728 X 90

Rúdfitness varázslat. Így még sosem láttad!

By Frizura & Szépség

Mile Melinda – akit már jól ismerhettek az online térből – lassan 10 éve egy izgalmas világba csöppent, ugyanis akkor kezdett el rúdsportolókat fotózni. Melinda mindig is híres volt kreativitásáról és újító ötleteiről, mint például az általa nemrégiben megálmodott POLEinCUBE.

Miért éppen a rúdfitness, hogyan csöppentél ebbe a világba?

A tánc, a mozgás mindig is az életem része volt és szerettem volna egy fotósorozatot, ami különböző táncokat mutat be. Az ismerőseim körében szétnéztem, hogy ki, mivel foglalkozik, így többek közt a balett, hip-hop, törzsi hastánc, társastánc, afro dance mozdulatait örökítettem meg s nem utolsó sorban a rúdtáncról is készült egy sorozat.

Azok a képek igazi lavinát indítottak el nálam, mert volt egy sportegyesület, akik felkértek a lányok fotózására, innentől alakult ennek az evolúciója, és ez lett a szerelem-témám.
Az egyik fotózáson mókából fellendültem a rúdra, majd a tréner kérdezte, hogy ha ez így megy, van-e kedvem kipróbálni ez a sportot, azóta is járok hozzá edzésre. :)

Ennek köszönhetően tudom, milyen szögből érdemes fotózni, mire fontos figyelni, a fotóalanynak milyen instrukciót kell adnom ahhoz, hogy szépen kivitelezett legyen az adott póz és igazán jó kép készüljön.

Már az említett POLEinCUBE fotózás előtt is jellemző volt rád a kreatív ötletek megvalósítása. Mesélj róluk pár szóban.

Fotósként azt tapasztaltam, hogy a rúdfitness egy nagyon hálás és rendkívüli téma. Kezdetben egyszerű háttereket használtam, füstöt, színes fényeket, majd testre vetítést, lisztet, UV festést, színes füstbombát. Majd csináltam vizes fotózást, készültek képek hóban, különböző stúdiókban, erdőben, hatalmas LED fal előtt, medencében, a Fővárosi Nagycirkuszban, a Korda stúdióban, a Füvészkertben és fotósa voltam magyar bajnokságoknak és világbajnokságnak. Mondhatom, elég nagy a szerelem.

A képek láttán rendkívül izgalmasnak tűnik POLEinCUBE nevű fotózásod. Ebben mi az igazán különleges?

A kisfiam születése után is sok ötlet cikázott az agyamban, s az egyik az volt, hogy milyen menő lenne a rudat egy kockába beletenni és úgy alkotni képeket. Találtam egy stúdiót, ahol egy ilyen kockát klipforgatáshoz használtak. A kockához gyártattam megfelelő méretű rudat és ahogy el tudtam kicsit szabadulni otthonról, gyorsan teszteltem is az elképzelésem, majd ezzel, az új és izgalmas koncepcióval debütáltam a „szülési szabadságom” után.

Ez világviszonylatban is egyedi ötlet (akkori piackutatásom ezt mutatta) és ez a valódi célom is, hogy minél több új, kreatív megoldást vigyek bele a fotózásaimba. Sok-sok, akár évek óta dédelgetett ötlet is van még a tarsolyomban és bízom benne, hogy hamarosan mind meg is tudom valósítani.

Bár most valamivel kevesebb időm van, de igyekszem a rúdfitness fotózásának is időt szentelni, hiszen ez a szenvedélyem.

Majoros Dóra

LinaPhotography

Cikkajánló:

Az igazi boldogság az önzetlen szeretetben teljesedik ki

Szívet melengető szépítő újdonságok

A meditálás jótékony hatásai. Ismerd meg a Transzcendentális Meditációt!

A sokoldalú citrom

Harisnya vagy harisnyanadrág? Tudd meg honnan ered és mi a különbség köztük!

Ne féljünk az önvizsgálattól! Miért? Mikor? Hogyan? végezzük el az emlőönvizsgálatot

Miért jó a hialuronsav? Ránctalanítás nőknek és férfiaknak

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble