728 X 90

Téli hajcihő… Segítség, égnek áll a hajam!

By Frizura & Szépség

Mindent tökéletesen elterveztünk, hiszen fontos, hogy jó benyomást keltsünk. Kiválasztottuk az aktuális kedvenc szép ruhánkat, ami ráadásul kényelmes is. Sminkünk mutatós, mégis szolid, és sikerült időben megérkezni a megbeszélésre is. Minden tökéletes. Elegánsan levesszük a kesztyűnket, majd a sapkát… De horror!… Hajszálaink einsteini magasságokban ágaskodnak a mennyezet felé… Elönt a pánik… Most mit tegyünk? Sapka, sál, kapucni nélkül nem érdemes útnak indulni, ha odakint röpködnek a mínuszok. De mit tehetünk, ha lekerül a sapka, és a feltöltődött hajszálaink úgy meredeznek az ég felé, hogy lehetetlennek tűnik megszelídíteni?

Előzzük meg a sapka-balesetet

„A súrlódás és a haj nem megfelelő nedvességtartalma együtt felelős a szálló, repdeső, égnek álló hajszálak megjelenéséért. S bár nagyon gyakori dolog, néhány egyszerű lépés kitartó és rendszeres alkalmazásával elkerülhetjük, hogy a feltöltődött hajszálaink kellemetlen helyzetbe hozzanak minket. A megoldás a rendszeres hidratálás, amelyre a téli időszakban különösen érdemes odafigyelnünk.” tudtuk meg Lafferton Annamáriától. A száraz levegő és a fűtés nemcsak a bőrünket szárítja, de a hajunkból is kiszívja a nedvességet. Emellett a különböző hajformázó készülékek, mint a hajsütővas vagy a hajvasaló, szintén igénybe veszik a hajunkat… Nem jó ötlet, ha a sapka okozta elektromos feltöltődést úgy szeretnénk elkerülni, hogy nem viselünk fejfedőt: egyrészt a hőmérséklet ingadozása nem tesz jót a hajnak, másrészt az extrém hideg időjárás önmagában is károsíthatja a hajszálakat, még rosszabb minőségűvé téve a hajunkat. Így nem csoda, hogy ilyenkor már egy garbó felvétele vagy sál nyakba akasztása is elektromossá teszi a hajszálakat. A hidratálás tehát kulcsfontosságú, amit úgy érhetünk el, ha nem feledkezünk meg a balzsam használatáról, minden egyes hajmosást követően, s emellett hetente-kéthetente hajpakolással is kényeztetjük a hajunkat. A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás hasonlóan fontos, hogy belülről is hidratáltak legyünk.

„Haj-áramtalanító” trükkök

Hölgyeknek a frizura megtartása érdekében ajánlott lazább fejfedőt választaniuk, esetleg egy sálat felölteniük, amit úgy meg lehet kötni, hogy az a hajat is védje az időjárástól. Ezáltal szebb marad a beállított frizura, mert a sál nem lapítja le a hajat úgy, mint egy szorosabb sapka, és a homlokot sem húzza, így nem hagy nyomot rajta. Ha zsírosodik, befülled a hajunk a kalap vagy a sapka viselésétől, érdemes egy pici hintőport belepaskolni az anyagba. Válasszunk mosható fejfedőt, és mossuk megfelelő rendszerességgel – körülbelül háromszor-négyszer egy szezonban, vagy amikor már nem érezzük friss illatúnak. „A leggyakoribb és legnagyobb hiba azonban, amit jellemzően férfiak követnek el, hogy télvíz idején is hajszárítás nélkül, nedves hajjal és sapka nélkül lépnek ki az utcára. Az is éppen ilyen káros, ha hideg időben megáznak. Ezzel azt kockáztatják, hogy rendkívül látványosan korpásodni kezd a hajuk, hosszú távon pedig jóval korábban kezdenek kopaszodni” – figyelmeztet Lafferton Annamária.

Alkalmazzunk gyorssegélyt

Akinek a haja különösen hajlamos a statikus feltöltődésre, például vékony szálú, festett, igénybevett vagy göndör, annak érdemes száraz hajon alkalmazható hajápolókat, hajolajakat is használnia.„SOS megoldásként a táskában tartott kis flakon hajolaj másodpercek alatt rendbe szedi a rakoncátlan tincseket. Legvégső esetben, ha más nincs kéznél, egy pici arc- vagy kézkrém is bevethető, de persze sokkal jobb, ha a hajunkra olyan terméket használunk, amit erre a célra fejlesztettek ki” – tanácsolja Lafferton Annamária.

Ha természetes anyagból készült sapkát, kalapot, sálat és kabátot hordunk, fésűt és hajkefét használunk, azzal is mérsékelhetjük a haj statikus feltöltődését.

Forrás: www.lafferton.hu

Fotók: Wertán Botond – Wertán Fotó, Frizura & Szépség magazin

Modell: Kelemen Ágnes


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications