728 X 90

Szeretet öt nyelven: Kinek melyik a szeretetnyelve?

By Frizura & Szépség

A karácsonyi ünnepek után máris itt egy újabb remek alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket a hozzánk közel állóknak – bizony a Valentin-nap nemcsak a szerelmeseké, és drága meglepetések helyett sok-sok apró gesztust vethetünk be a cél érdekében. Párat el is árulunk! Gary Chapman, amerikai párkapcsolati szakértő szerint ugyanis nem csak tárgyakkal, hanem mindenki öt jellemző szeretetnyelv segítségével képes kifejezni kötődését.

stockfresh_1393820_happy- Internetpatika

Szeretetnyelvek

Mindannyiunknak van egy elsődleges szeretetnyelve, így a boldog kapcsolatok és házasságot titka a szakértő szerint az, ha rájövünk, a társunk mitől érzi igazán szeretve magát.
Az első lehetőség, hogy kedvesünk elismerő szavak hallatán érzi biztonságban magát – az ilyen típusú embereknek (a férfiak között kifejezetten jellemző) a másiktól érkező, magától értetődő dicséret mindennél többet jelent. A szavak tehát ebben az esetben többet érnek a cselekedeteknél, úgyhogy néhány kedves sort, vallomást vagy szerelmes levelet mindenképp érdemes bevetni. Akinek a legfőbb szeretetnyelve a minőségi idő, az a rá irányuló figyelem hatására érzi leginkább azt, hogy őt igazán szeretik. Mindegy, hogy beszélgetünk, vacsorázunk, vagy közösen veszünk egy fürdőt kényeztető illatszerek társaságában, a lényeg az osztatlan figyelem.
Annak, aki a szívesség szeretetnyelvet beszéli, minden olyan tevékenység, ami megkönnyíti az életét, rengeteget jelent. A másik fél által elvégzett feladatok tervezést, időt és fáradságot igényelnek, így sokra értékeli a partner. Nem kell nagy dolgokra gondolni: egy esti mosogatás, egy gyors porszívózás, vagy, ha a vásárolni utáló férfiakra gondolunk, az általuk használt kozmetikumok beszerzésének átvállalása is kedves gesztus. Sokaknak a testi érintés a szeretet vagy törődés igazi kifejezője. Számukra egy-egy kedves mozdulat többet mond minden szónál, úgyhogy egy pihentető olajos masszázs telitalálat lesz. Sőt, már a gyerekeket, babákat is érdemes rendszeres öleléssel, masszírozással kényeztetni, hiszen az érintésekkel kifejezett gyengédségre nekik kiemelten szükségük van.
Az ötödik szeretetnyelv pedig nem más, mint az ajándékozás, ami annak szimbóluma, hogy gondolunk a másikra. Nem szabad összekeverni persze az anyagiassággal, hiszen itt jelképes, apró meglepetésekről van szó, ahol nem az érték számít. Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, már az is a megbecsülés jele, ha valaki időt szakít a megfelelő ajándék kiválasztására. Úgyhogy a hölgyeknek és uraknak egy kellemes kozmetikum elegendő kedvesség lehet szerelmünk kifejezésére.

Csapó Beáta

Forrás és fotó: www.internetpatika.hu

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications