728 X 90

Száraz és töredezett haj ápolása

By Frizura & Szépség

A külső hatások, mint például az UV-fény, a sós vagy klóros víz és a hajfestés együttesen igénybe vehetik a hajszálakat. A festés során a haj és a fejbőr egyaránt nagy megterhelésnek van kitéve. Ezen hatások miatt a hajszálak külső védőrétege elvékonyodhat, és így a haj szárazzá, töredezetté, fénytelenné válik. Ezen probléma kiküszöbölésére számtalan hajápoló termék segítségét vehetjük igénybe: balzsamok, pakolások, olajok, hajvég ápolók, hidratáló folyadékok stb. Számtalan ápoló termék tartalmaz pozitív töltésű anyagokat, amelyek mini mágnesként tapadnak a haj negatív töltésű részeihez, és ott helyreállítják a sérült hajrészt.

Töredezett haj

  • A töredezett hajvégeket minden esetben el kell távolítani, a hajvég rendszeres vágásának köszönhetően a hajszálak felfrissülnek és egészségesebb, ápoltabb összhatást nyújtanak.
  • A túl meleg levegő tovább károsíthatja az egyébként is töredezett hajat, ezért lehetőleg tartsuk minél távolabb a hajszárítót a sérült hajtól és válasszunk alacsonyabb hőmérsékletet.
  • A nedves haj ötször érzékenyebb, mint a száraz, ezért ne sűrű kefével, hanem ritka fogú fésűvel, tincsenként tarkótól felfelé haladva fésüljük ki! Így elkerülhető a további töredezés, a haj szerkezetének további sérülése.

Száraz haj

  • A száraz haj állapotát az erős napsugárzás tovább ronthatja. A különböző betegségek, gyógyszerek mellékhatásaként, valamint erős vegyi anyagokkal való érintkezés során az egyébként is száraz haj további sérüléseket szenvedhet.
  • Hajmosás után ne dörzsöljük ki a vizet, hanem tekerjük be a fejünket egy törölközővel és hagyjuk így pár percre!
  • A legjobb, ha nem használunk hajszárítót, inkább hagyjuk a levegőn megszáradni hajunkat! Ha mégis hajszárítót kell használni, érdemes a középső fokozatra állítani, így nem törik el a hajszál.
  • A rendkívül száraz haj ápolására alkalmas lehet az olívaolaj. Hajmosás előtt egy-két evőkanál olívaolajat el kell oszlatni a hajon. Néhány perc után a megszokott módon kell megmosni a hajat. Az olaj egy része ekkorra már beszívódott a hajba, így fényessé teszi azt, a megmaradt külső réteg pedig a samponnak köszönhetően könnyen eltávolítható.

 

A fodrászatokban és az üzletekben mind a száraz, mind a töredezett haj problémájára találhatunk megfelelő készítményeket.

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble