Szerkesztőségi kedvenc: csokis brownie
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, az egyik nagy családi kedvencünk a csokoládés brownie. Lehet variálni is gyümölccsel, fagyival. Szeretem benne, hogy nem kell sok liszt bele. Én a teljes cukor mennyiséget sem teszem bele, mivel már magától a csokoládétól és vaníliás cukortól is édes lesz.
Hozzávalók:
Étcsokoládé: 200g
Kakaó: 2-3 evőkanál
Vaj: 175g
Tojás: 3 egész
Cukor vagy cukorhelyettesítő vagy a kettő mixelve pl. Eritritol : 150g (kevesebbet is lehet tenni bele)
Liszt: 50g
Sütőpor: 2 késhegynyi
Vaníliás cukor: 2 csomag
Extra: vanília fagylalt, erdei gyümölcs (vagy csak eper, málna, áfonya stb. ami éppen van otthon)
Így készítsük el:
A száraz anyagokat összekeverem (liszt, só, sütőpor). Majd a tojást és a cukrot is összekeverem. A vajat, a csokoládét és a kakaót összeolvasztjuk a gőz felett. Az olvasztott dolgokat hozzákeverjük a tojásos, cukros alaphoz. Végül a száraz és a csokis részeket is összekeverjük. A masszát tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük, kb. 180 fokon. A tepsi ne legyen túl nagy, mert akkor nagyon vékony lesz a süti. Én sütőpapírt is használok, mert így egyszerűen kiemelem a tepsiből.
Extra ötlet a tálaláshoz:
Vanília fagyit és gyümölcsöket is tehetünk mellé! Így egyszerűen istenien finom! Vagy néha szoktam kis fehércsokoládé darabokat beleszórni a csokoládés masszába, mielőtt beteszem a sütőbe. És ha olyan kedvem van, akkor mandulával is megszórom. Szárnyaljon szabadon a fantáziánk!
Jó étvágyat hozzá!
Gréta
Fotó: 1 Molnár Gréta, 2 www.kepguru.hu
Vélemény, hozzászólás?