728 X 90

Tegyük szebbé az otthon töltött időnket!

By Frizura & Szépség

Az a jelenleg még kiszámíthatatlan idő, ami most rendelkezésünkre áll az otthon maradás miatt, talán segíthet abban, hogy egy kicsit elmélyüljünk, magunkba szálljunk és rendet csináljunk a gondolatainkban, de főleg a lelkünkben.

Az egyre jobban felfokozott rohanó életünk, az eddig felépített fontossági sorrendünk, az elvárásaink, a kitűzött magas mércéink most egy csapásra megváltoznak.   Jelen életünkben most a mindennapi megpróbáltatásoké és a túlélésé lesz a főszerep. Ebben a számunkra még bizonytalan időintervallumban meg kell tanulnunk teljesen másképpen élni. Távol a baráti társaságok, kávéházak, színházak, szépségszalonok, mesés tengerpartok világától, leszűkítve otthonunk megadott négyzetméternyi területén. A társaság most leszűkül a közvetlen családtagjainkra, és ha van, akkor a házi kedvencre.

Az alábbi tanácsok talán segíthetnek és megszépíthetik a ránk váró napokat:

:) Értékeljük át az eddigi életünket!

Mi az, amit ma is ugyanúgy csinálnánk, vagy tanultunk-e az elkövetett hibáinkból? Ha igen, próbáljuk alaposan átgondolni, hogy ha minden a régi kerékvágásba visszaáll, mi az, amit másképpen kell tennünk.

:) Maradjunk pozitívak!

Az adott nehézségek ellenére sem szabad pánikba esni, mert a stressz nagymértékben legyengíti az immunrendszerünket. Ebben a helyzetben pedig maximális immunerősítésre van szükségünk.

:) A napi kötelező feladatok után

Home office, tanulás a gyerekekkel, háztartási munka stb. –, szánjunk időt a lazításra! Hallgassunk zenét, olvassunk valami nagyon jó könyvet, társasjátékozzunk, kártyázzunk vagy közösen nézzünk meg egy jó filmet!

:) Otthon is mozogjunk!

A torna szerepe most még fontosabbá válik az életünkbe, mivel nincs lehetőségünk csak a lakásban, vagy ha kertünk van, a kertben mozogni. Az internetről számos mozgásforma közül kedvünkre válogathatunk, attól függően, hogy melyik mozgásforma a legkedvezőbb számunkra.

:) Beszélgessünk sokat!

Este egy pohár bor mellett vitassuk meg a számunkra fontos dolgokat. Hétvégeken, vagy amikor időnk engedi, az esti vacsorához terítsünk meg szépen, és öltözzünk fel úgy, mintha étterembe mennénk!

:) Telefonos kapcsolattartás

Hívjuk fel telefonon a régi barátokat, idősebb ismerőseinket és érdeklődjünk hogylétük iránt, és ha szükséges, ajánljuk fel a segítségünket!

:) Szeretet

Végül ami a legfontosabb: az önzetlen szeretet, ami minden szépnek és jónak a forrása. Ahhoz, hogy tartalmasabb életet élhessünk, többet kell tudnunk a szeretetről, és meg kell tanulnunk, hogyan építsük be a mindennapi életünkbe. Különösen most, ezekben a nehéz időkben nagyon fontos, hogy mindezt megértsük, és ennek tudatában éljük napjainkat.

Érdemes megszívlelnünk Karl Augustus Menninger amerikai pszichiáter egyik legszebb gondolatát, ami a szeretetről szól:

“A szeretet gyógyít – azt, aki adja, és azt, aki kapja, egyaránt.”

Kovács M. Dóra

Cikkajánló:

Tavaszi feltöltődés kívül belül a Galvanic Body Trioval és a Nu Skin Tegreen kapszulával

Miért fogékonyabb a vírusfertőzésekre az idősebb korosztály?

 

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble