728 X 90

Szilveszteri aranyszabályok! Mit szabad és mit nem?

By Frizura & Szépség

Nagyon boldog, szeretetben, egészségben és sikerekben gazdag új évet kívánunk nektek! És még minden szépet és jót, amire vágytok!

Szilveszteri aranyszabályok

Mit szabad és mit nem?

Nem szabad mosni, ruhát teregetni és rossz ómen kölcsön adni is, mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele, mint befele fog kívánkozni.

Nem maradhat száradó ruha a szárítón, mert jövőre akasztott ember lesz a családban!

A hagyomány szerint az éjféli nagy zajjal nem csupán az óévet búcsúztatjuk el, hanem vele az ártó, rontó erőket is.

Tilos a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele együtt jövő évi szerencsénket is!

A szerencsemalac babonája évszázadokra nyúlik vissza. Valószínűleg egyrészt onnét származik, hogy az Alföldön az év utolsó napján, kocát látni malacaival együtt, jó jelnek számított. Ebből a babonából származhat az, ha valakit szerencse ér, a mai napig azt mondjuk rá: „malaca van!”

Nem mindegy az sem, mi kerül az asztalra! Nem szabad például szilveszter napján baromfihúst ennünk, mert a babona szerint a baromfi hátrakaparja a szerencsénket! Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy mindig legyen a családnak kenyere. De ne együnk meg mindent szilveszterkor, hagyjunk ételt a hűtőben, hogy az új esztendőben se szenvedjünk hiányt semmiből!

Nem mindegy, milyen alsónemű van a ruhánk alatt!

Szilveszter éjszakáján a babona szerint feltétlenül piros alsóneműt kell viselniük. Ezzel biztosítjuk, hogy a szerelmi életünk a következő évben is vérpezsdítő, szerencsés és izgalmas legyen. Csak egy a probléma, hogy ezen az éjszakán nem ajánlatos szeretkeznünk, mert ezzel elrontjuk a jövőnket!

A szerelmesek éjfélkor kenjenek egymás szájára mézet, és úgy csókolják meg egymást. Édes élvezeteken kívül, boldogság vár rájuk az újévben. (Egyes vidékeken a gyermekek száját is mézzel kenték meg ezen a napon, hogy édes beszédű, kedves emberré váljon, hogy sok édességet ehessen az esztendőben.

Aki üzlettel foglalkozik, annak gyümölcsöket kell ennie, hogy gyümölcsöző esztendő köszöntsön rá. Ha almát eszik, számlálja meg, hány almamag van az almában, annyi siker üti a markát abban az esztendőben!

Szilveszterkor lógassunk ki egy pénzérmét madzaggal az ablakba, majd éjfél után a madzag segítségével húzzuk be, ezzel növeljük a pénzhez jutási esélyünket az újévben!

Tárjuk ki éjfélkor az összes ajtót, hogy kimenjen az óév!

Ha még nem találtuk meg az igazit, akkor tegyünk tükröt és fésűt a párnánk alá, és éjszaka megálmodjuk a jövendőbelinket!

A pezsgő ivás lényege pedig az, hogy ha drága, úri italt iszunk az újév első perceiben, a folytatás is gazdag, úri, fényűző lesz!

Fotók: www.kepguru.hu

Intimissimi

 

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications