728 X 90

Rózsás hangulatban!

By Frizura & Szépség

A rózsa a szépség, a szerelem, az ártatlanság és még számos dolog szimbóluma.  Mivel épp szezonja van ennek a csodás virágnak, ezért az alábbiakban néhány praktikus, érdekes ötletet mutatunk be a rózsa különféle felhasználási módjairól: hogyan lehet kozmetikumként, lakásdekorként használni, ételként fogyasztani vagy a lelki békénket megtalálni általa.

Rózsás ötletek

A rózsa a vázában is szuperül mutat, de ennél jóval sokoldalúbb! Szirmait frissen leszüretelve, sütire szórva vagy belesütve próbáltuk már, milyen isteni? A csokis, a vaníliás, a levendulás és a gyümölcsös édességekhez egyaránt jól illik, függetlenül attól, hogy kekszet, tortát, palacsintát, rétest, krémet, macaront vagy más desszertet turbózunk fel vele. (Persze előtte győződjünk meg róla, hogy nem kezelték emberi fogyasztásra alkalmatlan vegyszerrel a virágot!)

Amennyiben az édes élvezeteknél maradunk… önmagában is izgalmas csipegetnivaló lehet a rózsa, ha a szirmait felvert tojásfehérjébe mártott ecsettel mindkét oldalon bekenjük, majd átszitált porcukorba mártjuk. Frissen fogyasztva ajánljuk egy jó könyv mellé, egy nyugágyban pihenve, vagy egy romantikus film megnézéséhez.

Illatos potpourri

Az újrahasznosítás fontosságát életvitelünk számos pontján fontos szem előtt tartani, a rózsák esetében is. Ha a csokor már túl van a virágkorán, a teljes elnyílás előtt gyűjtsük össze a rózsaszirmokat! Terítsük őket lapos felületre olyan helyen, ahol jár a levegő, forgassuk naponta, és egy hét sem kell, hogy elkészüljön az illatos potpourri. A megszáradt szirmokat már csak szép tálkába kell tenni, hogy otthon látványos és kellemes díszévé váljanak a nyárra.

Csodaszer a bőrnek

Tudunk ám még egy javaslatot a fonnyadásnak indult rózsák felhasználására. A rózsa kivonata csodaszer a bőrnek – feszesít, hidratál és megújít, ráadásul mindegy, hogy gyulladt, érzékeny vagy száraz bőrt ápolunk vele. Szóval készítsünk saját rózsaolajat – ehhez szórjuk a szirmokat egy tiszta üvegbe öntött mandulaolajba, az üvegcsét tartsuk napos, meleg helyen, és rázzuk fel rendszeresen! Négy hét múlva szűrjük át egy gézlapocskán, és kész is a saját mixünk! Az olajat csepegtessük például fürdővízbe, és relaxáljunk! (“Lusta wellness” tippünk: Inkább ezt, mint rózsaszirmokat szórj a kádba, így megússzuk a lefolyó takarítást, és a bőrünk is sokkal illatosabb, puhább lesz.)

Néha meg kell állnunk, és megszagolni a rózsát – tartja az angolszász mondás. Nagyjából azt jelenti, hogy a sok rohanás közepette időt kell szánnunk arra, hogy észrevegyük a minket körülvevő jó dolgokat, hogy önmagunkba nézzünk, hogy nyugalmat találjunk. Nem véletlen, hogy a kezdő/újrakezdő meditálók kedvelt eszköze a rózsaszál. Ha elkalandoznak a gondolataid meditáció közben, vagy csak szeretnénk csökkenteni a stresszt: egyenesítsük ki a gerincünket, húzzuk be az állunkat, és gyönyörködjünk egy szál rózsában, miközben mélyen, egyenletesen lélegzünk! A cikázó gondolatok elillannak, ha figyelmedet a rózsa tökéletlen tökéletességeire, kecsességére, szára sudárságára, szirmai ívére, árnyalataira, valamint illatára és bársonyos tapintására irányítjuk.

Pár kedvenc rózsás termékünk

Cikkajánló: Rózsás kényeztetés 

Rózsás szépségkörkép

Forrás: FUZETEA fekete jegestea rózsa-barack zero. A cukormentes üdítőital gondoskodik a mindennapi rózsaigény-bevitelről.

Kiemelt kép: kepguru.hu

Kozmetikum fotók: Frizura & Szépség

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble