728 X 90

Tavaszi spárgaleves répával és vajas galuskával Gretas Kitchen-módra

By Frizura & Szépség

Nagyon szeretem a leveseket, mert viszonylag gyorsan elkészíthetőek és a leves fajtájától függően még laktatóak is egymagukban. Amennyiben egy igazán finom tavaszi levesre vágytok és szeretitek a spárgát, akkor ajánlom a figyelmetekbe az  egyik nagy kedvencemet, a tavaszi spárgalevest sárgarépával és vajas galuskával. A spárgát minden variációban szeretem, de ez a leves nagyon bevált, így elhoztam nektek is a receptjét.

Tavaszi spárgaleves hozzávalók 4 személyre

600 g fehér vagy zöld spárga (a zöld spárga előnye, hogy nem kell pucolni és így sok időt spórolunk vele pl. ha a rohanó hétköznapokban akarom még délután összedobni estebédre, akkor nem szeretek a fehér spárgával bajlódni), mindkettővel nagyon finom,

1 csokor új sárgarépa vagy ha nincs új, akkor az is jó, csak akkor esetleg tovább kell párolni,

2 csésze szárnyashús-leves vagy vegeta (nem mindig van készen erre a célra szárnyashús-levesem vagy van otthon kockám, így ilyenkor egy kis vegeta is szuper megoldás, többnyire így készítem, a spárgának amúgy is karakteres íze van, így nem kell sok belőle),

só,

vaj a rántáshoz, a galuskához és a répapároláshoz,

1 evőkanál liszt,

petrezselyemzöld: 3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld a rántásba és a tálaláshoz még a leves tetejére szóráshoz,

1 csésze tej,

a galuskához: 1 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, só.

Tavaszi spárgaleves elkészítése

A tisztított nyers spárgát 20 mm-es darabokra felaprítjuk. Egy fazékban vajon megpároljuk a felszeletelt sárgarépát (kb. 5 percig), majd 5 perc után beletesszük a spárgát is, és ezt is még pár percig pároljuk a répával. Ezután felöntjük a húslevessel vagy csak a vízzel és lassan főzzük 10 percig. Közben ízesítjük vegetával, szegfűborssal, sóval. Egy kis lábasban megolvasztjuk a 2 evőkanál vajat és rajta az 1 evőkanál lisztet. A forró lisztre 2 kanálnyi petrezselymet szórunk, majd a tűzhelyről levéve beleöntjük a tejet, és jól elkeverjük.

Ezt a petrezselymes-tejes rántást a levesbe öntjük és ha kell még, akkor tovább ízesítjük sóval, borssal (én szeretem nagyon a szegfűborsot is használni), még 5 percig forraljuk.

A galuskához: egy csészében felverjük a tojást, sózzuk, belekeverjük a 4 evőkanál lisztet és a puha vajat. Vizezett vágódeszkára tesszük ezt a vajas galuskatésztát és késsel apró galuskákat szaggatunk a lassan fővésben lévő levesbe. A galuska nagyon hamar elkészül. Én szeretem többször is kóstolgatni és próbálgatni, hogy minden megpuhult-e annyira, amennyire szeretném.

Az elkészült levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk!

Jó étvágyat!

Molnár Gréta – Gretas Kitchen

Fotó: Frizura & Szépség

Cikkajánló: Lasagne és tiramisutorta Gretas Kitchen módra

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség