728 X 90

Shiitake gombával a HPV ellen

By Frizura & Szépség

A méhnyakrák kialakulásáért többnyire a HPV (humán papilloma vírus) egyes típusai tehetők felelőssé, melyek nemi érintkezés útján jutnak a szervezetbe. Érdemes azonban tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a HPV nem csak a nőkre jelent veszélyt, de a férfiak is könnyen megfertőződhetnek.

A human papilloma vírus (HPV vírus) fertőzés a leggyakoribb vírusos eredetű, leginkább szexuális úton terjedő betegség, mely évente az összes daganatos megbetegedés több mint 6 százalékának kialakulásáért felelős.

A világon mintegy 660 millió nő HPV pozitív, és a fiatalok (15-24 évesek) negyede érintett. Egyes becslések szerint az aktív szexuális életet élő nők 50- 80 százaléka legalább egyszer átesik a fertőzés valamelyik típusán élete folyamán, 5-10 százalékuknál hosszan tartó HPV fertőzés alakul ki és a fertőzés következményeként 2 százalékukban fejlődik ki rákmegelőző állapot.

A humán papilloma vírus voltaképpen nem egyetlen kórokozó, hanem vírusok egész családja, amelyek csak a hámsejtek magjában képesek szaporodni. Eddig több mint 130 típusát azonosították, melyeket számokkal jelöltek meg attól függően, mikor azonosították az adott típust. Mindre jellemző, hogy hámszövettel borított szerveket támadnak meg, és csak emberekben okoznak fertőzést. HPV fertőzés tünettana igen változatos és gyakran teljesen tünetmentes. A tüneteket a fertőzést okozó vírus típusa és a fertőzés kialakulásának helye határozza meg. Kedvező körülmények között a szervezet a HPV fertőzést 9-24 hónap alatt legtöbbször legyőzi. Kóros elváltozást az azonos típussal való hosszú időn át tartó fertőzés okozhat.

Létezik természetes megoldás!

HPV fertőzés esetén szakirodalmi adatok alapján a Shiitake gomba hatásosnak bizonyult.

 Shiitake gomba

Ha valaki megfertőződik, a gyógyulása kizárólag az immunrendszerétől függ, hiszen nem létezik gyógyszer vagy más kezelés a vírus ellen. Ezért nagy jelentőségű a houstoni University of Texas MD Anderson Cancer Center kutatóinak felfedezése, melyben kimutatták, hogy a japán shiitake gomba kivonatát tartalmazó táplálékkiegészítő segítségével, nagy eséllyel megszüntethető a fertőzés. Ráadásul a készítmény a megelőzésre is sikerrel használható. A rendkívül biztató állatkísérletek után –az  egerek nem csupán meggyógyultak, hanem a vírusfertőzés harminc nappal később sem tért vissza– tíz fertőzött pácienst vizsgálva figyelték meg a Shiitake kivonat hatását. A betegek minden nap bevették az előírt mennyiségű (3 gramm, éhgyomorra) táplálékkiegészítőt, a hat hónapos kúra eredményeképpen öt nő szervezetéből teljesen eltűnt a vírus.

A Shiikatke gomba fő hatóanyaga a lentinán, amely úgy gyógyít, hogy erőteljesen stimulálja az immunrendszert, megnöveli a természetes ölősejteket aktiváló dendritikus sejtek számát, ezzel tulajdonképpen a szervezet maga győzi le a betegséget. A dendritikus sejtek a nyirokszervekben találhatóak, képesek izolálni az antigéneket, majd a T- sejtekkel –szintén antigén felismerő tulajdonsággal bíró sejtek, amelyek az antigén hatására osztódnak− pozitív és hatékony immunválaszt váltanak ki. Ezeknek az összetett folyamatoknak köszönhetően a szervezet képes megfelelően reagálni a HPV okozta gyulladásokra, valamint blokkolni a daganatos sejtek szaporodását.

Egy 2014 végén publikált tanulmányban 472 fogínygyulladásos (gingvitis) beteg közül 61 betegnél találtak HPV pozitivitást. Ezeket a betegeket két csoportra osztották, az

  • 1. csoportban lévő 20 beteg Laetiporus sulfureust (Sárga gévagomba), míg a
  • 2. csoportban lévő 41 beteg Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba) és Tramates versicolor (Lepketapló gomba) terápiát kapott.

A 2 hónapos kezelés végén az

  • 1. csoportban lévő betegeknek csupán 5%-a, míg a
  • 2. csoportban lévő betegek 88% lett HPV negatív. Ez azt jelenti, hogy a Reishi (Ganoderma lucidum, Pecsétviaszgomba) és a Lepketapló gombaegyütt adva képes volt a HPV fertőzés legyőzésére a betegek nagy részénél.

Ezek az eredmények azt sugallják, hogy egyes gyógygombák, mint például Reishi  vagy a Shiitake előnyös lehet HPV fertőzések megelőzésében, valamint a jövőben szerepet kaphat majd ezen fertőzés kezelésében is.  

A Naja Forest N2-ben lévő Shiitake 78 % poliszacharid tartalommal rendelkezik és a Shiitake gombán kívül még Reishi és Cordyceps gombákat is tartalmaz. A Reishi gomba és a Cordyceps egy természetese gyulladáscsökkentő, segíti a szövetek és az agy oxigénellátottságát,ezáltal csökke a gyulladás és az immunrendszer is hatékonyabban fel tudja venni a harcot a vírussal és gombával szemben.

A kúra hatékonyságát növelni lehet a C-vitaminnal

A C-vitamin aktiválja az ellentestek szaporodását, megerősíti a fagocitákat, erősíti az immunrendszer ellenálló képességét, ezáltal ellenállóvá teszi szervezetünket a fertőzésekkel szemben. A felszívódás szempontjából egyáltalán nem mindegy milyen C-vitamint fogyasztunk! A liposzomális C-vitamin 95%-ban hasznosul, hiszen a vékonybélből tökéletesen felszívódik, innen a vérkeringésbe kerül, és oldott hatóanyag tartalma közvetlenül a sejtekhez jut. Sejthártyánk felépítése a liposzómális C-vitamin foszfolipid burkához hasonló, ezért ez a foszfolipid burok könnyedén juttatja a sejtjeinkbe a benne lévő oldott C-vitamint. Ilyen fokú hasznosulást a liposzómális C-vitaminok megjelenése előtt csak az infúzióban, vagy a vénás injekcióban adott C-vitamin esetében tudtak elérni.

 Liposzómális C-vitamin bejutása a sejtbe

Ne feledjük! Az immunrendszer nem ismeri a betegséget, hanem felismeri.

Szabó Nikolett, tudományos kutató

Egyetlen üveg Naja Forest CEMSM 50.000 mg liposzómás C-vitamint tartalmaz! De miért CEMSM, mert a C-vitaminon kívül tartalmaz még: Lenmag olajat, MSM-et, L-arginint,E-vitamint tartalmaz liposzómás formában.

A Naja Forest Bio folyékony gombakivonatok egyedi gyártástechnológiával készülnek. Előnyük, hogy kizárólag a gombák hatóanyagait tartalmazzák. Az emészthetetlen kitinváz eltávolításra kerül. A gombakivonatok egy adott kombinációjának szinergikus hatása fokozhatja az immun sejtválaszokat, és végül elősegítheti az immunrendszer fellendülését. A Naja Forest Bio folyékonygomba kivonatokban a poliszacharidok és a vitaminok szinergikus hatása érvényesül. A szinergia azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítik, ez a hatás csak és kizárólag a természetes növényi kivonatoknál érhető el! A szintetikus hatóanyagok nem képesek erre!

Fotók és forrás: Naja Forest

Cikkajánló: Oxigénnel dúsított szépségápolás – Kaqun gél könnyű felfrissülés a bőrnek

Fogszabályzással az egészséges és szép mosolyért!

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble