728 X 90

Smink arcformák szerint

By Frizura & Szépség

 

Arcformák

 

Sajnos kevesen vagyunk megáldva ideális ovális arccal. Hogy tisztába legyünk arcunk pontos alakjával, hajunkat hátrafésülve vizsgáljuk meg a csontfelépítésünket, vegyük szemügyre az arccsontot, az állcsont vonalát, a homlokot és az orca teltségét. Könnyen megtanulhatjuk, miként vigyük fel az alapozót és az arcpirosítót, hogy az oválishoz közelítsük az arcformát.

 

Ovális arc

Az ovális arcot magas, formás arccsont jellemzi, enyhén ívelt állvonallal. A homlok magassága kiegyensúlyozza az arc alsó felét, a vonások szabályosak és arányosak. Mivel amúgy is szimmetrikus, nincs szükség arra, hogy árnyékoljuk vagy világosítsuk.

 

Kerek arc

A homlok, az orca és az áll itt gyakorlatilag egy kört alkot. Az orca gyakran pufók és telt. A hajnövekedés és az egész arc körvonala mentén sötét alapozó színnel végezzünk árnyékolást, ettől optikailag keskenyebbnek hat az arc, világosítsuk a homlokot, a szemek alatti területet csupán az arccsont tetején és az áll közepét. A pirosító a járomcsontra kerüljön és kissé lefelé irányuljon.

Négyzet alakú arc

Ez az arcforma könnyen azonosítható az erős csontszerkezetről és az áll szögletes alakjáról. A homlok széles és sarkos, az arccsont egyenes vonalú. Az állkapocs és a homlok sarkos széleit árnyékoljuk sötét alapozóval, világosítsuk a homlok közepét, a szemek alatt az arccsont tetején és az állcsúcsot. A pirosítót tegyük az orcák almácskáira, hogy elvonjuk a figyelmet a szögletes sarkakról.

 

Hosszúkás arc

A hosszúkás arc esetében az arccsont magasan van, magas és mély a homlok, az áll vonala erős, hegyes. Ezt az arcformát inkább ne árnyékoljuk és ne világosítsuk, mert ezzel még jobban nyújtanánk. Az állra tegyünk egy kis bronzosítót keresztben. A pírosítót használjuk bátran középen az orcákon, szélesíti és rövidíti az arcot.

 

 

 

Szív alakú arc

A szív alakú arcot széles homlok, hegyes vagy keskeny áll, magas arccsont jellemzi. Olyan az alakja, mint egy fordított háromszög. Árnyékoljunk a halántéknál és az orcákon, csökkentve az arc szélességét. Világosítsuk az állat, a homlok közepét és a szemek alatti területet, az arccsont tetején. Tegyünk egy kis pírosítót a járomcsontra, a vonala felfelé és kifelé íveljen.

 

 

Körte alakú arc

Ez az arcforma keskeny a homloknál és a halántéknál. Az orcák és áll vonala szélesebb. Árnyékoljuk az áll vonalát és az orcákat, ezáltal csökken az arc szélessége. Világosítsuk a szemek alatti területet az arccsont tetején, a homlokot középen és az áll csúcsát, hogy szélesebbnek tűnjön. A pirosító az orcák külső szélére kerüljön.

 

Szabó Andrea, sminkes


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble