728 X 90

Szép dekoltázs és feszes cicik

By Frizura & Szépség

A jó idő beköszöntével lekerülnek rólunk a kabátok, a zárt pulcsik, így dekoltázsunkon keresztül a cicijeink is jobban előtérbe kerülnek. Nem beszélve a standokról, ahol aztán még kevesebb a takarás.

A mellek nőiességünk talán leglátványosabb jellegzetességei és egyik legszexibb testrészünk. Rendkívül érzékenyek. A mellek szépsége elsősorban azok egészségétől, ápoltságától, tartásától függ. Minden nő más, a cicik is lehetnek alma- vagy körteformájúak, nagyok és kicsik. Mindenkinek más tetszik.

Mint a többi testrészünk, ezek is gondos ápolást igényelnek. Az évek múltával a mell feszessége is csökken.

Mivel segíthetünk rajtuk?

Váltózuhany alkalmazása, azaz például a reggeli zuhanyzásnál, a meleg vizes zuhany után térjünk át hidegebb fokozatra. Ez tökéletesen edzésben tartja a mellszövetet.

Finom bőrradírozás: Hetente egyszer vagy kétszer lágy bőrradírral kenjük be a ciciket. Ezáltal megszabadulhatunk a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől, megújulnak a fáradt szövetek, javul a bőr rugalmassága, élénkül a vérkeringés, egészséges sejtek képződnek. Továbbá a radírozással a bőrt felkészítjük az ápolókrémek, pakolások könnyedebb befogadására.

Az elhalt hámréteg eltávolításához zabkorpát javasolnak, mivel ez nemcsak a lerakódásokat távolítja el, hanem táplálja is a bőrt.

A vérkeringés serkentésére luffaszivaccsal és puha kefével masszírozzuk át a dekoltázsunkat és a melleinket.

Alkalmazhatunk hetente mellpakolást: A mellpakolás hatékonyságát még fokozhatjuk azzal, ha fóliával befedjük és így hagyjuk hatni.

Otthon is készíthetünk pakolásokat. Például felvert tojásfehérjéhez tejszínt és mézet teszünk. Ezt 10-15 percig hagyjuk hatni, majd hideg vízzel öblítsük le.

Használjunk feszesítő krémeket és szérumokat: Testápoló krémet vagy arckrémet is használhatunk ezen területekre. Az A-, C- és E-vitaminos krémek különösen ajánlottak. Fogyasszunk sok olyan ételt, ami a fenti vitaminokat tartalmazza (lásd Vitaminok cikkünket). Heti egy alkalommal szérumok használata is ajánlott, mivel ezekben koncentráltam találhatóak meg a hatóanyagok és energiabombaként hatnak.

 Fényvédelem: A nyár közeledtével egyre aktuálisabbá válik, hogy használjunk fényvédőkészítményeket. A mellek és a dekoltázs különösen fényérzékenyek ezért ne feledkezzünk meg az alapos védelemről. Ezen a területen különösen vékony a bőr. Ha nem vagyunk óvatosak, a bőr könnyen leéghet, ráncosodhat és pigmentfoltok jelenhetnek meg rajta.

Rendszeres mozgás és mellizomra ható gyakorlatok: A mellet nem lehet külön tornáztatni, az alatta húzódó izmokat viszont annál inkább.

Tegyük össze a tenyerünket a mell előtt! Ellenőrizzük, hogy vállaink a „helyükön” legyenek, és ne induljanak fel a fülünk felé, mert akkor feszült állapotba kerülhetnek és az amúgy is rövidülésre hajlamos csuklyás felső izmot még tovább rövidítjük. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha egyszer felhúzzuk a vállunkat a fülünk felé (ez a rossz tartás) majd pedig teljesen leeresztjük a helyére. A helyes válltartás mindig egy laza és nem feszült pozíció. Ezt még azzal is segíthetjük, ha a tenyerünket a mellek között, de inkább alatta tesszük össze, hogy a váll ne „másszon el”.

Ha helyesen beállítottuk magunkat, akkor erőteljesen toljuk össze a két tenyerünket tíz másodpercig, majd lazítsunk! Ismételjük meg tízszer, naponta két-három alkalommal! Még hatékonyabb a gyakorlat, ha egy kis labdát (lehet egy rugalmas játéklabda a gyerektől) tartunk a kezünkbe a mell előtt és ezt próbáljuk összenyomni. Ha esetleg van soft-ballunk vagy a Pilates-karikánk, akkor az még hatékonyabb.

Másik gyakorlat, hogy előrenyújtjuk mindkét kezünket mellmagasságban és pici keresztezéseket végzünk, ez is a mellizomra hat.

Még számos gyakorlat van, nézzünk utána!

Hatékony ápolók többek között a kakaóvaj, a mandula- és a jojobaolaj, az alga- és a szőlőkivonat.

És akkor még itt van a melltartó kérdés?

Egy nemrég megjelentett francia kutatás kimutatta, hogy a melltartóviselés nem csökkenti a nagy mellek okozta hátfájdalmakat, és a mellek lógását sem akadályozza meg.

„A mellek nem nyernek előnyt abból, ha valami megemeli őket. Ellenkezőleg, petyhüdtebbek lesznek a melltartótól” – mondta professzor, aki 15 éven keresztül vizsgálta 130 nő mellének állását.

Magyar szakemberek szerint a melltartó segít kiegyenlíteni a hátra nehezedő terhet, de nem tehermentesít. A nagymellű hölgyeknél a keblek ortopéd szempontból izomegyensúly-eltolódást okozhatnak. Praktikus okokból javasolják a melltartóviselést, mert némi tartást biztosít, annak ellenére, hogy a hát izmait nem tehermentesíti. Legfeljebb mechanikusan kicsit feljebb emeli a melleket. A mellek megereszkedése alkati kérdés, attól függ elsősorban, milyenek a kötőszöveti rostok. A mellek bőre nem attól nyúlik meg, hogy valaki nem hord melltartót, és nem is attól, hogy hord, ehhez a melltartónak nincs köze. A mellek legnagyobb ellensége a hízás, és az azutáni fogyás, például terhesség után.

Én is végeztem egy gyors piackutatást női ismerőseim körében.

  • A nagyobb keblű ismerőseim általában ragaszkodnak hozzá. Jobban érzik magukat, ha melltartót viselnek, mivel ezáltal formásabb és esztétikusabb lesz az összhatás. Pár gyerek után elengedhetetlen kellék szerintük.
  • A megkérdezettek többsége azért viseli, hogy ne lógjon a melle. És a fentiekkel ellentétben hisznek abban, hogy így kevésbé nyúlik meg. További érv az volt, hogy szebb a ruha esése is, ha alatta melltartót viselnek.
  • És több egyénnél az is szempont, hogy ne látszódjon át a cici. Sokan még otthon is hordják.

Tehát ha jól érezzük benne magunkat és azt érezzük, hogy segít, hordjuk. Válasszunk mindig kényelmes melltartót. Ha szorít vagy nyom, az biztos nem egészséges.

Átgondolva a melltartó-kérdést: szerintem nem csak a fenti okok miatt hordunk melltartót. Hanem azért is, mert nagyon szexi tud lenni és jól esik a viselése egy szép fehérneműnek. Arról nem is beszélve, hogy a csábítás eszköze is lehet egy dögös vagy akár romantikus csipkés melltartó. Időnként jó meglepni magunkat egy szép fehérneművel. De a legjobb, ha a kedvesünk lep meg minket egy szexi darabbal.

Fotó: Wertán Botond


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble