728 X 90

Szeptemberi hírek és programajánlók!

By Frizura & Szépség

Nyerd meg te is a Dove egyedi táskáját! A Dove vallja, hogy a szépségünk a magabiztosságunkban rejlik, kampányaiban a főszerepben mindig igazi nők állnak, igazi, retusálatlan szépséggel. A márka idén ősszel egy teljesen új meglepetéssel készül, amelyen egy fiatal magyar tervezővel, az extravagáns külsejéről és alkotásairól ismert Abonyi Almával dolgozott együtt. A kollaboráció eredménye egy különleges, a márka jegyeit és üzenetét hordozó, elegáns vonalvezetésű táska lett, melynek viselésével még magabiztosabbnak érezheted majd magad. A táskát te is megnyerheted, ha szeptember 1. és október 31. között ezer forint értéken felül vásárolsz Dove-termékeket, a márka napi egy táskát sorsol majd ki, így szuper esélyed van a győzelemre! A teljes játékkiírást itt találjátok szeptember 1-jétől: www.unileverjatek.hu/dove.

 

A chocoMe-manufaktúra újabb fontos fejezetet nyit történetében eddigi legerősebb termékfejlesztésével, összesen 6 vadonatúj csokoládévarázslattal bűvöli el a csokoládéhívőket és az ínyenceket. Háromféle ízben érkezik a chocoMe Petit 21, egy teljesen új termékkategória, amelyhez hasonlót eddig nem gyártott a chocoMe, illetve – a kivételes technológiából adódóan – nemzetközi szinten is kuriózumnak számít a csokoládékészítés piacán. A legújabb csokoládécsodának már a neve is könnyed kifinomultságot közvetít: a francia „petit” azaz „kicsi, pici”, a dobozban megtalálható csokoládélapok méretét, a 21-es szám pedig mennyiségüket jelöli.

A mindössze 5 mm vékonyságú, ínycsiklandó és furfangos lapocskák valódi meglepetést tartogatnak, ugyanis – kecses megjelenésük ellenére – töltelékkel is rendelkeznek. Az új csokoládékülönlegesség 3 ízvariánsa a Falatnyi étcsokoládé-lapocskák karamell- és yuzutöltelékkel, a Falatnyi étcsokoládé-lapocskák karamell- és passion fruit-töltelékkel, fekete szezámmaggal és a Falatnyi tejcsokoládé-lapocskák piemonte-i mogyorópraliné és etióp Harrar kávétöltelékkel.

Az új fejlesztéseken túl a nemzetközi sikerű, örök kedvenc Raffinée-termékcsaládba megérkezik a Ruby kakaóbabból készített csokoládéval bevont szicíliai mandula, amely nem csak ellenállhatatlanul finom, de csokoládéalapja is rendhagyó: ez a világ 4. csokoládétípusaként emlegetett Ruby, amely különleges gyártási eljárásnak köszönheti egyedülálló, rubinvörös színét és ínycsiklandó ízét, amely mentes bármilyen színezéktől vagy aromától. A mennyei gyümölcsösséget a manufaktúra egy csipet liofilizált málna és eper hozzáadásával fokozza. A másik Raffinée-újdonság egy újabb Raffinée 4-válogatás, amely egy korábbi, azonos nevet viselő válogatás sikere nyomán született: ebben a négyes összeállításban a tej-, a fehér-, a szőke- és a rubycsokoládé mesternégyesé a főszerep. Még egy rabul ejtő gyümölcsvarázslat vár ránk a manufaktúra jóvoltából, a Voilé-család új tagja, a chocoMe Voilé Mangó, amelynek bűvös alapeleme az aszalt gyümölcs, mely egyenesen Thaiföldről érkezik és különleges kezelésének, a mangójuice-ban áztatásának köszönhetően kivételesen kellemes textúrával rendelkezik, így válik tökéletes párjává az intenzív kakaós ízjegyekkel rendelkező, francia 70%-os kakaótartalmú étcsokoládénak. A chocoMe jóvoltából tehát a 2018-as őszi/téli szezonban is váratlan csokoládéálmaink válnak valóra, amelyekben ismét életre kel a hétköznapokat megédesítő, ellenállhatatlan ízek mágiája, valamint a mesterség és a minőség iránti elkötelezettség.

A hétvégén, szeptember 8–9-én rendezik meg Budapesten a 22. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLT. Az ingyenes családi rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékbemutatókat kínál, nem csak vegetáriánusoknak! Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is húsmentesen él.

Nincs is szebb, mint egy boldog, egészséges gyermeki mosoly. Az Orbit immár harmadszor támogatja az SOS-gyermekfalvakat – Csatlakozz te is! Minden gyermek megérdemli, hogy mosolyoghasson! Ezért döntött úgy az Orbit, hogy idén újra támogatja az SOS-gyermekfalvakat, amely a vér szerinti szüleik nélkül élő hátrányos helyzetű gyerekekről gondoskodik. A Gyermekmosoly-kampány célja nemcsak a megfelelő szájhigiénia fontosságának népszerűsítése, de a gyermekek egészséges önbizalmának támogatása is. Idén Dombóvári István, azaz Dombi, stand-up humorista és műsorvezető is csatlakozott a kezdeményezéshez, valamint gyerekek bevonásával egy kampányfilmet is készített. A film felhívja a figyelmet a mosolygás és a nevetés fontosságára, és ezek elengedhetetlen szerepére egy jobb és egészségesebb élethez. A filmben egy „Próbálj nem nevetni!” kihívás keretein belül azzal is megpróbálkoznak, hogy bemutassák, milyen lehet egy mosoly nélküli világ, ám gyorsan kiderült, hogy ez szinte lehetetlen. Te végig tudod nézni a videót nevetés nélkül? Próbáld ki itt: https://youtu.be/mBSpz7mPECg.„Nagyon élveztem a forgatást a gyerkőcökkel, és nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek egy olyan kezdeményezésnek, amely olyan gyermekeket támogat, akiknek eddigi életük során sajnos nem túl sok alkalmuk volt mosolyogni.

A Gyermekmosoly-kampány nem csak az összegyűjtött adomány miatt fontos, hanem azért is, mert felhívja a figyelmet a mosoly és a nevetés fontosságára, nemcsak a gyerekek, de a szülők életében is” – mondta Dombi a kampányban való részvételéről „Az elmúlt évek Gyermekmosoly-kampányainak köszönhetően az Orbit már több mint 27 millió forintot adományozott az SOS-gyermekfalvaknak, amit az SOS-házak karbantartására fordítottunk. A gyerekek a kampányhoz kapcsolódó programokat is nagyon élvezik, úgymint a fogászati workshopok, a versenyek vagy épp a hírességek fellépései. Nagy izgalommal várjuk az idei évi együttműködést. Nemcsak a meglepetések száma növekszik évről évre, de a gyermekek arcán felbukkanó mosoly is” – nyilatkozta Gosztonyi Gábor, az SOS-gyermekfalvak ügyvezető igazgatója. Az adomány teljes összegét idén is az SOS-gyermekfalvak házainak karbantartására fordítják majd. Ezenkívül az Orbit fogápolási csomagokat, szájhigiéniai szűrést és edukációs programokat is biztosít a gyermekek számára.Légy részese te is a Gyermekmosoly-kampánynak és segíts az Orbitnak az SOS-gyermekfalvak támogatásában, illetve abban, hogy minél több gyerek arcára varázsolhassanak egészséges és önbizalommal teli mosolyt! Minden egyes Orbit rágógumi hozzájárul a megfelelő szájhigiéniához minden korban, segít fogaink egészségének és szépségének megőrzésében, emellett segít abban is, hogy a gyerekek többet mosolyogjanak, különösen a Gyermekmosoly-kampány során október 7-ig. Tudj meg többet a gyermekmosoly.orbit.hu oldalon!

5 nap alatt 113 kilométert tett meg a szervtranszplantációs műtéteken átesett természetbarátok csoportja, amelynek tagjai idén először teljesítették hazánk egyik legjelentősebb többnapos, szervezett gyalogtúráját. A tüdő-, szív-, vese- és kombinált tüdő- és májátültetésen átesett fiatalok a Fjällräven-vándortúrán való részvételükkel arra hívták fel a figyelmet, hogy kellő odafigyeléssel és előkészülettel a szervtranszplantáltaknak sem kell lemondania a mozgás öröméről és arról, hogy teljes életet éljenek. Magyarországon 1962 óta több mint 10 000, csak 2017-ben és 2018-ban pedig 804 szervtranszplantációs műtétet hajtottak végre. A szervátültetettek rehabilitációjában egyebek mellett a mindennapi mozgás is szerepet játszik, az öt éve minden nyáron megrendezett vándortúrán részt vevő csoport ezt is hangsúlyozni kívánta. A szervezők által biztosított szakembereknek, valamint a csoportot kísérő orvosnak köszönhetően a csapat az esetleges vészhelyzetekre felkészülve indult el a Bakonyon és a Balaton-felvidéken át vezető gyalogtúrán. A csapat számára a legnagyobb kihívást az első és az utolsó nap jelentette. Az első napot az akklimatizálódás, az utolsót pedig a nagy szintkülönbség tette nehezebbé. Az előírások betartásával, mint például a kizárólag palackozott víz, illetve hőkezelt ételek fogyasztásával a csapat sikeresen, életre szóló élményekkel gazdagodva teljesítette az utat.

A túra szervezőjének, a Fjällrävennek nem a mostani az első kezdeményezése, amely a szervátültetettek rehabilitációját támogatja. 2017 júniusában a nemzetközi Kilimandzsáró-expedíció egyik támogatójaként prémium-túrafelszereléseket biztosított a hétfős magyar csapatnak. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a tüdőtranszplantált résztvevők és kísérőik sikeresen teljesítették a küldetést, és feljutottak a Kilimandzsáró 5895 méter magas csúcsára. „Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a természetjárás szépségeit, és lehetőséget teremtsünk arra, hogy biztonságban, egymásból erőt merítve küzdjük le a túrázás során felmerülő nehézségeket. Örömünkre szolgált, hogy az idei Fjällräven-vándortúrán ismét hangsúlyt fektethettünk a szervtranszplantáltak rehabilitációjára” – mondta el Beszédes Zsolt, a Fjällräven értékesítési igazgatója, a túra egyik főszervezője.

Kulcsszavak: , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications