728 X 90

Szépségápolási teendők az esküvőkre

By Frizura & Szépség

Számos feladatunk van a nagy nap előtt: többek között ki kell tűzni az esküvő pontos időpontját. Dönteni kell a szertartásról és elintézni hozzá az iratokat. El kell készíteni a meghívottak listáját és ennek függvényében kiválasztani és lefoglalni a helyszínt, a menüt és az italokat kiválasztani. Továbbá: dekoráció megrendelése, tanúk és koszorúslányok kiválasztása és felkérése. Fotós, videós, zenekar, és ha kell, vőfély lefoglalása.

Nászajándék-lista összeállítása. Leány- és legénybúcsú szervezése, esküvői jármű, jegygyűrűk, és menyasszonyi csokor kiválasztása és megrendelése.

Tánctanulás a nyitótánchoz, dalok kiválasztása. Esküvői torta kóstolása és rendelése, a szállítás megbeszélése. Vidéki vendégek részére szállásfoglalás.

És akkor elérkeztünk a ruhakérdéshez és a szépségápolási teendőkhöz.

Egy nőnek talán ezek a legfontosabbak – na persze, csak a vőlegény után!

Ruha

A menyasszonyi ruha kiválasztása az esküvői előkészületek egyik fő feladata. Pénztárcánktól függően bérelhetjük vagy meg is vásárolhatjuk. Készen vehetjük vagy akár terveztetünk magunknak.

Érdemes időpontot kérni a ruhapróbára

A bejelentkezés előnye a személyre szabott tanácsadás mellett, hogy elkerülhető az esetleges várakozás. Érdemes időt szánni erre a fontos eseményre, jelentkezzen be időben, mert a késő délutáni és a szombati időpontok szezonban már hetekkel előre betelnek.

Mikor foglaljuk le a ruhát?

A válasz egyszerű: minél előbb, annál jobb, hiszen a ruha stílusa, színe, a kiegészítők befolyásolhatják a vőlegény öltözékét, a dekorációt is. Legyen ez a biztos pont! Ezt kb. 6-8 hónappal az esküvő előtt meg kell tennünk, főleg, ha béreljük, mert hamar elviszik a szebb ruhákat.

Az új kollekciók általában november környékén érkeznek, célszerű következő év áprilisáig megejteni a ruhafoglalást. Ennek oka, hogy májustól már folyamatosan zajlanak az esküvők, a ruhák nincsenek a szalonban, vagy éppen méretre igazítás alatt vannak, ezért sokkal kevesebb lehetőség van mindent felpróbálni, amit szeretne. Sok szalonban a különböző modellekből általában 1-1 darab van.

Díjak

Változik szalonról szalonra, de évjárattól és állapottól függően a kölcsönzési díj. Kb. 90-180 ezer Ft között lehet eredeti, márkás menyasszonyi ruhát kölcsönözni. Az egyes modellek konkrét áráról személyesen kell felvilágosítást kérni.

Új ruha vásárlása

Amennyiben új ruhát szeretne vásárolni, 900-2000 € közötti összeggel számoljon, ez esetben 4 hónap is lehet a szállítás határideje.

Márkás ruhák

Sajnos az internet révén több üzlet visszaél a profi katalógusfotók képeivel és silány másolatokat kínál fotóinak felhasználásával. Fontos, hogy a márkás modellek kizárólag minősített üzletekben kaphatóak szerte a világon. A távol-keleti másolatok sem anyagukban, sem szabásukban nem egyeznek a képeken bemutatott menyasszonyi ruhákkal, szóval ne hagyják becsapni magukat!

Kiegészítők

Ékszerek, fejdíszek, kesztyű, esküvői fehérnemű, harisnya és a cipellők. Ezeket a ruha kiválasztása és a fodrásszal való egyeztetés után vásároljuk meg.

Szépítkezés és a testi és lelki feltöltődés:

Alakformálás

Ezt már jóval az esküvő előtt – legalább fél évvel – meg kell kezdeni, hogy legyen látható eredménye.

Sok hatékony mozgásforma létezik, próbáljuk megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet, amit szívesen csinálunk. Sokkal könnyebb élvezettel dolgozni az alakunkon, mint olyannal, amit nem szeretünk, csak a cél érdekében végzünk.

Nagyon ideális alakformáló mozgásforma a Pilates torna. Körülbelül 6-8 hónap intenzív, heti 2-3 órával szép eredmény érhető el.

Ha nem csak erősíteni és feszesíteni szeretnénk az alakunkat, hanem a felesleges zsírpárnákat is le szeretnénk dolgozni, akkor valószínűleg az erősítő és alakformáló óra mellé zsírégető mozgásformákat is be kell iktatnunk, mint a koreografált aerobik óra, zumba, bailar aerobik, spinning, futás stb. Itt a lényeg a zsírégető zónában való mozgás, ami közepes és alacsony intenzitáson való mozgással valósul meg (l. cikkünket a zsírégetésről). Ha szép feszes és kockás hasat szeretnénk, akkor erősíteni és zsírt égetni kell egyszerre. Persze mindezt a megfelelő táplálkozás mellett végezni.

Legyünk óvatosak a gyors és drasztikus fogyókúrákkal, mert ezek nem vezetnek hosszútávon jó eredményre és a végén duplán szaladnak vissza a kilók. Legyünk tudatosak!

Kozmetikus

Arcápolás

Ha szeretnénk egy tisztítást vagy egy komolyabb arckezelést (mélyhidratálás, bőrmegújító kezelés), akkor ezt már hetekkel (3-6 héttel) az esküvő előtt tegyük meg, nehogy a nyomok ott maradjanak. Viszont egy frissítő arcmasszázst és hozzá egy feszesítő kezelést (arcvasalás, rádiófrekvencia, lifting maszk, elektroporáció), szempilla-, szemöldökfestés és -igazítást egy-két nappal az esküvő előtt is beiktathatunk.

Testkezelések: feszesítés és formázás. Ez egy hosszabb, heteken át tartó kezeléssorozat, így már hónapokkal előtte meg kell kezdeni.

Szolárium és önbarnítás

Ezt is időben kezdjük meg, mivel ha érzékeny a bőrünk, akkor lehetnek mellékhatások is, és ezt érdemes tesztelni.

Frizuraváltás és új hajszín

Ha esetleg az esküvőnkre új formát és hajszínt szeretnénk, akkor azt se hagyjuk a végére. Nagyon nagy segítség lehet például a frizurapróba a valóságban, mielőtt újítunk. Több száz parókát felpróbálhatunk, itt kiderülhet, hogy amit terveztünk, nem áll annyira jól és lehet, hogy amit nem is gondoltunk, az lesz számunkra a megfelelő. A próbán készített fotót a fodrászunknak is elvihetjük.

Próbasmink és próbafrizura-készítés

Érdemes próbát tenni, így nem érhetnek meglepetések az esküvő napján. Teszteljük a szakembert, valamint hogy mi is áll nekünk jól (esküvő előtt 4-8 héttel).

Műszempilla

Ha eddig nem volt és csak az esküvőre szeretnék kipróbálni, akkor azért érdemes előtte tesztelni, hogy hogyan bírjuk. Például a szemünk nem érzékeny-e rá stb. Így az a legjobb, ha az esküvőre már megszoktuk, és például másodszor megyünk töltetni 1-2 nappal az esküvő előtt. Ha soros műszempillát tetetünk fel, akkor azt majd az esküvői sminkkel együtt teszi fel a sminkes.

Gyantázás

Esküvő előtt 3-7 nappal, érzékenységtől függően.

Pedikűr

Egy héten belül, de azért legyen pár nap még az esküvőig. Lábmasszázst nyugodtam vehetünk még az előző nap is. Az esküvő alatt és a hajnalig tartó buliban nagyon igénybe lesznek véve a lábacskáink, így megérdemelnek egy kis előzetes kényeztetést.

Masszázs

Akár egy nappal az esküvő előtt, hogy lazítsunk és felfrissüljünk.

Manikűr

Egy-két nappal esküvő előtt.

A nagy nap

Smink és a frizura elkészítése. Ha volt próbafrizuránk és -sminkünk, akkor nem érhet meglepetés. A legkényelmesebb, ha hozzánk jönnek a szakemberek. A frizurakészítés díja körülbelül 20-30 ezer Ft, amiben egy, a szalonban készített próbafrizura ára is benne van a helyszíni kiszállás mellett. Sminkkészítés próbasminkkel szintén 15-25 ezer Ft között van. Természetesen, ha mi megyünk a szalonba, akkor ez kedvezményesebb.

Ajánlott cikkek:

Álomszép esküvői ruhák

Szépítő nap – megálmodott frizuráját el is készítjük Önnek

Esküvői frizurák 2013 – variációk 1 frizurára

Mit kell tudnunk a műszempilláról?

 

Hasznos linkek

www.jazminpilates.hu

www.facebook.com/MeggyesHajszalon

www.wertanfoto.hu

www.foproba.hu

www.ddvitality.hu

www.pastellstudio.hu

www.ananaszszalon.hu

www.swissbeauty.eu

 

 

Fotók: Ananász Szalon, Intimissimi, Swarovski, kepguru, The Body Shop, Wertán Botond


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble