728 X 90

Ruhakörkép a 66. Cannes-i filmfesztiválról

By Frizura & Szépség

Véget ért a 66. Cannes-i Filmfesztivál. Szilágyi Eszter divatszakértő szemlézte nekünk a sztárok ruháit. A fesztivál ezévi díszvendége Bollywood, illetve a nemzeti filmgyártásának 100. évfordulóját ünneplő India. Ennek megfelelően a keleti származású színésznőket igen nagy figyelem kísérte, a ruhákon pedig lépten-nyomon felfedezhető az indiai öltözködéskultúra egy-egy részlete.

attends the Opening Ceremony and premiere of 'The Great Gatsby' during the 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 15, 2013 in Cannes, France.

A sztárok ruhái többnyire azt a pillanatnyilag igen népszerű irányzatot követik, amely az áttetsző anyagokat kombinálja a megfelelően elhelyezett vastagabb rétegekkel. Erre idén a csipke és a virágok népszerűsége különösen sok lehetőséget kínál. A jellemző színek egyébként az ecru/bézs, kék és a vörös.

attends the Premiere of 'Le Passe' (The Past) during The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 17, 2013 in Cannes, France.

attends the Premiere of 'Le Passe' (The Past) during The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 17, 2013 in Cannes, France.

Bár ez utóbbi önmagában is meglehetősen frivol szín, így a szabás, vagy a hasonlóan áttetsző megoldások olyan kihívó ruhákat eredményeznének, amelyeket kevés díva merne megengedni magának. Arról már ne is szóljunk, mennyire nagy kihívás vörös ruhában végig menni a vörös szőnyegen. Ahhoz ragyogó személyiség és mindenen átható stílus kell.

attends the Premiere of 'Jimmy P. (Psychotherapy Of A Plains Indian)' at Palais des Festivals during The 66th Annual Cannes Film Festival on May 18, 2013 in Cannes, France.

A vörös szőnyegen felvonuló színésznők között ázsiai szépségek is feltűntek, így Fan Bingbing, a kínai színésznő, énekes és producer. Eddig több mint negyven filmben szerepelt és jelenleg hollywoodi debütálására készül.

attends the Premiere of 'Jeune & Jolie' (Young & Beautiful) at The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 16, 2013 in Cannes, France.

attends the 'Jeune & Jolie' premiere during The 66th Annual Cannes Film Festival at the  Palais des Festivals on May 16, 2013 in Cannes, France.A bájos színésznő, pasztellsárga ruhájában egyszerűen tündöklő volt. Jellemzően izgalmas, merészen színes sminket használ, gyűrt anyagú, a bőre tónusához közel álló Elie Saab ruhájához. Narancsszínű rúzs és a sötét körmök… hol van már a smink-manikűr-cipő-retikül harmóniája… Évekkel ezelőtt Sarah Jessica Parker már bebizonyította, hogy ez a trend nem feltétlenül szükséges az eleganciához. Ha jobban megnézzük azonban, a körömlakk a rúzzsal azonos színű, csak annak egy sötét árnyalata. A ruha követi a jelenlegi csipke-muszlin-virág-ragyogás trendet, illetve sikeresen hozza a keleties hangulatot. Ez nagyon fontos egy olyan személyiségnél, aki hangsúlyozottan képviseli kínai származásának minden kulturális örökségét.

attends the 'Jeune & Jolie' premiere during The 66th Annual Cannes Film Festival at the  Palais des Festivals on May 16, 2013 in Cannes, France.

Sonam Kapoor, Anil Kapoor lánya a második este egy hercegnői ruhában jelent meg. A 27 éves indiai színésznő és egykori modell bizonyítja, hogy a „hercegnős ruhák” nem mennek ki a divatból.

attends the Premiere of 'Jeune & Jolie' (Young & Beautiful) at The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 16, 2013 in Cannes, France.

Az idei év virágos trendje egészen különleges megjelenési formában mutatkozik itt – ebben az esetben a Dolce & Gabana nyomott selyem anyagból készült modelljéről van szó. A többi sztár virágos ruháin egészen más jellegű díszítések jelentek meg.

Tipp: ha úgy érzed, hogy túl sokat hagy fedetlenül egy vállnélküli ruha, a dús hajzuhatag izgalmasan elrejti a dekoltázs egy részét.

attends the 'All Is Lost' Premiere during the 66th Annual Cannes Film Festival on May 22, 2013 in Cannes, France.

Palvin Barbi a Kleopátra felújított változatának bemutatójára érkezett egy Alexandre Vauthier öltönyben. Különleges összeállítás, a magam részéről igen nőiesnek tartom a Marlene Dietrich óta hódító dandy stílust, amikor egy nő vállalja azt, hogy a férfiaktól „kölcsönvett” alapdarabot a maga képére formálja. Itt egy különleges muszlin blúz bolondítja meg az egész látványt – a nyakpánt a szandál bokapántjánál visszaköszön. Külön kiemelendő, hogy a finom smink csak még izgalmasabbá teszi az egészet, mert a NŐ KISUGÁRZÁSA az, aminek a férfias elemek hátteret tudnak adni, a kontraszt ettől igazán erős.

attends the Premiere of 'Cleopatra' during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 21, 2013 in Cannes, France.

A Cannes-i Filmfesztivál második napján Freida Pinto egy az aranykor ihlette magasan sliccelt Gucci estélyi ruhában és hozzá illő Jimmy Choo szandálban érkezett. Őt a Gettómilliomos című filmből ismerhetjük.

attends the Premiere of 'Jeune & Jolie' (Young & Beautiful) at The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 16, 2013 in Cannes, France.

A bonyolult fémes díszítésű öltözék, és a lesimított, a 20-as évek fejtetőre fésült frizuráit idéző megjelenés A nagy Gatsby világának hangulatát hozta a vörös szőnyegre.

Lehet, hogy Ines de la Fressange vörös ruhája nem a legjobb választás volt a vörös szőnyegen – hiába a színésznő gyönyörű felsőteste és arca, a teste és a ruha egyszerűen beleolvad a vörös háttérbe. Tervezőként semmi esetre se vállalnám be. Hozzáteszem, a ruha se hoz túl sok különlegességet – láttunk már hasonlókat.

attends the Premiere of 'Jeune & Jolie' (Young & Beautiful) at The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 16, 2013 in Cannes, France.

CANNES, FRANCE - MAY 15:  Freida Pinto attends the Opening Ceremony and premiere of 'The Great Gatsby' during the 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 15, 2013 in Cannes, France.  (Photo by Venturelli/WireImage)

Hasonlítsuk össze ezzel a rózsaszín Gucci ruhával: Freida Pinto friss, és a bőre egyszerűen ragyogó. Nem vörös, csak majdnem… ettől hihetetlenül más. És hogy mitől nem egyszerűen csak egy rózsaszínű lepel ez a ruha? A jól megválasztott kiegészítőktől: a gyöngyös öv, az arany szandál és a Chopard ékszerek.

attends 'Inside Llewyn Davis' Premiere during the 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 19, 2013 in Cannes, France.

Jane Fonda 75 évesen korát meghazudtoló alakkal és ruhában lépett a vörös szőnyegre. A málnalila nem tartozik a kedvenc színeim közé, de a Fonda-korú nők számára kifejezetten kellemes ez az árnyalat. A Badgley Mischka ruha raffolásai kiválóan hangsúlyozták és takarták a megfelelő helyeken az idősödő test arányainak átalakulását, így a színésznő koránál jó pár évtizeddel fiatalabbnak tűnt. Az önmagára büszke nő mintája ő, aki szálfaegyenes tartásával, finom mozgásával is különleges a dívák között. Ő még ráncait is büszkén viseli.

attends the Premiere of 'Jimmy P. (Psychotherapy Of A Plains Indian)' at Palais des Festivals during The 66th Annual Cannes Film Festival on May 18, 2013 in Cannes, France.

A másik napon Jimmy P., Psychotherapy of a Plains Indian című film sztárvendégeként, az Atelier Versace egy Swarovski kristályokkal díszített, türkiz selyem estélyi ruhájában vonta magára a figyelmet. Itt is a behúzott részek vezették a nézők tekintetét: a nőies sziluettet hangsúlyozták. Ezt a ruhát nem tartom annyira sikerültnek, engem zavar a válltömés és a bordáknál kivillanó ráncolódó bőr. A válltömés is a homokóra vonal hangsúlyozását szolgálta volna, de az előző képen látható málnaszínű ruha dekoltázsa sokkal jobban megoldotta ezt a problémát, hiszen a bőr világos színe szélesebbnek mutatta a vállakat, mint a ruha sötét lilája.

attends the Premiere of 'Blood Ties' during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 20, 2013 in Cannes, France.

Milla Jovovich: Több ruhában is láthattuk a fesztivál alatt, de a fekete fehér virágos flitteres grafikus Chanel ruha és a Swarovsky ékszerek valami olyan elsöprő erőt és jókedvet hoztak aznap a vörös szőnyegre, amit kevesen tudtak kiváltania közönségből aznap. Ehhez nem is kell túl sok mindent hozzáfűzni – egyéniség… és azt hiszem, sokkal jobb választás volt, mint a virágos-fodros beige ruha, noha annál is egyértelmű volt a színésznő öntörvényűsége. Ez mégis egészen különleges darab…

Milla J

Nicole Kidman: Éteri, amilyen maga a színésznő. A trendet hozza: muszlin, virág, csipke… csak mindezt egyszerre – a muszlinanyagba belemetszett és zsinórral kontúrozott virágok adta csipke. Valentino ruha Cathy Waterman ékszerek – mit lehet ehhez hozzá tenni? Hibátlan a kontraszt: Kidman szoborszerű simasága és éterisége együtt a ruhája rendkívüli mozgalmasságával.

Nicole Kidman csipke ruha

Földet söprő uszály is tartozik az estélyihez, ettől pedig az egész sziluett még meseszerűbb.

Aishwarya Rai ruhája slide_298465_2475689_free

Aishwarya Rai, a bollywoodi szépség azonnal hatásos és felejthetetlen belépőt tett az Inside Llewyn Davis vetítése előtt, ebben az Elie Saab-féle tavaszi kollekcióból való estélyiben mindenkit elkápráztatott. Lenyűgöző volt, minden couture rajongó viktoriánus álma. A smink kissé túlzó, de mindenképp hagyománytisztelő, bár izgalmas lehetett volna egy melegebb színű kicsit fényesebb ajak. A haját feltűztem volna, nem annyira, mint a szárihoz, nem olyan szorosan, de a ruha (természetesen muszlin, tüll, csipke, virág) dús faktúráját nem szerencsés eltakarni ennyi hajjal.

attends amfAR's 20th Annual Cinema Against AIDS during The 66th Annual Cannes Film Festival at Hotel du Cap-Eden-Roc on May 23, 2013 in Cap d'Antibes, France.

Megosztotta a közönséget a teltkarcsú nők számára ikonikus tervező, Aishwaryanak készített aranyszínű szárija. A szári gyönyörű, csak nem ártott volna valamiféle árnyalatbontás. Egy sötétebb árnyalatú blúz segített volna a megjelenés egyensúlyán, mert így áthágta azt az alapvető szabályt, hogy a nagy felületeken sosem szabad egyetlen színt használni. Hiába a felületek és az anyagok játéka, egy teltkarcsú alak mindig még teltebbnek, sőt kifejezetten nyomasztónak hat, ha egyetlen színbe öltöztetik. Egyszerűen túl rikító. India? Nem hiszem… India nem vásári, csak színes. De a színek, a mértek és a felületek mind nagyon furcsa dolgok… önállóak, egyéniségük van… ha semmibe vesszük őket, felrúgjuk a szabályaikat, azt nem tűrik.

attends the Premiere of 'Blood Ties' during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 20, 2013 in Cannes, France.

attends the Premiere of 'Cleopatra' during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 21, 2013 in Cannes, France.

Egy dolog azért mégis egészen bizonyos: Aishwarya Rai dús szexis szépsége pontosan ellentéte Nicole Kidman éteriségének. Ő mindig valami ősi, természetes, megérinthető és dús, akiről elhisszük, hogy tele van élettel, ötlettel. termékeny és mindig van valami a tarsolyában, ami ezen is túl felfedezésre vár.

heidi-klum

Heidi Klum egy Marchesa ruhát viselt. A felső rész és a szegélyek jacqard selyem szalagok – az indiai szárik bordűrjeit idézik. A selyem mellett természetesen ott a muszlin – ez a szabás jótékonyan sejtelmessé teszi a topmodell immár rendkívül nőies idomait. A kiegészítők ragyogó ezüstös-aranyló darabok, ugyanakkor a körmök pirosak, a fülbevaló pedig zöldes színű.

Sharon Stone földet söprő uszályos nehézselyem Roberto Cavalli ruhában lépett a nagyközönség elé az amfAR Cinema Against AIDS gálán. A rendezvényen hagyományosan sok mélyen dekoltált ruha volt látható. E ruha több érdekességet is felsorakoztat. Amellett, hogy különleges vállmegoldása és magasra szabott nyaka abszolút modernné teszi, a mély kivágás és az uszály hibátlanul tükrözi a színésznő közismerten különleges személyiségét. A ruhaköltemény érdekessége még egy fényes aranyból készült kígyó, ami a háta kivágását díszíti és amelyet láncok rögzítettek a ruhához.

Sharon Stone cannes_ssotne

A fehér az örök elegáns szín

Doutzen Kroes a Jimmy P., Psychotherapy of a Plains Indian film premierjén vett részt. Doutzen egy testhezálló Calvin Klein ruhát választott, amelyet Francisco Costa tervezett, hozzá CK-cipőket húzott.

attends the 'Jimmy P. (Psychotherapy Of A Plains Indian)' Premiere during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 18, 2013 in Cannes, France.


Ez a fehér ruha is nagyon szép volt, egyszerű, de mégis nagyszerű.

attends the Premiere of 'The Immigrant' at The 66th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 24, 2013 in Cannes, France.

 

Szilágyi Eszter – divattervező

www.hc-suttogo.hu

 

Fotók és smink: L’Oréal Paris


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble