728 X 90

Tavaszi megújuláson jártam Mathisz Helga Szépségszalonjában

By Frizura & Szépség

Minden évszakban fontos, hogy megfelelően ápoljuk bőrünket, de különösen tavasszal a téli hónapok után még nagyobb odafigyelést igényel. Ezek a gondolatok vezéreltek, amikor bejelentkeztem Budán, Mathisz Helga Szépségszalonjába, a Csalogány utca 28 szám alá. Akkor még nem sejtettem, hogy egy ideig újból nem is tudok hozzá menni a kialakult helyzet miatt.

A szalonban egy rendkívül kellemes, nyugtató hatású miliő fogadott, Helga kedves mosolyának kíséretében.  A kezelés először az arcbőröm állapotának felmérésével történt. Mennyire fakó, színtelen, dehidratált, vagyis valójában milyen kezelés is szükséges.

Kezelésem lépésről lépésre

A tavaszi megújulás a szokásos arctisztítással vette kezdetét. Helga először eltávolította az arcbőrömről a napi szennyeződéseket egy könnyű micellás géllel, amely amellett, hogy tisztító hatású, egy lépésben segített a sminket is eltávolítani. Ezt követően egy könnyű, érzékeny bőrre kifejlesztett enyhe peelinget (bőrradírt kaptam), amely eltüntette az elhajt hámsejteket és kellőképpen felpuhította a bőröm. Amíg a peeling dolgozott, én halk, lágy zene kíséretében kedvemre relaxálhattam.

A hatóidő lejárta után a peeling lemosása következett. Majd a bőrtípusomnak megfelelő, természetes hatóanyagokat tartalmazó hidratáló, bőrfeltöltő vitaminos és oxigenizáló szérumot kaptam, amit Helga ultrahangos kezelés segítségével juttatott be a hámrétegbe, valamint az irha-és a bőraljarétegekbe.

Tökéletes ellazulás masszázzsal

Ezután egy kényeztető, 20 perces, arc-nyak- váll- és dekoltázs masszázs következett, szintén relaxációs zene kíséretében.  A kellemesen simító és izomlazító mozdulatok tökéletes ellazulást eredményeztek. A természetes, 100 %-os tisztaságú illóolajjal történő kezelés alaposan megmozgatta a bőrfelszínt, az izmokat és a kötőszöveteket egyaránt. Érezhetően feszesebbé vált a kezelési felületen lévő izomtónusom, a napi stressznek már nyoma sem volt, teljesen lenyugodtam, amelyet egy tökéletes ellazulás követett.

Zárásként egy feszesítő gumimaszkot kaptam, melyet Helga mindenhol tökéletesen rásimított az arcomra. A maszk alatt keletkező hő hatására a pórusaim kitágulnak, a bőrfelületi mikrocirkuláció megélénkült, a bőr anyagcseréje pedig fokozódott. A gazdag hatóanyagoknak köszönhetően a bőröm kisimult és feszessé vált.

A kezelést végül a Biodroga bőrpírfedő krémje zárta, amely egy tiszta, egyenletes tónusú, üde arcbőrt eredményezett.

A végeredmény egy tökéletes arcfrissítést, testi-lelki feltöltődés kíséretében. Hogy mennyire volt hatásos mindez, arról a barátaim is tudnának mesélni, akik másnap délelőtt megkérdezték, hogy valójában milyen beavatkozáson vettem részt, mert a 65 évem ellenére is túl kisimult és üde az arcom.

A kezelést csak ajánlani tudom Nektek is! Próbáljátok ki, higgyétek el, hogy megéri majd kipróbálni, ha a mostani helyzet javul és ki merünk menni megint.

Kovács M. Dóra

Szerkesztő-újságíró

Fotók: Mathisz Helga Szépségszalon  – Biodroga (illusztrációk)

Cikkajánló:

Az illatok közérzetjavító hatása

Hogyan fokozzuk az ellenállóképességünket?

Kulcsszavak: , , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications