Egyik nap – a rendezett frizurának köszönhetően – lehetünk elegáns hölgyek, máskor meg összeborzoljuk, és lehetünk valaki teljesen más.

Rövid haj = gyors és egyszerű hajápolás

Felejtsük el a kibírhatatlanul hosszú hajmosást és szárítást, a rövidet pár perc alatt megmossuk, megszáríthatjuk és már kész is a tökéletes frizura. A hosszú hajúakkal ellentétben speciális kúrákkal és hajpakolásokkal sem kell foglalkoznunk annyit. Semmiképpen se hagyjuk azonban figyelmen kívül a sampon és a balzsam minőségét, és természetesen a hajformázó termékeket is jól válogassuk meg, mert ezek elengedhetetlenek a tökéletes rövid frizura elkészítéséhez.

Őrizzük meg a frizuránk formáját

A remek frizurához és a könnyű hajformázáshoz elengedhetetlen a tökéletes hajvágás. Ne feledjük, hogy a rövid hajat rendszeresen kell vágatni, ideális 4–6 hetente ellátogatni a szalonba. Aztán elég csak felvinni az ujjunkkal egy kis volumennövelő hajhabot a törölközőszáraz hajra például a NIVEA Volume Care hajhab.

Tartás, tartás, tartás

Dús hatású frizurát a megfelelő készítmények használatával lehet elérni. Válasszunk dúsító sampont és balzsamot például a NIVEA Volume Care termékcsaládból, hajmosás után vigyük fel a hajhabot és fújassuk ki lapos hajkefe mentén. Ügyeljünk a haj alapos öblítésére, mert a sampon- és balzsammaradványtól hamar összetapad.

Ragyogjunk

A hajformázás utolsó lépése a fixálás. Mindig rögzítsük a frizurát hajlakkal, hogy a frufrunk ne kezdjen pár perc múlva kunkorodni. A frizurát fénylő hatású hajlakkal tehetjük tökéletessé például a NIVEA Diamond Gloss Care hajlakk.

Rövid frizura – ideális a vékony szálú hajhoz

Ha vékony szálú hajunk van, praktikus és elegáns megoldás lehet számunkra a rövid frizura. A jó fodrász ki tudja választani a hajtípusunknak és az arcformánknak is megfelelő fazont. Az arcot keretező, precízen elkészített fiús frizura tökéletesen kiemeli a finom vonásokat. A magas homlokot szépen elfedi a hosszú frufru, de vigyázni kell vele, mert az orrunkra irányítja a figyelmet. A rendkívül vékonyszálú hajból igazán előnyös a rövid fiús frizura, az ún. garcon. Időtálló klasszikus az ún. pixie frizura. Ez a viselet oldalt és a tarkónál rövid, elöl hosszabb, homlokba hulló frufruval.

Rövid hajjal minden nap mások lehetünk

Egyik nap hullámokkal és vékony hajpánttal romantikus tündér lehet belőlünk, máskor pedig borzas lázadó. A rövid haj univerzálisabb, mint azt sokan gondolják.

Romantikus tündér

Ha hullámos a hajunk, illik hozzánk a fokozatosra vágott, állig érő bob frizura. Kiemeli a loknikat.

Hogyan készítsük el?

Mossuk meg a hajat. Finoman nyomkodjuk ki a vizet belőle. Ne fésüljük át, mert szétziláljuk a göndör tincseket. Oszlassuk el a tincseinken egy kis hajhabot és használjunk diffúzoros hajszárítót.

Rendezzük a csigákat az ujjainkkal, rögzítsük hajlakkal, esetleg díszítsük vékony hajpánttal.

Borzas lázadó

A frufrut nem csak oldalra fésülve lehet hordani, fésüljük hátra „lázadó“ stílusban. De vigyázzunk, ha magasabb a homlokunk, maradjunk inkább a klasszikus fazonnál.

Hogyan készítsük el?

Gyors szárítás után vigyünk fel hajhabot és lapos hajkefével arcból kifelé fésülve fújassuk ki a hajunkat. A felső tincseket hajsütővassal csavarjuk hátra a homlokból. Ujjbeggyel könnyedén borzoljuk össze.Végül rögzítsük az egészet hajlakkal.

Forrás és képek: NIVEA


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications