728 X 90

Tények és tévhitek a lézeres bőrfelszín megújításról

By Frizura & Szépség

A köznyelvben lézeres hámlasztásként aposztrofált kezelés valójában többféle, egymástól nagyban eltérő módszert takar – lássuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, tényeket és tévhiteket!

Lézer3

A lézer leégeti a bőrfelszínt: Nem igaz, a bőrfelszín megújítások során alkalmazott lézerek nem égetnek. Különbséget kell tennünk ablatív és frakcionális lézerkezelés közt. Míg előbbi a teljes bőrfelszínen hat és a bőr legfelső rétegeinek elpárologtatásával nagy felületen dolgozik, az utóbbi CO2 lézer csupán kis frakciókban, egyes pontokban fejt ki hőhatást a bőr mélyebb rétegeire. A frakcionális CO2 kezelés az ablatív lézer modern változata. Igaz – amellett, hogy kíméletesebb, gyorsabb gyógyulási idővel jár, a hatékonysága az ablatív lézerkezelésével vetekszik.

Lézerkezelés után hosszú ideig nem lehet emberek közé menni: Nem igaz. Frakcionális CO2 lézerkezelést követően gyakorlatilag azonnal kimehetünk az utcára – ennek érdekében speciális Genosys maszkkal nyugtatják a lézerkezelést követően az arcbőrt. Mivel csupán a bőrfelszínnek kis százaléka sérül, a gyógyulás gyorsan bekövetkezik – addig is gyógyító hatású alapozóval elfedhető az átmeneti pirosság.

Lézer4

A lézerkezelés csak a bőrfelszín megjelenését javítja: Nem igaz, a bőr mélyebb rétegeiben is javulást eredményez. A lézerfény energiájával ezernyi apró csatornácskát hoznak létre a bőrben, ezzel új kollagén képződését indukálva, mely alulról feltölti a ráncokat, barázdákat.

A frakcionált lézerkezelés mínusz 10 évet jelenthet: Igaz, mivel eltünteti az elszíneződéseket, napsugárzás okozta foltokat, egységessé teszi a bőrszínt, javítja a tónust, csökkenti a ráncokat, a fakó, fáradt bőr helyére friss, életteli bőr jut a felszínre.

Problémás, aknés bőrre is megoldást jelent a lézer: Igaz, a frakcionált lézerkezelés halványítja az aknés hegeket és a hiperpigmentációt, egyenletesebbé teszi a bőrt, a tág pórusokat csökkenti.

A frakcionált CO2 lézerkezelés nagyon fájdalmas: Nem igaz, mivel az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, a páciens csupán minimális fájdalmat érez.

A lézerkezelés csupán rövid, átmeneti javulást eredményez: Nem igaz, mivel a kúraszerűen végzett lézerkezelés a természetes folyamatokat serkentve a bőr belülről való újjáépülését eredményezi, a bőr szerkezetének átalakulása a kezelést követően 3-6 hónapig tart.

A frakcionális CO2 lézerkezelés akár ebédidőben is elvégezhető: Igaz, mivel a kezelés csupán 15-45 percet vesz igénybe.

Lézerkezelést a testen is alkalmaznak: Igaz, striák halványítására az egyik leghatékonyabb módszer. Nyak- kéz és dekoltázs fiatalítására is alkalmas eljárás. A kezelést nem elég egyszer elvégezni.
Attól függ, milyen jellegű a bőrprobléma. Már egyetlen kezelés után látványos javulás várható. Súlyosabb probléma esetén szükség lehet ismétlésre, amire 4-6 hetente kerülhet sor.

További információ: www.royalclinics.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications